• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΕΝ: Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ

7 Φεβρουαρίου 2020
παιδι

Αγοράκι πέντε ετών υπέστη έγκαυμα σε αναψυκτήριο με ψυχαγωγικά παιχνίδια

18 Αυγούστου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του πρώην πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

18 Αυγούστου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε κρίσιμη κατάσταση η 45χρονη που τη μαχαίρωσε ο σύντροφός της – Πώς έγινε ο καβγάς

18 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε κωματώδη κατάσταση από αλκοόλ 15χρονη – Χειροπέδες σε 5 διοργανωτές πάρτι

18 Αυγούστου 2025
Βόιο – 4ο Party Νεολαίας Αγίων Θεοδώρων

Βόιο – 4ο Party Νεολαίας Αγίων Θεοδώρων

18 Αυγούστου 2025
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ

ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: ΟΧΙ στη μονάδα καύσης απορριμμάτων

18 Αυγούστου 2025
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Φροντιστήριο Μ.Ε. « Κουκουλιάτα Θεοδώρα»: Έναρξη μαθημάτων και εγγραφών

17 Αυγούστου 2025
ταξιδι διακοπες

Vouchers για φθηνές διακοπές: Ποια πρέπει να εξαργυρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου 2025 και ποια έρχονται το επόμενο έτος

17 Αυγούστου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Νεκρή 77χρονη κατά τη διάρκεια επέμβασης καρδιάς – Έγινε 10λεπτη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο

17 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Μόλις άνοιξε τα μάτια της είπε “μαμά σ’ αγαπάω αγκάλιασέ με”’» – Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που βγήκε από τη ΜΕΘ

17 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βίαιο επεισόδιο με θύμα 15χρονο – Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν

17 Αυγούστου 2025
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Ναυαγοσώστριες διέσωσαν 2χρονο κοριτσάκι που επέπλεε αναίσθητο στη θάλασσα

17 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΕΕΕΝ: Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ

sierafm by sierafm
7 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, τους υπουργούς της και τα πράσινα μεγάλο στελέχη των εταιριών που θα τους συνοδεύουν. Δεν αποδεχόμαστε την απολιγνιτοποίηση!

-την Παρασκευή 7 Φλεβάρη στις 15:00 στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

-το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 14:00 στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα στην ημερίδα για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή

Συνάδελφοι

Είναι ώρα μάχης, αλλά και σε τέτοιες στιγμές είναι απαραίτητο ο κάθε εργαζόμενος να βγάζει τα συμπεράσματα του για το ποιον έχει απέναντι του.

Σήμερα, αυτοί που παλιότερα σκίζονταν για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας , για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και μας έταζαν καλοπληρωμένες δουλειές και μείωση τιμολογίων λόγω ανοίγματος του ανταγωνισμού, μιλάνε για ευκαιρίες στην μεταλιγνιτική εποχή, παζαρεύουν ανταλλάγματα με το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Άλλοι παίρνουν ενεργητικά μέρος στους νέους επενδυτικούς σχεδιασμούς.  Καλλιεργούν αυταπάτες ότι θα υπάρξουν επενδύσεις, κονδύλια που θα καλύψουν τις απώλειες από την πολιτική της μεταλιγνιτικής εποχής.  Ότι θα αναπληρωθούν δήθεν οι χαμένες θέσεις εργασίας με άλλες. Δεν χωράνε αυταπάτες. Τα δις ευρώ από το Ταμείο «Δίκαιης Μετάβασης» είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής μας θα έχει φτώχεια και εξαθλίωση.

Είναι υποκριτικό να παρουσιάζονται τώρα ως «αγωνιστές» οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική διοίκηση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που διαχρονικά μαζί με τα κόμματα τους υπερασπίστηκαν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που υπερασπίστηκαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να ισοπεδωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που αποδέχτηκαν τις πολλαπλές ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος! Στο κάτω κάτω το μόνο που διεκδικούν είναι μια 10ετής παράταση της λειτουργίας των μονάδων και των ορυχείων. Δεν διαφωνούν με το κλείσιμο των μονάδων αλλά με το πότε αυτό θα γίνει χρονικά, συμφωνούν με την κατεύθυνση της απολιγνιτοποίησης!

Ας μας πουν οι με 6 μήνες περίπου καθυστέρηση «αγωνιστές» της τοπικής διοίκησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ:

  • Ποια είναι η θέση τους και τι λένε για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και στα 8μηνα – 2μηνα;
  • Τι θέση πήραν και τι θέση παίρνουν στις αυξήσεις του ρεύματος που την τελευταία 15ετία άγγιξαν το 150%;
  • Τι στάση κράτησαν – τι έκαναν απέναντι στις διακοπές ρεύματος στα σπίτια των εργαζομένων, των ανέργων, του φτωχού κόσμου;
  • Ποια είναι η θέση τους για τις αυξήσεις που ετοιμάζονται στην τηλεθέρμανση ή για αυτές που έχουν γίνει ήδη ( πχ. Δήμος Αμυνταίου);
  • Γιατί δεν λένε κουβέντα για την κατάργηση της μονιμότητας,για τις απολύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ΔΕΗ Α.Ε;
  • Γιατί δεν βγάζουν μια ανακοίνωση για τα εργατικά ατυχήματα των τελευταίων χρόνων που αυξηθεί ραγδαία;
  • Τι λένε για τις μετεγκαταστάσεις που δεν προχωράνε και για αυτές που πήγαν στα αζήτητα;

Η αλήθεια είναι ότι για όλα τα παραπάνω λαλιά δεν βγάζουν γιατί στήριζαν τους σχεδιασμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων για να κερδίζουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι στον κλάδο της ενέργειας σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Γι αυτό και στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας κάποιοι που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν επέτρεψαν να ακουστούν τα αιτήματα του Συντονιστικού Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχει το ΣΕΕΕΝ.

Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα τους βάλουν στο περιθώριο, εχθρεύονται τις διεκδικήσεις μας γιατί τις πολεμάνε αυτοί και οι κυβερνήσεις τους!

Διεκδικούμε:

-Κανένα κλείσιμο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων. Καμία πώληση παράδοση μονάδων (ΑΗΣ- ΥΗΣ) ορυχείων και ορυκτού πλούτου σε ιδιωτικούς ομίλους. Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ.

– Καμία απόλυση εργαζομένων – Καμία μείωση μισθών. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή των συντάξεων στο ύψος του 2009. Επιστροφή της 13ης -14ης σύνταξης.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Καμία αύξηση στα τιμολόγια στην λαϊκή κατανάλωση. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα και τα πράσινα τέλη υπέρ των επενδυτών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

– Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

– Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε.

– 7ωρο- 5νθημερο – 35ωρό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του έκτακτο προσωπικού (8μηνα-2μηνα, εργολαβικοί). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών.

–  Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό (8μηνα-2μηνα, εργολαβικοί)

-Άμεση υπογραφή ένταξη των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν με τον τελευταίο διαγωνισμό του 2016

– Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,  κανένα κλείσιμο ιατρείου.

–   Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και η Κοζάνη. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς. Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

– Άμεση υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ολοκληρωθεί αυτή της Ποντοκώμης. Καμία σκέψη για επιστροφή χρημάτων από τους κατοίκους της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης.

– Ολοκληρωμένη αποκατάσταση του περιβάλλοντος- Αποκατάσταση και παράδοση των εξορυγμένων εκτάσεων με ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε.

– Όχι στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην διαχείριση απορριμμάτων (ΕΠΑΔΥΜ).

– Όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ (ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών κλπ).

 

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απολιγνιτοποίηση 

 

Previous Post

Σιάτιστα: Ευρωπαϊκή ημέρα σεξουαλικής υγείας

Next Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 10-02-2020 έως 16-02-2020)

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 10-02-2020 έως 16-02-2020)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αγοράκι πέντε ετών υπέστη έγκαυμα σε αναψυκτήριο με ψυχαγωγικά παιχνίδια
  • Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του πρώην πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
  • Σε κρίσιμη κατάσταση η 45χρονη που τη μαχαίρωσε ο σύντροφός της – Πώς έγινε ο καβγάς
  • Σε κωματώδη κατάσταση από αλκοόλ 15χρονη – Χειροπέδες σε 5 διοργανωτές πάρτι
  • Βόιο – 4ο Party Νεολαίας Αγίων Θεοδώρων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr