• Latest
ΑΥΠΝΙΑ

Αυτοί που υποφέρουν από αϋπνία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

20 Αυγούστου 2019
Καστοριά: Έψαχνε παράνομα για λίρες και αρχαία

Καστοριά: Έψαχνε παράνομα για λίρες και αρχαία

31 Μαΐου 2025
Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα στην Γενική Συνέλευση της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ): Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει από τα Επιμελητήριά της»

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα στην Γενική Συνέλευση της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ): Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει από τα Επιμελητήριά της»

31 Μαΐου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Βοΐου

31 Μαΐου 2025
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Οι επισκέπτες γιατροί για τον Ιούνιο 2025

31 Μαΐου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Καλωσόρισμα στο κλιμάκιο των “αρίστων”»

31 Μαΐου 2025
ΚΡΑΣΙ

Αμύνταιο: Συνέδριο «Τα Οινοπέδια των Λιμνών: Οίνος – Τόπος – Άνθρωποι»

31 Μαΐου 2025
οικογενεια φαγητο

Διατροφή και ψυχική υγεία: Μπορεί αυτό που τρώτε να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε;

31 Μαΐου 2025
Στο σημείο «μηδέν» οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, καθηγητή ψυχολογίας στη Καστοριά

Βασίλης Καλογήρου: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 39χρονου – Κλείνει ο φάκελος της υπόθεσης

31 Μαΐου 2025
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Αν μένεις σε χωριό, ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ 600€ τον χρόνο – Δες αν είσαι μέσα!

31 Μαΐου 2025
φορολογια

Ο πατέρας του απεβίωσε πριν από 31 χρόνια και η Εφορία έστειλε τώρα λογαριασμό 432 ευρώ

31 Μαΐου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χτύπησε το κινητό του και μηδενίστηκε: Το πρώτο περιστατικό αποκλεισμού από τις πανελλήνιες για φέτος

31 Μαΐου 2025
Νεα Δημοκρατία

Παρουσίαση Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Κοζάνης από κλιμάκιο της κυβέρνησης το Σάββατο 31 Μαΐου

30 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοί που υποφέρουν από αϋπνία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

sierafm by sierafm
20 Αυγούστου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΑΥΠΝΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση στα προβλήματα ύπνου κινδυνεύουν περισσότερο από εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια, αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα, την οποία επικαλείται η Guardian.

Μελετητές από τη Βρετανία και την Σουηδία, γράφοντας στην επιστημονική επιθεώρηση «Circulation» στηρίζουν αυτό το εύρημα σε γενετικές πληροφορίες που συνέλεξαν από μεγάλες βάσεις δεδομένων. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 400.000 ανθρώπους τα οποία συνέλεξαν από τη βάση δεδομένων της Βρετανίας UK Biobank.

Η μέχρι τώρα έρευνα είχε δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και των καρδιαγγειακών νόσων, ενώ η παρούσα μελέτη επιχειρεί να βάλει στην εξίσωση και τον ρόλο της αϋπνίας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν 250 γενετικές ανωμαλίες καθεμία από τις οποίες αυξάνει τον κίνδυνο αϋπνίας.

Το κρίσιμο σημείο είναι το κατά πόσο αυτές οι γενετικές ανωμαλίες κληρονομούνται ή αν είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντικών παραγόντων (πλούτος, σωματική άσκηση, τόπος κατοικίας).

«Αν πράγματι υπάρχει σχέση μεταξύ αϋπνίας και καρδιαγγειακών προβλημάτων, εξισορροπώντας τις διαταραχές ύπνου μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εγκεφαλικού», εξηγεί καθηγητής ο Χαγκ Μάρκους, ένας από τους συντάκτες της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Αν και ο Μάρκους τόνισε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα αν με την καταπολέμηση της αϋπνίας μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών ασθενειών, εντούτοις υπάρχουν πολλές θεραπευτικές παρεμβάσεις για την καταπολέμησή της, ανάμεσα τους και η γνωστική – συμπεριφορική θεραπεία.

Ο Μάικλ Χολμς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τονίζει ότι η παρούσα έρευνα δεν εξετάζει το αν η αϋπνία προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά το αν αυτοί που φέρουν γενετικές ανωμαλίες οι οποίες συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο αϋπνίας έχουν και υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νόσων.

Ο Τζέρεμι Πίρσον, αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (British Hearth Foundation), εξηγεί ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, που είναι μια βασική αιτία της καρδιακής προσβολής, ωστόσο, υπογραμμίζει, πως παραμένει άγνωστο το κατά πόσο η ασθένεια σχετίζεται με την αϋπνία καθαυτή η με άλλες συμπεριφορές και καταστάσεις που είναι συχνές στα άτομα με διαταραχές ύπνου, όπως η φτωχή διατροφή και η υπέρταση.

Οι μελετητές φιλοδοξούν πως η μελλοντική έρευνα θα προτείνει νέους τρόπους αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών ασθενειών στα άτομα που υποφέρουν από αϋπνία.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΑΥΠΝΙΑ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Δείτε τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Next Post

Πόσες θερμίδες καις με κάθε σπορ, το καλοκαίρι

Next Post
γυμναστικη

Πόσες θερμίδες καις με κάθε σπορ, το καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Έψαχνε παράνομα για λίρες και αρχαία
  • Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα στην Γενική Συνέλευση της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ): Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει από τα Επιμελητήριά της»
  • Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Βοΐου
  • Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Οι επισκέπτες γιατροί για τον Ιούνιο 2025
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Καλωσόρισμα στο κλιμάκιο των “αρίστων”»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr