• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας -Οι τροφές που πρέπει να τρώτε

13 Μαρτίου 2020
Πένθος

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Νίκου Κοκκαλιάρη, πατέρα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη

7 Μαρτίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός στους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

7 Μαρτίου 2026
Έναρξη σεζόν για την χορωδία δωματίου Κοζάνης

Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης αποχαιρετά το Νίκο Κοκκαλιάρη

7 Μαρτίου 2026
ΜΑΧΑΙΡΙ, ΕΠΙΘΕΣΗ,

Πτολεμαΐδα: 54χρονος, επιτέθηκε με μαχαίρι στον 49χρονο αδερφό του!!

7 Μαρτίου 2026
Βόιο: Σιωπηλά χωριά, πέτρινα γεφύρια και δάση βελανιδιάς

Βόιο: Σιωπηλά χωριά, πέτρινα γεφύρια και δάση βελανιδιάς

7 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Συνελήφθη 36χρονος για ναρκωτικά

7 Μαρτίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια για το θάνατο του πατέρα του Δημάρχου Κοζάνης, Νίκου Κοκκαλιάρη

7 Μαρτίου 2026
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Μία κοινωνία με τη γυναίκα σε ισχυρή θέση, είναι μία ισχυρή κοινωνία – 8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας

7 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια: Σύσκεψη για την αξιοποίηση του Τυροκομείου Νεάπολης

Περιφέρεια: Σύσκεψη για την αξιοποίηση του Τυροκομείου Νεάπολης

7 Μαρτίου 2026
Δήλωση του νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κοζάνης, Στέργιου Μπαϊραχτάρη  «Ώρα των Νέων – Ώρα της Δράσης»

Δήλωση του νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κοζάνης, Στέργιου Μπαϊραχτάρη «Ώρα των Νέων – Ώρα της Δράσης»

7 Μαρτίου 2026
Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

6 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα – Δημ. Νατσιός: Άθλιο παιχνίδι οι διεργασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Kοζάνη: Εκδήλωση της «Νίκης» για απολιγνιτοποίηση και Προσωπικό Αριθμό

6 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας -Οι τροφές που πρέπει να τρώτε

sierafm by sierafm
13 Μαρτίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
2
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πρακτικές συμβουλές ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, μέσα σε αυτές τις νέες, πρωτόγνωρες για τη δημόσια υγεία συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης, δίνει μία διατροφολόγος.

Η διατροφολόγος- διαιτολόγος, καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Μαρία Χασαπίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» δινει συμβουλές για το ανοσοποιητικό.
Οι εφαρμόσιμες ορθές πολιτικές διατροφής, που μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή του μέσου πολίτη, αφού «όλες οι αρχές της σωστής διατροφής λειτουργούν και για τις ημέρες αυτές», λέει η κ. Χασαπίδου.

«Είναι σίγουρο πως και γενικότερα αλλά και ειδικότερα αυτή την περίοδο δεν πρέπει να υπάρχουν ελλείψεις στη διατροφή μας· η σωστή διατροφή είναι η αρχή!
Δεν πρέπει να μας λείπει κανένα θρεπτικό συστατικό, όλα στον οργανισμό έχουν τον ρόλο τους, όλα λειτουργούν για ένα υγιές ανοσοποιητικό», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Οσα πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός για το ανοσοποιητικό

«Κάποια πράγματα θα πρέπει να τα προσέξουμε διαφορετικά, ανάμεσα τους είναι ο σίδηρος, όπως και γενικότερα τα περίφημα αντιοξειδωτικά, για τα οποία γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα, με κορυφαία τη βιταμίνη C, η οποία και βοηθάει πραγματικά στην παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, που βοηθούν στην μεταφορά του οξυγόνου», σημειώνει η κ. Χασαπίδου, επισημαίνοντας πως η πρόσληψη των παραπάνω στοιχείων λειτουργεί θετικά στην παραγωγή αντισωμάτων.

Την ίδια ώρα, ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει, σύμφωνα με την επιστήμονα, «να προσλαμβάνει λοιπά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος, οι βιταμίνες Ε και D», αλλά και το επονομαζόμενο σελήνιο.
Τι προσθέτουμε και τι αφαιρούμε από το τραπέζι μας για το ανοσοποιητικό

«Φρούτα, λαχανικά και ζωή με τον κανόνα των πέντε μερίδων της ημέρας, κάτι που σημαίνει τουλάχιστον τρία φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Αυτή την εποχή μιλάμε για το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ακτινίδιο, το ρόδι, το λεμόνι, ακόμη και μέσα στα φαγητά, όπως παράλληλα περισσότερα λαχανικά από τα οποία προτιμάμε τα πράσινα αλλά και το μπρόκολο, το κουνουπίδι από τα εποχιακά, αλλά και το σπανάκι, τα χόρτα ή ακόμη και το σκόρδο και το κρεμμύδι μέσα σε ένα πιάτο».
Αυτές είναι οι τροφές που, σύμφωνα με την κ. Χασαπίδου, πρέπει να προστεθούν στο ελληνικό τραπέζι για να λειτουργεί με ενισχυτικά στοιχεία το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δίχως όμως να είναι τα μοναδικά διατροφικά «όπλα», που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας προς επιλογή.
«Το σκόρδο είναι πλούσιο σε λυσίνη ((L-lysine)ενώ το κρεμμύδι έχει αντιβακτηριακή και αντιϊκή δράση», εξηγεί η κ. Χασαπίδου, επισημαίνοντας πως στο φαγητό μας καλό είναι να προστεθούν και άφθονα μυρωδικά που είναι πάρα πλούσια σε βιταμίνη C.
Βιταμίνη Α και ανοσοποιητικό

Σημαντική, σύμφωνα με την κ. Χασαπίδου, είναι η «πρόσληψη τροφίμων που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως π.χ το καρότο ή η γλυκοπατάτα». Κι αυτό επειδή, όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη βιταμίνη συνδέεται «με τη λειτουργία του επιθηλίου, συνεπώς αφορά ένα υγιές δέρμα, που είναι και η πρώτη γραμμή άμυνάς μας».

Η καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ανέφερε επεξηγηματικά και τη σημασία της πρόσληψης ψευδαργύρου, μέσω των ωμών ξηρών καρπών, ενώ έσπευσε να τονίσει και τη σημασία του σεληνίου, που περιέχουν «τα ψάρια, τα θαλασσινά που παράγουν κυτοκίνες που είναι σημαντικές για την άμυνα του οργανισμού και έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση, κάτι που αφορά και όσα άτομα αυτή την εποχή νηστεύουν». Το συγκεκριμένο στοιχείο δρα επίσης ενισχυτικά για τα λευκά αιμοσφαίρια, τόνισε η κ. Χασαπίδου.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις πρωτεΐνες, «που είναι σημαντικές», όσοι δεν νηστεύουν καλό είναι και στο πλαίσιο της ενίσχυσης του οργανισμού τους «αυτό το διάστημα να καταναλώνουν κρέας, με το οποίο λαμβάνουμε και τον σίδηρο που είναι απαραίτητος για τα ερυθρά αιμοσφαίρια μας», επισημαίνει η κ. Χασαπίδου, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερα στα παιδιά μπορούμε και πρέπει να δίνουμε αυτό το διάστημα κρέας».

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Κορωνοϊός: 117 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 10 «ορφανά»- Τι σημαίνει αυτό

Next Post

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα -Οι διαφορές από τη γρίπη και το κρυολόγημα

Next Post
μασκα, κορονοιος

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα -Οι διαφορές από τη γρίπη και το κρυολόγημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Νίκου Κοκκαλιάρη, πατέρα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη
  • Π. Κουκουλόπουλος: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός στους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας
  • Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης αποχαιρετά το Νίκο Κοκκαλιάρη
  • Πτολεμαΐδα: 54χρονος, επιτέθηκε με μαχαίρι στον 49χρονο αδερφό του!!
  • Βόιο: Σιωπηλά χωριά, πέτρινα γεφύρια και δάση βελανιδιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr