• Latest
δημοπουλος παναγιωτης

…κι όμως κινείται… Του Παναγιώτη Δημόπουλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοζάνης

18 Σεπτεμβρίου 2017
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Δήμος Γρεβενών: Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

26 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

26 Ιουνίου 2026
Όχι στη ζωή με δόσεις  – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

Όχι στη ζωή με δόσεις – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

26 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πτολεμαΐδα: Σήκωσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ!!

26 Ιουνίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Έδωσε 330 ευρώ σε αγγελία απατεώνα

26 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Ξεχωριστή κάλπη στα χωριά και ενδοδημοτική αποκέντρωση, το μήνυμά μας στην ύπαιθρο

26 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Βαθμοί αποφοίτων και το μήνυμα προς όλους τους μαθητές

26 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

26 Ιουνίου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η πραγματικότητα για την ανατίναξη εκσκαφέων από τη ΔΕΗ.. του Χρήστου Κολοβού

26 Ιουνίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Συγχαρητήρια επιστολή από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας«Γεώργιος Παπαγεωργίου»

26 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Στο  επίκεντρο  του Δημοτικού Συμβουλίου  το ΒΙΟ.ΠΑ Εράτυρας  , το νέο Σωφρονιστικό  Κατάστημα και ο Σταθμός CNG στην Νεάπολη

26 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

28χρονη ασελγούσε σε 15χρονη! Παρίστανε το αγόρι για να την πλησιάσει

26 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

…κι όμως κινείται… Του Παναγιώτη Δημόπουλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοζάνης

sierafm by sierafm
18 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
δημοπουλος παναγιωτης
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την τελευταία εβδομάδα, με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις προ ημερησίας διάταξης ερωτήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, προέκυψε μια ανταπόκριση ανάμεσα στον Δήμο Κοζάνης και την δημοτική σύμβουλο Φ. Φτάκα-Τσικριτζή που εγείρει μια σειρά από θέματα σε σχέση με την πολιτιστική πολιτική του Δήμου Κοζάνης. Άλλοτε ευλόγως, άλλοτε παραπλανητικά – ο Δήμος άλλωστε απάντησε επίσημα – ξεκινά μια πολιτική αντιπαράθεση που πάντα χρησιμεύει στις Δημοκρατίες και που ελπίζω πως θα συνεχίζεται αποκαλυπτικά.

Το πιο εντυπωσιακό σκέλος αυτής της ανταπόκρισης όμως είναι εκτός πολιτικής σφαίρας και αφορά την επίμονη ερμηνεία-απολογισμό πως τα φετινά Λασσάνεια αποτέλεσαν ηθικό παράπτωμα της Δημοτικής Αρχής και πιο ειδικά του Αντιδημάρχου Πολιτισμού. Σε δύο δημοσιευμένα κείμενα της κ. Φτάκα-Τσικριτζή διαπιστώνεται επί της ουσίας η υπόδειξη και υπόνοια πως προσωποπαγείς και ιδιοτελείς σκοποί του Αντιδημάρχου κινούν την λειτουργία τριών νομικών προσώπων, της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου και όλων των συντελεστών των φετινών Λασσανείων. Με λίγη ακόμη φαντασία γιατί όχι και τις αποφάσεις του Μαξίμου τις οποίες ο Αντιδήμαρχος νουθετεί με «μάγια» – όλα άλλωστε είναι αορίστως στο τραπέζι.

Αυτή η φλύαρη λογοτεχνία υποτιμά τη νοημοσύνη του πολιτικού προσωπικού και των όσων εθελοντικά ή επαγγελματικά συνεργάστηκαν στα φετινά Λασσάνεια αλλά υποβαθμίζει και το κύρος των λειτουργιών του Δήμου Κοζάνης επιβάλλοντας την αίσθηση πως οι διοικητικές πράξεις μας διέπονται από καθεστώς ασυδοσίας και τυφλής καθοδήγησης. Ουσιαστικά, η «κατάλυση της αυτοτέλειας» των Ν.Π., που τα δύο αυτά κείμενα φημολογούν, συντελείται μόνο στα ίδια τα κείμενα αφού μόνο αυτά και η, ομολογουμένως φτωχή, νομική τους συμβουλή θεωρούν πως τα ψηφίσματα των Ν.Π. δεν ισχύουν.

Πέρα όμως από την κ. Φτάκα-Τσικριτζή και την ενδιαφέρουσα πολιτική στιχομυθία που πυροδότησε και που ίσως φανεί χρήσιμη στον μελλοντικό ερευνητή της τοπικής ιστορίας, αυτό που αναμενόμενα ανακύπτει με την ύπαρξη Αντιδημαρχίας Πολιτισμού είναι η διάκριση των προθέσεων στους διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου. Η ύπαρξη Αντιδημαρχίας Πολιτισμού σημαίνει έμφαση στα πολιτιστικά και αυτή η έμφαση έχει οικονομικούς δείκτες. Αυτό προξενεί το ενδιαφέρον πολλών, όμως η πολιτιστική μας στρατηγική δεν θα είναι ένα παζάρι στο οποίο ο εκβιασμός, το σύνδρομο «θα σου δείξω εγώ τώρα», η σπίλωση, το κουτσομπολιό και κάθε μεσαιωνικό «κουσούρι» που αποκτήσαμε στην διαχείριση των πολιτιστικών σε προηγούμενες εποχές θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμος Κοζάνης θα καταρτίζει προϋπολογισμούς ή θα εκτελεί δαπάνες. Δεν νοείται, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει φοβική πολιτική. Και όσα λάθη γίνουν θα είναι φυσικά λάθη εκτίμησης και όχι σκοπιμότητας, αδράνειας ή φόβου.

Υπάρχει ιδιοτέλεια τελικά στην όλη υπόθεση; Ναι, υπάρχει. Θα κάνω ό,τι μπορώ για προσωπικούς λόγους, ώστε σε μερικά χρόνια ο διάλογος για τον πολιτισμό να μην περιέχει την σημερινή φτηνή κακεντρέχεια στην ιστορική και εξαιρετική πατρίδα μας, αλλά να αφορά άλλες διαφωνίες, διαφωνίες αισθητικής κατεύθυνσης και πολιτικής ποιότητας. Παρατηρώντας το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον, το στοίχημα αυτό μπορεί να χαθεί, αλλά αυτή η μάχη είναι πολύ ευπρόσδεκτη και πολύ τιμητική και θα δοθεί με την ειδική ένταση που χρειάζεται.

Με ευκαιρία λοιπόν τα κείμενα της κ. Φτάκα-Τσικριτζή και τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης στον άξονα της κοινής και ιδιωτικής ωφέλειας, συμφωνώ μαζί της στην ουσία του πράγματος και συνιστώ με τη σειρά μου σε όσους επιθυμήσουν να παλινδρομούν στον γνωστό επί χρόνια «τόσα Ευρώ δρόμο» ή όσους με δηλητηριώδη πολιορκητικό κριό χτυπούν θύρες που γεννούν «τζάμπα σουβλάκια» και «τιμολόγια στον Δήμο», όποια και αν είναι η ιδιότητά τους, πως το πολιτικό κοινό τους μέχρι το 2019 είναι στη «μεσημεριανή» ή την «ακατάλληλη ζώνη» και όχι εδώ. Εδώ οι πονηρές και παρασιτικές χορωδίες που κοάζουν απειλές δεν τρομοκρατούν και δεν αγοράζονται. Εδώ δεν έχει βρώμικο ψωμί.

-Μα αλλάζουν αυτά;

-Έχουν ήδη αλλάξει.

Παναγιώτης Δημόπουλος

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Next Post

«Γέφυρα Ζωής». Η Λαμπαδηδρομία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ολοκληρώθηκε. 23η Αιμοδοσία του 2017

Next Post

«Γέφυρα Ζωής». Η Λαμπαδηδρομία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ολοκληρώθηκε. 23η Αιμοδοσία του 2017

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής
  • Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»
  • Όχι στη ζωή με δόσεις – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών
  • Πτολεμαΐδα: Σήκωσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ!!
  • Κοζάνη: Έδωσε 330 ευρώ σε αγγελία απατεώνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr