• Latest

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών -Οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ισότιμα στις 13 περιφέρειες

27 Σεπτεμβρίου 2019
Μονάδα βοοειδών με πιάνο και…γαλλικά στην Εράτυρα: “Viens ici mon bebe”. Βίντεο

Μονάδα βοοειδών με πιάνο και…γαλλικά στην Εράτυρα: “Viens ici mon bebe”. Βίντεο

23 Σεπτεμβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 23χρονος από το Άργος Ορεστικό που μαχαιρώθηκε

23 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Θανατηφόρο τροχαίο στη Δήμητρα Γρεβενών

23 Σεπτεμβρίου 2025
Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 13 μέλη στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 13 μέλη στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford

23 Σεπτεμβρίου 2025
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

23 Σεπτεμβρίου 2025
Τα Γρεβενά αποκτούν την πρώτη τους Παιδική Χαρά Ισότιμης Πρόσβασης και Συμπερίληψης

Τα Γρεβενά αποκτούν την πρώτη τους Παιδική Χαρά Ισότιμης Πρόσβασης και Συμπερίληψης

23 Σεπτεμβρίου 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη Σερβίων 2024

Πάτε σε εμποροπανήγυρη; Προσοχή στις κλοπές

23 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 25χρονος γιατί σε καβγά λόγω προσωπικών διαφορών τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 24χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

23 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Δεκάδες αναβάτες από όλη την Ελλάδα στους 14ους Ευθύμιους Ιππικούς αγώνες. Βίντεο

Σιατιστα: 15οι Πανελλήνιοι Ευθύμιοι Ιππικοι Αγώνες

23 Σεπτεμβρίου 2025
κρεας φαγητο

4 σημάδια ότι τρώτε υπερβολική πρωτεΐνη – και γιατί δεν χρειάζεστε τόση

23 Σεπτεμβρίου 2025
ΦΑΓΗΤΟ

6 είδη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για πιο δυνατά οστά

23 Σεπτεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πώς συνέβη η τραγωδία με τον 20χρονο στον Βόλο – Διασκέδαζε με φίλους στην ταράτσα

23 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών -Οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ισότιμα στις 13 περιφέρειες

sierafm by sierafm
27 Σεπτεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στήριξη των Περιφερειών και της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος από την αύξηση των προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Κατά τη συνάντηση τους ενημέρωσε, εκτός των άλλων, ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το σχέδιο και τα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των περιφερειαρχών να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «εθνικό πρόβλημα», θέτοντας, όμως, όρους και προϋποθέσεις, όπως δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, κατά την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας για το περιεχόμενο της σύσκεψης, μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε: «Υπάρχει σχέδιο και ένα νομοσχέδιο που έρχεται τη Δευτέρα, υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από το υπουργείο, αλλά πρέπει να γίνουν κινήσεις. Ζητήθηκε να υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά τα οποία πλέον δεν αντέχουν, σε όλες τις περιφέρειες, αλλά όχι με νέα στρατόπεδα ή επέκταση των στρατοπέδων».

Ο κ. Αγοραστός πρότεινε να αξιοποιηθούν ξενοδοχεία στην επαρχία, που δεν δουλεύουν, πράγμα το οποίο και τους ξενοδόχους θα σώσει και οι αλλοδαποί θα έχουν μια πιο αξιοπρεπή φιλοξενία, καθώς, όπως τους είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, απώτερος σκοπός είναι αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό και οι αλλοδαποί να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να επαναπατριστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να γίνονται με γρήγορες κινήσεις οι ταυτοποιήσεις για το άσυλο και στις αρχές του 2020 θα επαναπατριστούν περίπου 12.000 αλλοδαποί, ενώ από τη στιγμή της συμφωνίας με την Τουρκία δεν έχουν επαναπατριστεί ούτε 1.200 άτομα.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ακόμα ότι οι κατευθύνσεις για το καυτό ζήτημα, που τους εξέθεσε ο υπουργός είναι η καλύτερη φύλαξη των συνόρων, η ενίσχυση των δομών ταυτοποίησης για το άσυλο, οι επαναπροωθήσεις και η διαμόρφωση άλλων συνθηκών φιλοξενίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών έθεσε, τέλος, και των θέμα των ΜΚΟ, λέγοντας ότι «πρέπει να αξιολογηθούν από την αρχή», καθώς «υπάρχουν πολλά προβλήματα» και «η Ελλάδα είναι ένα κράτος με δομή και λειτουργεί σωστά, όπου δεν μπορούν να έρχονται οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται το προσφυγικό- μεταναστευτικό, όπως σε τρίτες χώρες».

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είναι όλες οι ΜΚΟ το ίδιο, αλλά πολλές έχουν ελλείψεις που καλούνται να καλύψουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόγραμμα «Εστία», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία και περιλαμβάνει την φιλοξενία αλλοδαπών από τους δήμους σε σπίτια, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, μετά την 31/12/2019, αλλά χρειάζεται μια πιο προσεκτική μελέτη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «έχει βάλει πλάτη» όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να βάζει, ανέφερε και αυτός ότι τα νησιά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να βοηθηθούν, αλλά «με ψυχραιμία» και «να προστατευθούν οι ταυτότητες των τοπικών κοινωνιών».

Για την Αττική, είπε ότι έχει ήδη προσφέρει μεγάλη βοήθεια, με τα τέσσερα κέντρα φιλοξενίας όπου φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες και με τη συνδρομή σε είδη στα νησιά.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου προκειμένου να δουν τι άλλο μπορούν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι εθνικό ζήτημα, «η χώρα δέχεται επίθεση» και πρέπει το πρόβλημα «να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να το διαχειριστούμε για να μην έχουμε παρεπόμενα που θα πληρώσει ο λαός».

Όπως είπε, η απόφαση για στήριξη από τις περιφέρειες ήταν ομόφωνη, προκειμένου να βοηθηθούν τα νησιά του Αιγαίου, που «έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο», αλλά ζήτησε και αυτός ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Για την Πελοπόννησο, είπε ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται γύρω στους 2.000 μετανάστες, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στην Κόρινθο, γι’ αυτό ζήτησε από τον υπουργό να μην επιβαρυνθεί άλλο η συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Ψεκασμοί σε πεύκα στο Δήμο Κοζάνης

Next Post

Ο Μάρκος Λαζόγκας χειροτονείται διάκονος

Next Post
Σιάτιστα Άγιος Δημήτριος

Ο Μάρκος Λαζόγκας χειροτονείται διάκονος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μονάδα βοοειδών με πιάνο και…γαλλικά στην Εράτυρα: “Viens ici mon bebe”. Βίντεο
  • Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 23χρονος από το Άργος Ορεστικό που μαχαιρώθηκε
  • Θανατηφόρο τροχαίο στη Δήμητρα Γρεβενών
  • Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 13 μέλη στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford
  • Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr