• Latest
κορονοιος

Κρήτη: Γιατί κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο ο καθηγητής που πέθανε από κορωνοϊό

27 Μαρτίου 2020
παρεα ομορφια χαμογελο

Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας

30 Ιουνίου 2026
ΧΡΗΜΑ

Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις

30 Ιουνίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;

30 Ιουνίου 2026
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

30 Ιουνίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για Εκλογή Προεδρείου

30 Ιουνίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κάλεσμα του ΣΕΕΕΝ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

30 Ιουνίου 2026

Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 1-7-2026 λόγω έκδοσης Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

30 Ιουνίου 2026
Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κρήτη: Γιατί κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο ο καθηγητής που πέθανε από κορωνοϊό

sierafm by sierafm
27 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος
25
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρουσία ενός φίλου του μόνο που ήταν μαζί του στην Κρήτη κηδεύτηκε στο Ηράκλειο ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που έφυγε ξαφνικά όντας θετικός στον κορωνοϊό, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε στη διάρκεια της νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα cretapost.gr, ο 42χρονος κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου κι όχι σε ξύλινο φέρετρο.

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2020/03/kathigitis_kriti.png

«Κατόπιν συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον. Την σορό την καλύψαμε με δύο πτωματοσακούλες, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ μπήκε σε ειδικό σιδερένιο φέρετρο και σφραγίστηκε αεροστεγώς. Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά», δήλωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, Νίκος Χαρούλης που είχε αναλάβει την ταφής.

Οπως επεσήμανε αμέσως μετά την ταφή το όχημα που μετέφερε τη σορό του Γερμανού καθηγητή σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση.Η σορός του 42χρονου καθηγητή αρχικά είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Σημειώνεται ότι στη σορό δεν διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, καθώς ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να γίνεται σε άτομα που φεύγουν από τη ζωή «χτυπημένα» από τέτοιου είδους ιούς.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η οικογένεια του 42χρονου είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του 42χρονου

Εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο επαναπατρισμός της σορού του 42χρονου απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή. «Πήγαμε βάσει νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του γραφείου Τελετών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια, αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δέκα χρόνια».

«Γνωστή η επιπλοκή που παρουσίασε ο Γερμανός καθηγητή»

Γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπουρμπουδάκη, φαίνεται πως είναι η επιπλοκή του κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στον Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη, που έχασε τη ζωή του από τον ιό.

«Υπήρξε μία επιπλοκή που είναι γνωστή και έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά με κορωνοϊό παγκοσμίως. Είναι μία επιπλοκή που δυστυχώς επιφέρει θάνατο και από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν και δυστυχώς δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι μία επιπλοκή που έχει αναφερθεί σε αρκετά κρούσματα με κορωνοϊό. Δεν ήταν επιπλοκή που συνέβη πρώτη φορά στο νοσοκομείο μας. Είναι κάτι που γνωρίζουν οι λοιμωξιολόγοι», είπε η κυρία Μπουρμπουδάκη μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πηγή:aftodioikisi.gr

 

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Συλλυπητήριο από το σύλλογο Αριστοτέλης

Next Post

Πώς αντέδρασε ο κορωνοϊός σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Πώς αντέδρασε ο κορωνοϊός σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας
  • Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις
  • Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;
  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»
  • Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr