• Latest

Τελική Εκδήλωση Διάδοσης Αποτελεσμάτων του έργου «Διαπεριφερειακή Μάθηση προς την Αειφόρο Κινητικότητα στην Ευρώπη: Η εμπειρία REGIO-MOB» του Προγράμματος Interreg Europe

12 Νοεμβρίου 2019
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελική Εκδήλωση Διάδοσης Αποτελεσμάτων του έργου «Διαπεριφερειακή Μάθηση προς την Αειφόρο Κινητικότητα στην Ευρώπη: Η εμπειρία REGIO-MOB» του Προγράμματος Interreg Europe

sierafm by sierafm
12 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελική Εκδήλωση Διάδοσης Αποτελεσμάτων (High – Level Political Forum), του έργου «Διαπεριφερειακή Μάθηση προς την Αειφόρο Κινητικότητα στην Ευρώπη: Η εμπειρία REGIO-MOB» του Προγράμματος Interreg Europe, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 9:00 στη πόλη της Κοζάνης.

Το έργο REGIO-MOB, έχει ως γενικό στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και στην Περιφέρειά μας, με την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

Η εδραίωση της βιώσιμης κινητικότητας στόχο έχει:
1. Την ανάπτυξη των περιφερειακών στρατηγικών κινητικότητας με μία κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη προσέγγιση.
2. Την περιφερειακή ανάλυση των αναγκών και των καλών πρακτικών.
3. Την ανάπτυξη σχεδίων δράσης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως ένας από τους 6 εταίρους του έργου REGIO-MOB υποδέχθηκε εκπροσώπους από όλους τους εταίρους του έργου (Περιφερειακή Ένωση Λάτσιο Δήμοι και Πόλεις – ANCI Lazio, Ινστιτούτο Κυκλοφορίας και Μεταφορών Λιουμπλιάνας, Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ολτενίας, Δήμος Νιεπολομίσε, Εταιρική Σχέση Μεταφορών Νοτιοανατολικής Σκωτίας SESTRAN) καθώς και την Υπεύθυνη Πολιτικής της Κοινής Γραμματείας του Interreg Europe, Verena Priem, η οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία των προγραμμάτων Interreg Europe.
Στη τελική συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της Περιφέρειας, όπως η κα Καλλιόπη Κυριακίδου, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Π.Δ.Μ., η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης με μία σύντομη ομιλία και ο κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης, κ. Δεσποτίδης Κωνσταντίνος, ο οποίος παρουσίασε το σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης, όπως διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα παραδοτέα της Επιστημονικής Συνδρομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής 2014-2019. Ο νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών του Δήμου Κοζάνης, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, παρουσίασε την οπτική της νέας Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τον σχεδιασμό όπως θα μελετηθεί-υλοποιηθεί από τον ανάδοχο της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Κοζάνης. Ο κ. Δημήτρης Τσιαμήτρος, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος ήταν Συντονιστής της εκδήλωσης τοποθετήθηκε σχετικά την βιώσιμη κινητικότητα στις ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εταίροι του έργου παρουσίασαν τις παρεμβάσεις που υλοποίησαν με επιτυχία στα πλαίσια του έργου REGIO-MOB στην περιοχή τους.

Όλες οι παρεμβάσεις αφορούσαν τη βιώσιμη κινητικότητα, ολοκληρωμένες δημόσιες συγκοινωνίες, εγκαταστάσεις συστημάτων park & ride, σταθμοί ποδηλάτων, σύστημα ανταλλαγής ηλεκτρονικών ποδηλάτων, πεζοδρομήσεις, υπηρεσίες μεταφοράς κατόπιν ζήτησης (Demand Responsive Transopt), ηλεκτρικές μεταφορές, βελτίωση υποδομών δημόσιων μεταφορών καθώς και κοινή χρήση οχημάτων.

Το πρόγραμμα REGIO-MOB ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2020 και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη αναπτύξει το δικό της Σχέδιο Δράσης, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην εγκατάσταση συστήματος Park & Ride, με περιοχή εστίασης την πόλη της Κοζάνης, και στις υπηρεσίες μεταφοράς κατόπιν ζήτησης (Demand Responsive Transport), σε ευπαθείς ομάδες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειας.

Με τη υιοθέτηση ορισμένων από τις παραπάνω δράσεις η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα καταφέρει να λύσει μία σειρά από προβλήματα της περιοχής με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής σε όλα τα επίπεδα.

* Το έργο REGIO-MOB χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν, επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο:
www.interregeurope.eu/regio-mob/
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 2461052732, 2461052633, 2461052743, 2461053971 email: [email protected] / [email protected] / [email protected] / [email protected].

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στη λίμνη της Καστοριάς – Bίντεο

Next Post
ασθενοφορο

Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στη λίμνη της Καστοριάς - Bίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr