• Latest

Σημαντικές επαφές της ομοσπονδίας γούνας με φορείς της κυβέρνησης

24 Ιουλίου 2019
Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο

Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο

15 Ιανουαρίου 2026
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας

15 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «H σύμβαση με τη Hellenic Train αφορά μια ακόμη -βολική- μετάθεση των υποχρεώσεών της στο απώτερο μέλλον» 

15 Ιανουαρίου 2026
Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Ενημερωτικές Συναντήσεις στη Δυτική Μακεδονία | 10–13 Νοεμβρίου 2025

Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Ταχεία υλοποίηση, ενισχυμένες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μετρήσιμα αποτελέσματα

15 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

15 Ιανουαρίου 2026
Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία

Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία

15 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και ποιμενικών σκύλων

15 Ιανουαρίου 2026
Η Π.Ε. Κοζάνης συνεχίζει το Πρόγραμμα Οδοποιίας Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας μέσω Δ΄ φάσης

Η Ερώτηση λογοδοσίας της Κατερίνας Δαδαμόγια σχετικά με την λειτουργία της περιφερειακής Δ/νσης ΕΦΕΤ στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιανουαρίου 2026

Τη βασιλόπιτά τους κόβουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 14:00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

15 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Κανονικά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό με κίνηση πάνω στη γέφυρα Σιάτιστας

15 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου δια περιφοράς την Πέμπτη 15/1

15 Ιανουαρίου 2026
Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

15 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σημαντικές επαφές της ομοσπονδίας γούνας με φορείς της κυβέρνησης

sierafm by sierafm
24 Ιουλίου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
19
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Όργανα – Σωματεία του κλάδου, πραγματοποιήθηκε κάθοδος κλιμακίου στην πρωτεύουσα αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. κ. Δημήτριο Κοσμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νικόλαο Κατσάνο και τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. και των μελών της κ. Νικόλαο Ρίζο, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Γουνοποιίας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Παρόντες στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εξωτερικών, ήταν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο κ. Κοσμίδης επικεντρώθηκε στο φόρο πολυτελείας και στα προβλήματα που δημιουργεί, τονίζοντας πως τα έσοδα του δημοσίου από τον συγκεκριμένο φόρο όσον αφορά στα προϊόντα γούνας είναι ελάχιστα, η δε επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο είναι παντελώς ασήμαντη.

Επεσήμανε επίσης πως επιβάλλεται η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας καθώς τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία θα είναι πολλαπλάσια.
Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, ο κ. Κοσμίδης ανέλυσε το ζήτημα της μη αποδοχής των εμβασμάτων (πληρωμών) από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των διεθνών δημοπρατηρίων της γούνας (Διεθνή Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων). Παράλληλα ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να τροποποιηθούν οι Νόμοι 3299/04, 3908/11 και 4399/16, με σκοπό να γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές που πραγματοποιούνται από τα διεθνή δημοπρατήρια για την εξόφληση τιμολογίων των επενδύσεων.

Η εν λόγω τροποποίηση θα διευκολύνει και την εν γένει ρευστότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων.

Όσον αφορά την προώθηση και προβολή της Ελληνικής Γουνοποιίας, ο κ. Κοσμίδης κατέθεσε τις προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στον Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Βουλευτές κ. Γεώργιο Αμανατίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης ), κα Βίκυ Βρυζίδου (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Ολυμπία Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Καστοριάς), με το μέλος του επόμενου Δ.Σ. του Enterprise Greece κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη και με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την άσκηση πολιτικού lobbying και τη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτικών φορέων με τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Με το πέρας των συναντήσεων ο κ. Κοσμίδης δήλωσε «Παρουσιάσαμε στη νέα Κυβέρνηση μέρος των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Είναι θέματα που επιβάλλεται να λυθούν άμεσα, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στον κλάδο μας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Τα πολιτικά στελέχη άκουσαν με προσοχή τα αιτήματά μας και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα ευχαριστήσω τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. κ. Νικόλαο Ρίζο για τις επιστημονικές του εισηγήσεις και τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Υπουργούς».

Tags: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ
Previous Post

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής σε οικίες στην Καστοριά

Next Post

Υπεροχή: 100% επιτυχία στο Proficiency

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Υπεροχή: 100% επιτυχία στο Proficiency

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας
  • Καλλιόπη Βέττα: «H σύμβαση με τη Hellenic Train αφορά μια ακόμη -βολική- μετάθεση των υποχρεώσεών της στο απώτερο μέλλον» 
  • Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Ταχεία υλοποίηση, ενισχυμένες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μετρήσιμα αποτελέσματα
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr