• Latest

ΚΚΕ:Επανακατάθεση ερώτησης «Προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις προσωπικού στο “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης».

12 Οκτωβρίου 2017
Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου

25 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας

25 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριες ευχές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου

Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης

25 Ιουνίου 2026
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

25 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Τριπλό πλήγμα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αυξημένοι κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια

25 Ιουνίου 2026
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

25 Ιουνίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ναι στην κατάργηση της αμνηστίας και στη διεύρυνση εφαρμογής της επιστολικής ψήφου»

25 Ιουνίου 2026
Δωρεάν στειρώσεις ποιμενικών σκύλων από τον Δήμο Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Τετραήμερο ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων από 7 έως 10 Ιουλίου 2026

25 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

25 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιουνίου

25 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση «Το όνομά μου είναι… Γυναίκα» αναβάλλεται

25 Ιουνίου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συγχαρητήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2026

25 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ:Επανακατάθεση ερώτησης «Προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις προσωπικού στο “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης».

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Επανακατάθεση ερώτησης «Προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις προσωπικού στο “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης».

 

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας με αρ. πρωτ. 8362/31.08.2017, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις προσωπικού στο “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της.

Η ερώτηση μας είναι η εξής:

Η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που προσέρχονται σε αυτή, αλλά και των εργαζόμενων του κλάδου, οξύνεται ολοένα και περισσότερο δημιουργώντας ανησυχίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης τα προβλήματα του οποίου το Κόμμα μας έχει αναδείξει και στη Βουλή με σχετικές ερωτήσεις.

Το Νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης και όχι μόνο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι 23.614 ήταν το σύνολο των εξετασθέντων στα εξωτερικά ιατρεία (σε εφημερία 10.056 και σε ΤΕΙ 13.558) το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Παρόλο τον όγκο των προσερχόμενων ασθενών, τις αυξανόμενες ανάγκες σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, υλικοτεχνικής υποδομής και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, για να μπορεί να το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, αυτό αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και του μειωμένου προϋπολογισμού.

Αναλυτικότερα να αναφέρουμε ότι παρατηρείται συνεχής μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το 2011 έως το 2016. Το 2011 ο προϋπολογισμός ήταν 7.877.506,91 € και το 2016 έφτασε 3.280.854,34 €. Ενώ η όποια χορηγία από φορείς και πολίτες (σε είδος ή χρήμα) δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης για επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε επίπεδο προσωπικού οι ελλείψεις είναι μεγάλες, με το υπάρχον προσωπικό να υπερβαίνει εαυτόν. Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι στο σύνολο των 84 οργανικών θέσεων γιατρών ΕΣΥ, υπηρετούν μόνο 41, ενώ 37 θέσεις παραμένουν κενές. Στο σύνολο των 48 οργανικών θέσεων ειδικευόμενων γιατρών, υπηρετούν 22, ενώ 26 θέσεις είναι κενές και 13 είναι οι υπηρετούντες επικουρικοί γιατροί. Στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, στο σύνολο των 269 οργανικών θέσεων, οι 65 είναι κενές, ενώ στη Διοικητική Υπηρεσία από τις 37 θέσεις οι 9 είναι κενές. Στις 47 οργανικές θέσεις Παραϊατρικού προσωπικού οι κενές είναι 24, 4 είναι οι κενές θέσεις επιστημονικού μη ιατρικού προσωπικού από τις 20 οργανικές. Για τεχνικό προσωπικό προβλέπονται 15 οργανικές και οι κενές είναι 8, ενώ για λοιπό προσωπικό από τις 22 οργανικές οι κενές θέσεις είναι 17. Να σημειώσουμε ότι οι ελλείψεις αυτές υπάρχουν σύμφωνα και με τον ήδη ελλιπή οργανισμό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η υποστελέχωση στους γιατρούς του ΕΣΥ αγγίζει το 44%, στους ειδικευόμενους γιατρούς το 54,16%. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικότητες στην Ιατρική Υπηρεσία, όπως αυτή της Δερματολογίας, της Ουρολογίας, της Ενδοκρινολογίας και της Ρευματολογίας, στις οποίες δεν υπηρετεί κανένας γιατρός.

Ειδικότερα να τονίσουμε πως η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί μόνο με ένα μόνιμο γιατρό. Στην Αιμοδοσία πέρα από άλλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό λείπει η βασική ειδικότητα του Αιματολόγου γιατρού. Στην ουρολογική κλινική επίσης δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός ουρολόγος, ενώ ο μοναδικός γιατρός Δερματολόγος πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί.

Αντίστοιχα και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία η υποστελέχωση βρίσκεται στο 24,16%, στη Διοικητική Υπηρεσία στο 24,32%, στο Παραϊατρικό Προσωπικό 51,06%, στο Επιστημονικό Μη Ιατρικό Προσωπικό στο 20% και στο Τεχνικό Προσωπικό 53,3%. Το ποσοστό υποστελέχωσης του Λοιπού προσωπικού είναι στο 77,27%.

Επιπρόσθετα των παραπάνω την τελευταία 5ετία παρατηρείται σημαντική μείωση του προσωπικού κατά 41 εργαζόμενους, δηλαδή 12,77% σε σχέση με τα επίπεδα του 2012.

Ενώ λοιπόν οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας και πρόληψης διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στερούνται γιατρούς, εργαστηριακές εξετάσεις, υπηρεσίες υγείας, ενώ οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βιώνουν εξαντλητικές καταστάσεις και ωράρια.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών;
  • Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή;
  • Να πληρωθούν οι υπερωρίες, νυκτερινά και εξαιρέσιμα των εργαζομένων του Δεκεμβρίου του 2011, οι οφειλόμενες επιπλέον εφημερίες του 2016 και εφημερίες- υπερωρίες 2017;

 

 

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

 

 

Γιάννης Δελής

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Δραστηριότητα μηνός Σεπτεμβρίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Ξεκινάει η λοταρία των αποδείξεων Έπεσαν οι υπογραφές

Next Post
χρημα

Ξεκινάει η λοταρία των αποδείξεων Έπεσαν οι υπογραφές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου
  • Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας
  • Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
  • Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά
  • Καλλιόπη Βέττα: Τριπλό πλήγμα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αυξημένοι κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr