• Latest

ΚΚΕ: Κανένας φοιτητής χωρίς δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Κοζάνης

9 Οκτωβρίου 2017
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Κανένας φοιτητής χωρίς δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Κοζάνης

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κανένας φοιτητής χωρίς δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Κοζάνης, να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες για σίτιση όλων των φοιτητών.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στις ίδιες ράγες με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ίδια τακτική του “βαφτίζω το κρέας ψάρι” και στην παιδεία, υποτιμώντας τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από την πολιτική της. Κοινή τους βάση οι κατευθύνσεις της ΕΕ και η στρατηγική του κεφαλαίου για την πιο αποτελεσματική σύνδεση της παιδείας με την κερδοφορία των μονοπωλίων. Πάγια επιδίωξή τους με τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις να “παραχθεί” από τις δομές της Εκπαίδευσης φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Να ενισχυθεί η παρέμβαση του αστικού κράτους στο περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης, στους ιδεολογικούς της προσανατολισμούς.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός των ΑΕΙ, το προχώρημα της ιδιωτικοποίησης πλευρών της λειτουργίας τους κατά το πρότυπο του Πανεπιστημίου ΑΕ επιδεινώνουν μια κατάσταση παγιωμένη εδώ και χρόνια, με παντελή έλλειψη σε δωμάτια εστιών και ανεπαρκή σίτιση. Τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων πιέζονται ακόμα περισσότερο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, συνεχώς μπαίνουν εμπόδια που επιβαρύνουν επιπλέον τις λαϊκές οικογένειες με έξοδα δυσβάσταχτα, από τα ενοίκια μέχρι την πληρωμή συγγραμμάτων, υλικών, εξοπλισμού για την παρακολούθηση των μαθημάτων και εργαστηρίων.

Οι ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση, τα πτυχία να μετατρέπονται σε χαρτιά χωρίς αντίκρισμα, οι συνθήκες δουλειάς των νέων είναι άθλιες και η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Είναι η πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, των απολύσεων στην φοιτητική μέριμνα, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γραμματείες, φύλαξη κλπ., της τμηματικής παράδοσης των σχολών στους εργολάβους και στις επιχειρήσεις.

Σε όλα αυτά προστίθεται η απαράδεκτή εξέλιξη με την σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κοζάνης.

Στο σύνολο του Πανεπιστημίου Κοζάνης από τους περίπου 1200 φοιτητές  θα σιτίζονται δωρεάν μόλις 360! Και ενώ έχουν γίνει σχεδόν οι διπλάσιες αιτήσεις για την χορήγηση κάρτας σίτισης. Για τον καθορισμό της κατάταξης των φοιτητών λαμβάνονται υπόψη τόσο κοινωνικά, όσο και οικονομικά κριτήρια. Πρώτα έρχονται τα κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή πολύτεκνοι, μονογονεϊκή οικογένεια, επίδομα ανεργίας γονιών, και στη συνέχεια τα οικονομικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι πως ο 360ος φοιτητής που πήρε την κάρτα σίτισης είχε εισόδημα 9.000€ το χρόνο με το αρχικό όριο που ορίζει ο νόμος να είναι τα 45.000€. Χωρίς σίτιση μένουν δηλαδή παιδιά που οι οικογένειές τους παρουσιάζουν εισόδημα μόλις άνω των 9.000€. Από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου για την σίτιση των φοιτητών δίνονται μόλις τα 692.812,80 € από το  σύνολο των 8.112.242,80 €. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να επιβαρυνθούν το λιγότερο με 80€ οι φοιτητές και οι οικογένειες τους το μήνα μόνο για την σίτιση τους.

Το αίτημα του φοιτητικού κινήματος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες για την σίτιση όλων των φοιτητών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό- κανένας φοιτητής χωρίς φαγητό. Καμιά Λέσχη να μη δίνεται σε εργολάβο, να λειτουργούν με ποιοτικό φαγητό, με τις ανάλογες υποδομές και προσωπικό. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους. Άμεσα να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Ιδρυμάτων!

 

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα: Το έργο REBORN

Next Post

Αρρυθμία και ενδεχόμενη διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Κοζάνης

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Αρρυθμία και ενδεχόμενη διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ
  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr