Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων
Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μετατόπιση της λαϊκής αγοράς Σιάτιστας
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης
Επιμελητήριο Κοζάνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Καλλιόπη Βέττα: Το Μποδοσάκειο έχει μεγάλες προοπτικές, πρέπει να στηριχθεί με πλήρη κάλυψη του οργανογράμματος, αντί να αφήνεται στην τύχη του
Καλλιόπη Βέττα: Το Μποδοσάκειο έχει μεγάλες προοπτικές, πρέπει να στηριχθεί με πλήρη κάλυψη του οργανογράμματος, αντί να αφήνεται στην τύχη του
σκυλος, αδεσποτα
Δήμος Γρεβενών: Σε φάση δημοπράτησης το έργο ολοκλήρωσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2019: Πότε θα ανακοινωθούν – Οι εκτιμήσεις για 85 περιζήτητες σχολές (πίνακες)

Βάσεις 2019: Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και πού θα κυμανθούν 85 περιζήτητες σχολές. Δείτε τους πίνακες.

Η αγωνία των υποψηφίων αλλά και των οικογενειών τους έχει «χτυπήσει κόκκινο» και μετά από πάρα πολλά ερωτήματα αναγνωστών, το «Dikaiologitika News» ενημερώνει τους υποψήφιους φοιτητές πως οι βάσεις εισαγωγής (υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) δηλαδή τα μόρια των Τμημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 αναμένεται να εκδοθούν το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου (όπως συνήθως βγαίνουν τα τελευταία χρόνια).

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων τα προηγούμενα χρόνια διαμορφώθηκαν ως εξής:

2018: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

2017: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

2016: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

2015: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

2014: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

2013: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Σε 81.930 ανέρχονται οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα φτάσει τους 78.000. Πέρσι ο αριθμός ανήλθε στους 74.692 και πρόπερσι στους 70.726. Αυξάνεται κατά 3.643 θέσεις, 5% περίπου σε σχέση με πέρσι ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια.

Η εφημερίδα «Τα Νέα», με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού-αναλυτή, Αντώνη Φλωρόπουλου, παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις των βάσεων για τα συνολικά 85 τμήματα που εντάσσονται και στα τέσσερα επιστημονικά Πεδία.

Αυξομειώσεις στο 1ο Πεδίο

Ειδικότερα όσοι στοχεύουν σε αυτό, θα πρέπει να περιμένουν αυξομειώσεις στην πορεία των βάσεων.

Στα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως αυτά της Νομικής, οι βάσεις θα κινηθούν περίπου στα περσινά επίπεδα. Οι πύλες της Νομικής Αθηνών αναμένεται να ανοίξουν για υποψηφίους πάνω από 18.150 μόρια, με ταβάνι τα 18.350.

Στο αντίστοιχο τμήμα του Αριστοτελείου, η βάση εισαγωγής θα πλησιάσει τα 18.000 μόρια ενώ μικρές αυξομειώσεις θα παρουσιάσει και το τμήμα Ψυχολογίας, τομέας ο οποίος κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Σημαντική άνοδο θα πρέπει να περιμένουν όσοι προσβλέπουν στα Παιδαγωγικάτμήματα, όπου οι βάσεις αναμένεται να αυξηθούν. Όλα δείχνουν πως οι βάσεις μπορεί να ξεπεράσουν σε άνοδο ακόμη και τα 200 μόρια, ειδικά στα αστικά κέντρα.

«Βουτιά στο 2ο Πεδίο

Εδώ η εικόνα είναι ξεκάθαρη και δείχνει πως θα σημειωθεί βουτιά των βάσεων σε όλα τα τμήματα. Ακόμη και οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα καταγράψουν σημαντική πτώση.

Ενδεικτικά, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ θα κινηθεί μεταξύ των 16.450 και 16.650 μορίων. Οι βάσεις σε ορισμένα τμήματα ΑΕΙ που εδρεύουν στην περιφέρεια, δεν αποκλείεται να πέσουν έως και 600 μόρια.

Ο πήχης για τις ιατρικές σχολές

Στο 3ο επιστημονικό Πεδίο, παραδοσιακά καταγράφονται κάθε χρόνο οι πιο ψηλές βαθμολογίες. Φαίνεται πως οι βάσεις εδώ θα κινηθούν πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα με μια μικρή τάση ανόδου.

Ειδικότερα, στην Ιατρική Αθηνών αναμένεται να διαμορφωθούν και πάλι οι υψηλότερες βάσεις εισαγωγής. Οι υποψήφιοι θα χρειαστούν από 18.800 μόρια έως και 19.000 ενώ το αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης δεν θα ξεπεράσει τις 18.850 μόρια.

Μικρή πτώση θα πρέπει να περιμένουν όσοι επέλεξαν τα τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και Κτηνιατρικής.

Οικονομικά και Πληροφορική

Αναφορικά με το 4ο επιστημονικό πεδίο, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Η υψηλότερη βάση σε οικονομικό τμήμα θα διαμορφωθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου οι υποψήφιοι θα χρειαστούν 17.100-17.300 μόρια.

Μικρές αυξομειώσεις θα καταγραφούν στα τμήματα Πληροφορικής που εδρεύουν σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τον κύριο Αντώνη Φλωρόπουλο, η γενική τάση που υπάρχει σε κάθε πεδίο έχει ως εξής:

Στο 1ο, οι βάσεις δεν αναμένεται να μεταβληθούν σημαντικά, θα δούμε μικρές αυξομειώσεις εκτός από τα παιδαγωγικά όπου θα υπάρξει αύξηση.

Στο 2ο, η πτώση θα είναι μεγάλη σε όλες σχεδόν τις σχολές, λόγω των δύσκολων θεμάτων που δόθηκαν στις Εξετάσεις και σε πολλές μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 800 μόρια.

Στο 3ο, η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι μικρότερη.

Στο 4ο, θα έχουμε σχεδόν την ίδια εικόνα με την περασμένη χρονιά, δεν μπορεί όμως να γίνει εκτίμηση για τα ΤΕΙ που πανεπιστημοποιήθηκαν, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί η προτίμηση των υποψηφίων.

ΒΑΣΕΙΣ 2019

Πηγή:dikaiologitika.gr
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako