Το κινητό μας τηλέφωνο αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Οι ειδικοί συνιστούν σχολαστικό καθαρισμό με ειδικά μαντηλάκια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Απολύμανση κινητού με φώτα UV
Ένας από τους πιο σύγχρονους τρόπους να απολυμαίνετε το κινητό σας είναι σε μηχάνημα με UV φώτα.
«Τοποθετούμε μέσα τη συσκευή, όχι μόνο το κινητό, ακόμα και τα ακουστικά ή το καλώδιο. Πατάμε απλά αυτό το κουμπάκι και περιμένουμε δύο λεπτά! Έτσι η συσκευή μας είναι καθαρή και φυσικά δουλεύουμε μόνο με γάντια» περιγράφει ο Ηλίας Σαρρής, ειδικός σε κινητά τηλέφωνα και υπεύθυνος καταστήματος επιδιόρθωσης κινητών τηλεφώνων.
Ο κορονοϊός επιβιώνει για μέρες στην επιφάνεια του κινητού μας
Σύμφωνα με έρευνες, ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει ολόκληρες ημέρες στην επιφάνεια του κινητού μας! Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν αρκεί ο καθαρισμός του κινητού σας. Πρέπει προηγουμένως να αφαιρείτε ΚΑΙ τη θήκη του κινητού σας, καθώς αυτή αποτελεί εστία μικροβίων.
«Έρευνες έχουν δείξει ότι η τσέπη και η τουαλέτα (οι περισσότεροι το παίρνουν στην τουαλέτα) είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε. Είναι τα σημεία με τα περισσότερα μικρόβια» σημειώνει ο ειδικός σε κινητά, Παναγιώτης Τζανιδάκης.
Με ειδικό πανί καθαρίζουμε μπρος και πίσω τη συσκευή. Αφού την καθαρίσουμε, την περνάμε με στεγνό πανί μιας χρήσης, όπως περιγράφει ο κ.Τζανιδάκης.
Τα υγρά μαντηλάκια δε συστήνονται γι’ αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι αρκετά ποτισμένα και μπορεί να τρέξει υγρό στην οθόνη.
Ήδη, οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως η Apple, η Samsung και η Huawei έχουν δώσει το “πράσινο φως” για καθαρισμό της οθόνης.
Για τα iphone για παράδειγμα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει τα εξής:
-Χρησιμοποιείτε μόνο μαλακό πανί, χωρίς χνούδι.
-Κρατήστε τα υγρά μακριά από το προϊόν.
-Προσέξτε να μην περάσει υγρασία σε κάποιο άνοιγμα.
-Μην ψεκάσετε καθαριστικά απευθείας στο αντικείμενο.
Πηγή:dikaiologitika.gr