• Latest

Ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Ε.Κ.Κοζάνης

5 Σεπτεμβρίου 2019
Αλτσχάιμερ ανοια

Τα χόμπι που μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη – Δεν είναι μόνο το σταυρόλεξο

7 Μαΐου 2026
ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΟΝΟΣ

Κάρφωσε μαχαίρι στον αυχένα κομμωτή γιατί δεν της άρεσε το κούρεμα!

7 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ανατροπή! Έγκλημα ο θάνατος ηλικιωμένου στην Πιερία

7 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Θερμοκήπιο γεωθερμίας και ενεργειακή κοινότητα από το αναπτυξιακό δίκτυο «Αγροβόιο»

Η υδροπονία στη Δυτική Μακεδονία περνά από τη θεωρία στην οργανωμένη ανάπτυξη

7 Μαΐου 2026
Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

7 Μαΐου 2026
Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Διοικήτριας Νοσοκομείου Γρεβενών. Ενίσχυση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και νέο ασθενοφόρο.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Διοικήτριας Νοσοκομείου Γρεβενών. Ενίσχυση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και νέο ασθενοφόρο.

7 Μαΐου 2026
Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης στη “Wise Greece” για την πολύτιμη στήριξή της στο Κοινωνικό μας Συσσίτιο

Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης στη “Wise Greece” για την πολύτιμη στήριξή της στο Κοινωνικό μας Συσσίτιο

7 Μαΐου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 11/5

7 Μαΐου 2026
Εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μηχανική

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μηχανική: Καινοτομία και Εφαρμογές για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Μαΐου 2026
Όλα όσα αλλάζουν στη Δημοτική Αστυνομία

Συνελήφθησαν δύο εκπαιδευόμενοι Δημοτικοί Αστυνομικοί για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών 

7 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Πότε θα σταματήσει η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό για τους διερχόμενους πολίτες;»

7 Μαΐου 2026
Άδειασαν το παγκάρι της εκκλησίας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Συνελήφθη ανήλικος, για κλοπή από Ιερό Ναό στην πόλη της Πτολεμαΐδας

7 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Ε.Κ.Κοζάνης

sierafm by sierafm
5 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
3
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

          Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με θέμα την προετοιμασία της κινητοποίησης στην ΔΕΘ καθώς και ενημέρωση για παρεμβάσεις του έκανε το Προεδρείο του Ε.Κ. το προηγούμενο διάστημα.

Η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική για το ρόλο του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στο πλαίσιο διεκδίκησης για την κινητοποίηση της  ΔΕΘ απουσίαζε εντελώς η αναφορά στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η Ν.Δ και σκοπό έχει να δώσει συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, στη ζωή και δράση των σωματείων με το ηλεκτρονικό φακέλωμα που επιχειρείται. Δεν είναι τυχαίο. Οι εκλεγμένοι των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ έχουν αποδείξει το ρόλο τους. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερνε το νόμο για να βάλει εμπόδια στην απεργία δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση, στοιχισμένοι στη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ότι η «απεργία έχει φάει τα ψωμιά της».

Αφού εκτίναξαν την νοθεία το προηγούμενο διάστημα σε πρωτοφανή επίπεδα για να ελέγξουν τα σωματεία και να τα προσδέσουν στις επιταγές των αφεντικών και του κράτους τώρα με τις τοποθετήσεις τους επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση με τον πιο κυνικό τρόπο.

Εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ τοποθετήθηκαν αναφανδόν υπέρ του νόμου της Ν.Δ. Όμως αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην επιχειρηματολογία τους για το πόσο καλή είναι η νέα κυβέρνηση. Είπαν ότι ο συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται «είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει» και ότι «ακόμα και η κυβέρνηση να μην προχωρούσε στο νόμο έπρεπε να το προτείνουμε εμείς για να καθαρίσουν τα σωματεία από τη νοθεία». (εδώ γελάνε και οι πέτρες). Έφτιαξαν το φιλεργατικό  προφίλ του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος – όπως είπαν – απευθυνόμενος στους βιομήχανους τους υποσχέθηκε φοροαπαλλαγές με την προτροπή «να προσέχουν τους εργαζόμενους». Οι αστειότητες ότι  «οι κομμουνιστές είναι ενάντια στην τεχνολογία» και ότι «δεν θα υπήρχαν εργαζόμενοι αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες» είναι για γέλια και για κλάματα και δεν χωράνε παραπάνω σχολιασμό.

Οι τοποθετήσεις αυτές αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι συγκεκριμένοι που θέλουν να λένε ότι είναι αντιπρόσωποι εργαζόμενων δεν είναι τίποτα άλλο παρά τσιράκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στα εργατικά σωματεία. Ούτε η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν τόσο καλά υπέρ των συμφερόντων τους.

Πήραν θάρρος από την κυβερνητική αλλαγή και νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να μετατρέψουν τα σωματεία σε φερέφωνα των εργοδοτών. Νομίζουν ότι οι ταξικές δυνάμεις θα φοβηθούν μπροστά στο σχέδιο «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης, στους μπράβους που επιστρατεύουν στα συνέδρια και τις διαδικασίες του κινήματος. Είναι γελασμένοι. Οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν και αυτή τη μάχη με όσες θυσίες χρειαστούν ώστε τα σωματεία να είναι αποκούμπι των εργαζόμενων στην αντεργατική επίθεση που δέχονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να οργανωθούν στα σωματεία και να πετάξουμε τους «πράκτορες» των αφεντικών έξω από τις οργανώσεις μας.

Συνεχίζουμε την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο «σχέδιο διάσωσης» της ΝΔ για τη ΔΕΗ που είναι σχέδιο εξόντωσης των εργατικών -λαϊκών νοικοκυριών.

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

ΠΑ.Σ.Α.Σ ΔΕΗ Κοζάνης: Κάλεσμα προς τους Συνταξιούχους στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης

Next Post

Για τι είναι τελικά αρμόδιες οι Οικονομικές Επιτροπές στους Δήμους

Next Post

Για τι είναι τελικά αρμόδιες οι Οικονομικές Επιτροπές στους Δήμους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα χόμπι που μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη – Δεν είναι μόνο το σταυρόλεξο
  • Κάρφωσε μαχαίρι στον αυχένα κομμωτή γιατί δεν της άρεσε το κούρεμα!
  • Ανατροπή! Έγκλημα ο θάνατος ηλικιωμένου στην Πιερία
  • Η υδροπονία στη Δυτική Μακεδονία περνά από τη θεωρία στην οργανωμένη ανάπτυξη
  • Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr