Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για το Κέντρο Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Καλλιόπη Βέττα: Η αναβάθμιση της Παιδείας στην Π.Ε. Κοζάνης προϋποθέτει την πλήρη κάλυψη των κενών σε όλες τις βαθμίδες και την ενίσχυση του ρόλου των εκπαιδευτικών
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας
Δήμος Γρεβενών: Σε τροχιά υλοποίησης ο νέος Πολυχώρος Ψυχαγωγίας στη περιοχή  “ΜΕΡΑΣ” 
Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ημερίδα “«Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται”
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Εθελοντική Αιμοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη
Το δάσος γίνεται ευκαιρία: Forest Living Lab στο Δήμο Βοϊου για τα Δασικά προϊόντα και τη νέα επιχειρηματικότητα
Το Αναρριχητικό Τμήμα του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστα σε πρόγραμμα αναζήτησης Ταλέντων
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν οι 15οι Ευθύμιοι Ιππικοί αγώνες.  Βίντεο
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Θωρακίστε την καρδιά σας περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο

Το περπάτημα και το ποδήλατο θωρακίζουν την καρδιά μας και την εύρυθμη λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι σε γραφείο θα ήταν καλό από εδώ και στο εξής να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο για να φτάσουν στην δουλειά τους, καθώς έτσι μειώνουν τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Δεδομένα από 43 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία έδειξαν ότι τα ποσοστά καρδιακών προσβολών ήταν χαμηλότερα σε περιοχές όπου η φυσική δραστηριότητα ήταν σε υψηλά επίπεδα, όχι τόσο λόγω κάποιας σκληρής προπόνησης αλλά πολύ περισσότερο από τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνταν με το περπάτημα ή το ποδήλατο. Από την μείωση του κινδύνου επωφελούνταν το ίδιο, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Περισσότερα βήματα, μικρότερος κίνδυνος

Για την μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την απογραφή του Ηνωμένου Βασιλείου το 2011, με τους συμμετέχοντες να είναι ηλικίας 25 έως και 74 ετών και να εργάζονται στην Αγγλία. Στις περιοχές όπου η ποδηλασία ή το περπάτημα ήταν συχνότερα, οι καρδιακές προσβολές ήταν περισσότερο μειωμένες, σύμφωνα με στοιχεία από νοσοκομειακές καταγραφές.

Ο επικεφαλής καθηγητής της μελέτης Δρ. Chris Gale, σύμβουλος καρδιολόγος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, που μας υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος της καρδιακής προσβολής μειώνεται σημαντικά με την απλή καθημερινή φυσική δραστηριότητα. Δεν χρειάζονται υπερβολές αρκεί το περπάτημα ή το ποδήλατο».

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Ο καθηγητής Metin Avkiran, αναπληρωτής ιατρικός διευθύνων του British Heart Foundation, δήλωσε: «Το να βρούμε χρόνο για να γυμναστούμε μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση, δεδομένης της ολοένα και πιο πολυάσχολης και συχνά καθιστικής καθημερινότητάς μας. Η άσκηση, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει την σκληρή προπόνηση σε κάποιο γυμναστήριο. Ανταλλάξτε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μερικά τετράγωνα πιο μακριά».

Πηγή:vita.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *