• Latest

Σύσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο

18 Νοεμβρίου 2019
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σύσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο

sierafm by sierafm
18 Νοεμβρίου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
7
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.(ΔΕΣΦΑ) στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη κλιμακίου εκπροσώπων φορέων ΟΤΑ της Περιφέρειας με υψηλόβαθμα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), του ΔΕΣΦΑ και της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίων (ΔΕΔΑ).

Το κλιμάκιο της Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γεώργιο αποτελούνταν από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κ. Τσιούμαρη Γρηγόριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Σαββόπουλο Δημήτριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιο Ιωάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Λυσσαρίδη Νικόλαο, την Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος κα. Κυριακίδου Καλλιόπη και τους Δήμαρχους των ενεργειακών Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Βασικός στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η διεκδίκηση αλλαγής του προγραμματισμού του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΔΑ ως προς το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και ολοκλήρωσης των υποδομών και του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης αφορμή για τη διεκδίκηση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι η ΔΕΔΑ δεν προτίθεται να ξεκινήσει ούτε εντός του έτους 2020 τις εργασίες κατασκευής του δικτύου στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας που έχει επιλέξει, εάν ο ΔΕΣΦΑ δεν μεταφέρει την ημερομηνία ολοκλήρωσης του σταθμού αποσυμπίεσης στην Πορειά Καστοριάς κατά ένα έτος.

Δηλαδή από τα τέλη του έτους 2022 να αλλάξει τον προγραμματισμό για το τέλος του έτους 2021.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Τσάκας Μάριος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΕΔΑ στη Δυτική Μακεδονία.

Ταυτόχρονα μια άλλη σημαντική αποκάλυψη που δυσκολεύει περαιτέρω την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία αποτελεί το γεγονός ότι δεν προβλέπεται στο δεκαετή σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ σταθμός αποσυμπίεσης στον Περδίκκα.

Όπως ανέφερε ο Δ/ντης Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ κ. Καρδοματέας Δημήτρης κατά τη διάρκεια επίμονων ερωτήσεων του Περιφερειάρχη για το σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στον Περδίκκα ,το αίτημα αυτό τίθεται για πρώτη φορά στη συνάντηση αυτή στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ και ουδέποτε ετέθη από κανέναν στο παρελθόν.

Στη συνέχεια των τοποθετήσεων τόσο του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας όσο και των Δημάρχων των Ενεργειακών Δήμων αλλά και του Βουλευτή Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια Ζήση, τα στελέχη της ΔΕΣΦΑ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το αίτημα τους για το σταθμό αποσυμπίεσης στον Περδίκκα αλλά και την περαιτέρω χρονική μετατόπιση νωρίτερα της εκτιμώμενης αποπεράτωσης και των δύο σταθμών αποσυμπίεσης εντός του έτους 2021.

Αντίστοιχη πίεση ασκήθηκε και προς τον εκπρόσωπο της ΔΕΔΑ, ενώ ζητήθηκε και η θετική συμβολή της ΡΑΕ που θα επικυρώσει τελικά τις σημαντικές αυτές προσθήκες και αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σχεδιασμό των εταιρειών αυτών για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση των υποδομών και του δικτύου του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης, η νέα Περιφερειακή Αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευόδωση των επιδιώξεων αυτών, επισημαίνοντας τη χρονική στενότητα έως το τέλος του έτους 2022, ενώ ανέφερε πως το θέμα θα απασχολήσει το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Tags: tap ταπ φυσικο αεριο
Previous Post

Επισκέψεις – Συναντήσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη στην Πτολεμαΐδα

Next Post

“Αποτελεσματική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη για το σημαντικό έργο του κάθετου άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα”

Next Post
Αμανατίδης

“Αποτελεσματική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη για το σημαντικό έργο του κάθετου άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr