• Latest
ΔΙΑΔΥΜΑ

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο M3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) το οποίο αφορά την βιομηχανική συμβίωση και την κυκλική οικονομία.

12 Οκτωβρίου 2017
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Δήμος Βοΐου: Σημαντική ανακοίνωση – παράκληση σχετικά με τη χρήση της εξέδρας στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας

2 Ιουλίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Γρεβενά: Εντοπίστηκε κινητό στις φυλακές μετά από αστυνομική έρευνα

2 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τη μείωση των πόρων στις λιγνιτικές περιοχές

2 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς

Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς

2 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της DG REGIO, Nicola De Michelis, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της DG REGIO, Nicola De Michelis, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Ιουλίου 2026
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

2 Ιουλίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών

2 Ιουλίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για τον ορισμό του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

2 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

Συμμετοχή των ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης στην αποχή διαρκείας από τις διαδικασίες που αφορούν το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

2 Ιουλίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα

2 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κοζάνη

2 Ιουλίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων στήριξης στο πλαίσιο της Παρέμβασης για  «Προστασία, Διατήρηση και Βελτίωση των Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία»

2 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο M3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) το οποίο αφορά την βιομηχανική συμβίωση και την κυκλική οικονομία.

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΔΥΜΑ
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο M3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) το οποίο αφορά την βιομηχανική συμβίωση και την κυκλική οικονομία.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη τοπικών δικτύων για τη βελτίωση της επεξεργασίας των βιομηχανικών αποβλήτων, την προώθηση της χρήσης τους σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις και τη μείωση των αναγκών για την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη μεταφορά αυτών. Επιπλέον στόχος του έργου είναι να αποδείξει τη χρησιμότητα (όφελος και προστιθέμενη αξία) μιας ψηφιακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταγραφή, χρήση και εκμετάλλευση βιομηχανικών αποβλήτων που παράγονται σε μια τοπική περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η συνολική αποδοτικότητα των βιομηχανικών διεργασιών μέσω της αύξησης της χρήσης των αποβλήτων στην ίδια την περιοχή και την μικρότερη εξάρτηση των επιχειρήσεων όσον αφορά τη διάθεση των αποβλήτων τους.

Κύριο παραδοτέο του έργου θα είναι η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντιστοίχησης υλικών για την ανάπτυξη της βιομηχανικής συμβίωσης των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία (Περιφέρεια της Λομβαρδίας), την Ισπανία (Περιφέρεια της Αστούριας), το Βέλγιο (Περιφέρεια της Φλάνδρας) και την Ελλάδα (Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας). Για τη Δυτική Μακεδονία ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους κλάδους του ξύλου και της γούνας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΙΑΔΥΜΑ προσκλήθηκε και συμμετείχε στην συνάντηση της Πλατφόρμας του Προγράμματος LIFE για την κυκλική οικονομία στον κλάδο των πλαστικών το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Εκεί παρουσιάστηκε το έργο LIFE M3P και οι δράσεις του σε συνδυασμό με τις δράσεις της εταιρείας όσον αφορά το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή των πλαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Επιπλέον την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η ΔΙΑΔΥΜΑ συνδιοργάνωσε ημερίδα με το Δήμο Κοζάνης στο Κοβεντάρειο με θέμα «Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία, Παραδείγματα στη Δυτική Μακεδονία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών έργων SYMBI (Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg Europe και Μ3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. αντίστοιχα.

 

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα δύο έργα (SYMBI και M3P) και οι δράσεις τους από τους εκπροσώπους των δύο φορέων κ. Δημήτρη Κακουλίδη και κ. Νικόλαο Ντάβο αντίστοιχα. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν καλά παραδείγματα βιομηχανικής συμβίωσης από την Ευρώπη σε συνδυασμό με το έργο BIOREGIO που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Δρ. Χρίστο Βλαχοκώστα καθώς και τοπικά παραδείγματα βιομηχανικής συμβίωσης και κυκλικής οικονομίας όπως η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε., κ. Νίκο Περδικάρη, η χρήση της τέφρας από την τσιμεντοβιομηχανία και η συνολική δουλειά του ΤΕΕ/ΤΔΜ στον τομέα από τους κ. Νίκο Κοϊμτσίδη και κα. Παρασκευή Χριστοπούλου και η χρήση υπολειμμάτων βιομηχανικών ξύλου για την παραγωγή πέλλετ από τον κ. Βασίλη Καλύβα, εκπρόσωπο της μονάδας παραγωγής πέλλετ ΕΛΠΙΣ Μ.ΕΠΕ.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης όσον αφορά τους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης αλλά το συνοπτικό συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι ότι πολλά μένουν ακόμα να γίνουν, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί και οικονομικοί στόχοι που τους διέπουν.

Τόσο ο Δήμος Κοζάνης, όσο και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες ανάπτυξης των δύο αλληλένδετων κλάδων της βιομηχανικής συμβίωσης και της κυκλικής οικονομίας και το επόμενο διάστημα περαιτέρω δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω των έργων SYMBI και M3P.

 

Με βάση αυτό και για να διερευνήσει καλές πρακτικές όσον αφορά τις μεθόδους ανάπτυξης της βιομηχανικής συμβίωσης η ΔΙΑΔΥΜΑ συμμετείχε επιπλέον στις 5 Οκτωβρίου στο εξειδικευμένο εργαστήριο που πραγματοποίησε το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βαρέζε (Ιταλία) σε συνεργασία με την Πλατφόρμα Βιομηχανικής Συμβίωσης της Φλάνδρας (Βέλγιο), στο Σαρρόνο της Ιταλίας. Η Πλατφόρμα Βιομηχανικής Συμβίωσης της Φλάνδρας έχει δημιουργήσει και εξελίξει ένα άκρως επιτυχημένο εργαστήριο για επιχειρήσεις, βιομηχανίες και φορείς (ερευνητικά ιδρύματα, φορείς διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.) για την ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τους όσον αφορά τα απόβλητα, τα παραπροϊόντα αλλά και τις τεχνολογίες αξιοποίησής τους.

Πραγματοποιήθηκε αρχικά ένα σεμινάριο για τον τρόπο διεξαγωγής του εξειδικευμένου εργαστηρίου στους εταίρους του έργου LIFE M3P και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το ίδιο το εργαστήριο της βιομηχανικής συμβίωσης με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν εταιρείες, βιομηχανίες και σχετικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ένα παρόμοιο εξειδικευμένο εργαστήριο βιομηχανικής συμβίωσης και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό μοντέλο διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής.

 

 

 

 

Tags: ΔΙΑΔΥΜΑ
Previous Post

Ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης δεν άφησε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον ασπαστεί γιατί ψήφισε τη διόρθωση φύλου

Next Post

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΛΟΦΟ ΚΑΠΙΤΣΙΝΗ»

Next Post

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΛΟΦΟ ΚΑΠΙΤΣΙΝΗ»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Σημαντική ανακοίνωση – παράκληση σχετικά με τη χρήση της εξέδρας στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας
  • Γρεβενά: Εντοπίστηκε κινητό στις φυλακές μετά από αστυνομική έρευνα
  • Καλλιόπη Βέττα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τη μείωση των πόρων στις λιγνιτικές περιοχές
  • Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς
  • Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της DG REGIO, Nicola De Michelis, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr