• Latest
κορονοιος

Κορωνοϊός: Πόσες ώρες μπορεί να επιβιώσει στον αέρα -Τι δείχνει νέα μελέτη

18 Μαρτίου 2020
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

3 Μαρτίου 2026

Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα

3 Μαρτίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password

3 Μαρτίου 2026
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

3 Μαρτίου 2026
Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

3 Μαρτίου 2026
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Του κάρφωσε στιλό στο μάτι μέσα σε λεωφορείο!

3 Μαρτίου 2026
Τρένο, Σιδηροδρομος

Χειροπέδες σε 40χρονο που εντοπίστηκε να κλέβει καλώδια χαλκού στον ΟΣΕ – Τον είδε φύλακας

3 Μαρτίου 2026
φεγγαρι

Πανσέληνος Μαρτίου 2026: Την Τρίτη (3/3) το «ματωμένο» φεγγάρι του Σκουληκιού – Πού θα είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης

3 Μαρτίου 2026
ΔΥΠΑ

Πώς θα εκδώσετε στο λεπτό κάρτα ανεργίας

3 Μαρτίου 2026
Το ευρωπαϊκό έργο EcoZani στην καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς 2026.

Το ευρωπαϊκό έργο EcoZani στην καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς 2026.

3 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια ημέρα της γυναικάς

Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια ημέρα της γυναικάς

3 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Πόσες ώρες μπορεί να επιβιώσει στον αέρα -Τι δείχνει νέα μελέτη

sierafm by sierafm
18 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος
4
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για πολλές ώρες εκτός ανθρώπινου σώματος, σε διάφορες επιφάνειες, ακόμη και στον αέρα, καταγράφει μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, με χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπέραναν ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την πανδημία της ασθένειας COVID-19, έχει δυνατότητα επιβίωσης στον αέρα συγκρίσιμη με εκείνη του ιού που προκαλούσε το ΣΟΑΣ (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο).

Πιθανόν το εύρος της πανδημίας — η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19 είναι πολύ πιο εκτεταμένη από εκείνη του ΣΟΑΣ, από το 2002 ως το 2003 — συνδέεται με το γεγονός ότι μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από έναν ασυμπτωματικό («υγιή») φορέα σε άλλους ανθρώπους. Τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM), εκπόνησαν επιστήμονες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και του Πρίνστον. Συμπέραναν ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει ακόμη και για δύο ως τρεις ημέρες πάνω σε πλαστικές επιφάνειες ή ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά και έως και για 24 ώρες πάνω σε ένα κουτί από χαρτόνι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης νεφελοποιητή για να διασπείρουν τον ιό στον αέρα. Με αυτή την τεχνική, βρήκαν ότι ο ιός, υπό μορφή αεροζόλ — μορίων που μένουν στον αέρα — μπορούσε να εντοπιστεί για τρεις ώρες. Η μέθοδος αυτή πάντως αμφισβητήθηκε: ορισμένοι ειδικοί αντέτειναν πως η χρήση του νεφελοποιητή δεν έχει καμία σύγκριση με τον βήχα ή τα φτερνίσματα ενός ασθενούς, άρα πιθανόν αυξάνει τεχνητά το εύρος της πιθανότητας μόλυνσης μέσω του αέρα. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με τα σταγονίδια που αποβάλλουν οι ασθενείς όταν βήχουν ή φτερνίζονται, και με αυτή τη μορφή (που δεν έχει καμία σχέση με το αεροζόλ) δεν επιβιώνει παρά μερικά δευτερόλεπτα. Ανάλογες μελέτες για τον κορονοϊό που προκαλεί το ΣΟΑΣ είχαν δείξει πως η δυνατότητα επιβίωσής του εκτός του ανθρώπινου σώματος βρισκόταν σε παρόμοια επίπεδα.

Αυτό όμως δεν εξηγεί σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το γιατί η πανδημία του κορωνοϊού έχει προσβάλει σχεδόν 200.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει περίπου 8.000 θανάτους, ενώ το ΣΟΑΣ δεν είχε μολύνει παρά 8.000 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 800.Οι επιδημιολογικές διαφορές «πιθανόν οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως το υψηλότερο ιικό φορτίο στο ανώτερο τμήμα του αναπνευστικού συστήματος» και επίσης στο γεγονός ότι εντελώς ασυμπτωματικοί φορείς μεταδίδουν εν αγνοία τους τον SARS-CoV-2, εκτιμούν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Κορωνοϊός: 500 συνεργεία νοσηλευτών για κατ’ οίκον τεστ

Next Post

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο και βγήκε ξανά θετικός στο τεστ

Next Post
κορονοιος

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο και βγήκε ξανά θετικός στο τεστ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»
  • ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου
  • Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα
  • Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password
  • Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr