• Latest
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Όλοι στη κινητοποίηση 17 Οκτώβρη, 7.30μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

15 Οκτωβρίου 2019
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Προσοχή: Σε εξέλιξη προσπάθεια απάτης στη Σιάτιστα

23 Ιουλίου 2025
ποδοσφαιρο

Μπραν – Σάλτσμπουργκ: Έτοιμες να προσφέρουν θέαμα

23 Ιουλίου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν αύριο 450 μόνιμες προσλήψεις σε όλη τη χώρα

23 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Αρκούδα εμφανίστηκε σε αυλή σχολείου στο Νεστόριο (βίντεο)

Καστοριά: Αρκούδα εμφανίστηκε σε αυλή σχολείου στο Νεστόριο (βίντεο)

23 Ιουλίου 2025
πονος κοιλια

Αυτό το τρόφιμο είναι πραγματικά ευεργετικό για τη δυσκοιλιότητα

23 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

Απελπισία σε Νοσοκομείο από τις βιαιοπραγίες Ρομά – «Χτυπούν, φυλακίζονται, αποφυλακίζονται και ξανά τα ίδια»

23 Ιουλίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς να κάνετε αίτηση για την επιδότηση διακοπών Thessaly Evros Pass

23 Ιουλίου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξιτζής έπιασε από το λαιμό 21χρονη γιατί αρνήθηκε να πληρώσει έξτρα χρέωση

23 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Άνοιξαν γυναίκα για μεταμόσχευση και ήταν ακόμα… ζωντανή – Σκάνδαλο με πρόωρες δωρεές οργάνων

23 Ιουλίου 2025
MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

Δύο νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος 24,9 MW στον Δήμο Κοζάνης – Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη χορήγηση αδειών λειτουργίας

23 Ιουλίου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2025: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις 4.276 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

23 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δήμαρχος και πλειοψηφία εγκατέλειψαν τη συνεδρίαση – Πρωτοφανή σκηνικά στο Δημοτικό Συμβούλιο!

23 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλοι στη κινητοποίηση 17 Οκτώβρη, 7.30μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

sierafm by sierafm
15 Οκτωβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι στη κινητοποίηση 17 Οκτώβρη, 7.30μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Σε αυτό το σύνθημα αποτυπώνεται η σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο και ιδιαίτερα στα super market αλλά και σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Ανάπτυξη και κέρδη για τους εργοδότες και χαμοζωή για τους εργαζόμενους.

Τα νούμερα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ζαλίζουν αλλά ταυτόχρονα προκαλούν  τους χιλιάδες εργαζόμενους που  εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα και με μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι στατιστικές τους (τζίροι, κέρδη, ζημίες, κόστος κτλ), τα οικονομικά τους διαγράμματα, οι δείκτες ανάπτυξής τους και ότι άλλο χρησιμοποιούν οι ακριβοπληρωμένοι οικονομολόγοι και λογιστές τους ανάλογα με το τι θέλουν να δείξουν, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά είναι αυτή που δείχνει το ποιος έχει πληρώσει το μάρμαρο για την άνοδο των παραπάνω δεικτών. Είναι η στατιστική που δείχνει τον συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό των εργατικών ατυχημάτων, την αντικατάσταση (είτε με το καλό, είτε με το άγριο) των παλιών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης με νέους και φτηνότερους εργαζόμενους, τη μείωση των μισθών και τα κόλπα που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εργοδοσία για να τον μειώσει επιπλέον (αντικατάσταση του μισθού με κουπόνια, δωροεπιταγές, επιδόματα προσωπικής παροχής).

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Επανειλημμένα ως κλαδικό σωματείο έχουμε καταγγείλει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου. Η εντατικοποίηση της εργασίας με δουλειά σε δύο και τρία πόστα ταυτόχρονα, η λογική “ …στο ωράριό μας τα πάντα” και η πίεση των υπευθύνων, οδηγούν τους συναδέλφους σε ατυχήματα που πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία. Τα σμπαραλιασμένα ωράρια εργασίας ( από τα άγρια χαράματα μέχρι αργά το βράδυ), η δουλειά τις Κυριακές, οι Λευκές Νύχτες και η BLACK FRIDAY που θα έρθουν και φέτος με αφορμή τις γιορτές των χριστουγέννων και η αυθαίρετη αυξομείωση των ωρών εργασίας ανάλογα με την εποχή πλήττει την οικογενειακή γαλήνη και την προσωπική ζωή των εργαζομένων με σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι με  αναρρωτικές, αυτοί που εργάζονται με περικάρπια, επιδέσμους  και κολάρα αυτοί που λόγω του εργασιακού stress  καταφεύγουν σε αγχολυτικά.

Οι όποιες ανακαινίσεις στα καταστήματα, γίνονται με γνώμονα το κέρδος και την προσέλκυση πελατών με τους όρους της πρόληψης της ασφάλειας να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η εκμετάλλευση και του τελευταίου εκατοστού αλλά και οι έλλειψη αποθηκάριου σε κάθε κατάστημα αναγκάζει τις πωλήτριες να κουβαλούν βάρη σε μεγάλες αποστάσεις ή να προσπαθούν να τοποθετήσουν προϊόντα σε δυσθεώρητο ύψος.   Για αντισεισμική και αντιπυρική μέριμνα ούτε λόγος. Η απόδοση λοιπόν στην “κακιά στιγμή” όταν συμβαίνει κάτι κακό μόνο εκ του πονηρού μπορεί να ειπωθεί, για να βγάλει …λάδι την εργοδοσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους της.

Έτσι αυγατίζει τα κέρδη της η εργοδοσία. Για αυτήν την ανάπτυξη κάνει λόγο η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η “κανονικότητά” τους ,το 2019 να θρηνούμε συναδέλφους μας, να μην υπάρχει συνάδελφος που δεν έχει μυοσκελετικά προβλήματα και το χειρότερο να αποχωρούμε από τον χώρο εργασίας με καταρρακωμένη την αξιοπρέπειά μας έχοντας ψυχολογία ηττημένου.

Για τη συνδικαλιστική δράση το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης  προωθεί την απροκάλυπτη παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, παίρνοντας κι εδώ τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης» των συνδικάτων, «συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας» (με διατύπωση που αρχικά παρουσιάζεται ως «δυνατότητα»), καθώς και τη δημιουργία «Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας.

Βασικός στόχος είναι το χτύπημα της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων και το άνοιγμα του δρόμου για την ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων. Με τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» επιχειρούν να κόψουν τους δεσμούς των ίδιων των εργαζομένων μεταξύ τους, το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να συζητούν συλλογικά στη Γενική τους Συνέλευση, να συνδιαμορφώνουν τα αιτήματά τους και το σχέδιο δράσης τους, να οργανώνουν συλλογικά τις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις τους.

Και εδώ, μάλιστα, όπως και στα παραπάνω, όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την εφαρμογή των εν λόγω αντιδραστικών διατάξεων παραπέμπονται σε αποφάσεις του υπουργού Εργασίας, στην πραγματικότητα δίνεται στην κυβέρνηση και στον εκάστοτε υπουργό η εξουσία να ξαναγράφουν τον συνδικαλιστικό νόμο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής,

ζωής με δικαιώματα.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
  • Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
  • Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.
  • Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, συσπειρωμένοι στο κλαδικό μας σωματείο. Οργανώνουμε την δική μας μάχη, με τα δικά μας αιτήματα απέναντι σε εργοδοσία- κυβέρνηση και τα πρωτοπαλίκαρα τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση 17 Οκτώβρη, 7.30μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

 

Previous Post

Εξιχνιάστηκε άμεσα απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στην Πτολεμαΐδα και συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός

Next Post

Άφησε την τελευταία του πνοή κόβοντας ξύλα

Next Post
ΞΥΛΑ

Άφησε την τελευταία του πνοή κόβοντας ξύλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσοχή: Σε εξέλιξη προσπάθεια απάτης στη Σιάτιστα
  • Μπραν – Σάλτσμπουργκ: Έτοιμες να προσφέρουν θέαμα
  • ΑΣΕΠ: Ανοίγουν αύριο 450 μόνιμες προσλήψεις σε όλη τη χώρα
  • Καστοριά: Αρκούδα εμφανίστηκε σε αυλή σχολείου στο Νεστόριο (βίντεο)
  • Αυτό το τρόφιμο είναι πραγματικά ευεργετικό για τη δυσκοιλιότητα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr