• Latest

ΠΑΜΕ: Για διακοπές ηλεκτροδότησης

28 Ιουνίου 2019
Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα

Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα

26 Απριλίου 2026
ΑΥΠΝΙΑ

Αϋπνία: Μια κοινή συνήθεια μπορεί να επιδεινώσει – Μια ειδικός εξηγεί τι να κάνουμε

26 Απριλίου 2026
ΠΑΠΑΣ

Μεγάλος καυγάς μέσα σε εκκλησία: Στα χέρια πιάστηκαν ιερέας και εν αργία επίσκοπος

26 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

26 Απριλίου 2026
υπολογιστης

Δεν παρέδωσε ποτέ το μηχάνημα που πούλησε σε 52χρονο μέσω διαδικτύου – Συνελήφθη στην Κόρινθο ο δράστης

26 Απριλίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Η «χρυσή» δόση καφεΐνης: Πώς ο καφές μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο

26 Απριλίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ

26 Απριλίου 2026
Δικαστήριο δικη

Η δίκη της «δασκάλας με τα μήλα»: Η πρώτη εικονική δίκη με δικαστές παιδιά νηπιαγωγείου

26 Απριλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ανήλικοι λήστευαν περίπτερα και βενζινάδικα – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

26 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

26 Απριλίου 2026
καιρος

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις – Ο καιρός την Πρωτομαγιά

26 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Β’ ΕΠΣ Κοζάνης – Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής – Η βαθμολογία

26 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Για διακοπές ηλεκτροδότησης

sierafm by sierafm
28 Ιουνίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Καταδικάζουμε την πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και της διοίκησης της ΔΕΗ, που στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» προβαίνουν σε σωρεία μαζικών εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλα αυτά, τη στιγμή που όπως ομολογεί η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ, η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, είναι ευκαιρία για να αυξήσει η εταιρεία τις εισπράξεις και τη ρευστότητα, καθώς, όπως λέει, «αυξάνονται οι δυνατότητες των καταναλωτών να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και να κάνουν διακανονισμούς». Την ίδια στιγμή ο ΣΕΒ ζητωκραυγάζει για την επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του συντελεστή απόσβεσης για νέες επενδύσεις, στο 150%, που ισοδυναμεί με γενναία φοροαπαλλαγή, αποδεικνύοντας ότι το «μπούκωμα» με προνόμια των μονοπωλίων δεν αναιρεί την επίθεση στα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενεργειακή φτώχεια στα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο που άρχισε στα γεμάτα η συζήτηση για νέα αύξηση των τιμολογίων.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις ζημιές της ΔΕΗ είναι προκλητική για το λαό και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Και οι δύο προσπαθούν να κρύψουν ότι η σημερινή κατάσταση στον κλάδο της Ενέργειας είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» που διαχρονικά προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, τα οικονομικά της ΔΕΗ είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος των τεράστιων κερδών για τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα και τα εργασιακά δικαιώματα χτυπιούνται περισσότερο  στις επιχειρήσεις της Ενέργειας.

Προσπαθούν επίσης να κρύψουν ότι στο ίδιο «τέρμα» από διαφορετικούς δρόμους οδηγούν τόσο το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» που επιχείρησε να υλοποιήσει η ΝΔ, όσο και η «παραλλαγή» της πώλησης Λιγνιτικών  μονάδων που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις δημοπρασίες Ενέργειας (ΝΟΜΕ) και την υποχρεωτική μεταφορά πελατών της ΔΕΗ στους «εναλλακτικούς παρόχους», αλλά και την υποχρέωση της επιχείρησης στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της λιανικής αγοράς, να πουλά φθηνό ρεύμα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ώστε με τη σειρά τους εκείνες να το πουλούν πολύ πιο ακριβά στους λαϊκούς καταναλωτές, και να το εξάγουν σε «ανταγωνιστικές τιμές» στο εξωτερικό.

Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική καταδίκη αυτής της πολιτικής που γεννάει φτώχεια και διαχωρισμούς, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ενέργειας. Παλεύουμε ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις επιχειρήσεις, που μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν τίποτα, την εργοδοσία που σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της σε όλα τα επίπεδα, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν και που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Διεκδικούμε:

  • Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
  • Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
  • Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, στους ανέργους, στους άπορους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση έξω από τα ταμεία της ΔΕΗ την Δευτέρα 1/7 και ώρα 10:00 το πρωί.

Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Θέμη Μουμουλίδη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Next Post

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας ευχαριστεί

Next Post
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας ευχαριστεί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα
  • Αϋπνία: Μια κοινή συνήθεια μπορεί να επιδεινώσει – Μια ειδικός εξηγεί τι να κάνουμε
  • Μεγάλος καυγάς μέσα σε εκκλησία: Στα χέρια πιάστηκαν ιερέας και εν αργία επίσκοπος
  • Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)
  • Δεν παρέδωσε ποτέ το μηχάνημα που πούλησε σε 52χρονο μέσω διαδικτύου – Συνελήφθη στην Κόρινθο ο δράστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr