• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Κενά στη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων λόγω κορωνοϊού εντοπίζει στη Γερμανική αγορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

6 Απριλίου 2020
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κενά στη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων λόγω κορωνοϊού εντοπίζει στη Γερμανική αγορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

sierafm by sierafm
6 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
13
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις επισημάνσεις του σχετικά με το έγγραφο της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών, όσον αφορά τις εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανική Αγορά τροφίμων λόγω κορωνοϊού, κάνει γνωστές ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Κασαπίδης Γιώργος στα Εμποροβιοτεχνικά Επιμελητήρια και στους  Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους της Περιφέρειας.

Ο κ. Κασαπίδης με το έγγραφο του θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των παραγωγικών – επαγγελματικών ομάδων, κυρίως του Αγροδιατροφικού τομέα για την ανάγκη σωστής κατεύθυνσης της παραγωγής.

Στην κατεύθυνση αυτή,  προτρέπει τις παραγωγικές ομάδες σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας για την εκπόνηση άμεσα ειδικού σχεδίου δράσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Θέμα: Κενά στην τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων λόγω κορωνοϊού,

εντοπίζει στη Γερμανική αγορά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Αξιοποίηση της ευκαιρίας με ταυτόχρονη θωράκιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας και της Περιφέρειας.

 

Αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί φίλοι

Σχετικά με το έγγραφο της Δ/νσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών (Α.Π. 18090/01.04.20) με τίτλο εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανική αγορά τροφίμων λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, οι Ελληνικές αρχές στο Βερολίνο έχουν συλλέξει πληροφορίες και επισημαίνουν το σοβαρό ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ελλείψεις προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα στην αγορά της Γερμανίας.

Οι ελλείψεις αυτές προϊόντων συνδέονται με χώρες που πλήττονται σε βαρύτερο βαθμό από την Ελλάδα όπως Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία που παράγουν ομοειδή (μεσογειακά) προϊόντα με την πατρίδα μας και τα εξάγουν στη Γερμανία.

Παράλληλα δε σε συνεργασία με επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Γερμανίας, κάνουν λόγο για ενδεχόμενο εξαγωγικών ευκαιριών στη Γερμανία για προϊόντα τα οποία θα εκλείψουν λόγω επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού σε Ευρωπαϊκές χώρες, από τη γερμανική αγορά.

Την επισήμανση αυτή οφείλουμε να την λάβουμε σοβαρά υπόψιν, προς αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μπορεί να προκύψει για διεύρυνση των εξαγωγικών επιδόσεων, επιχειρήσεων με έδρα την Περιφέρεια μας προς τη Γερμανία.

Βασική προϋπόθεση αυτής της προοπτικής, είναι η γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό θα επιδράσει θετικά στην υγεία του πληθυσμού, στην αναχαίτιση του κορωνοϊού και στη γρήγορη επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας στην πατρίδα μας και τη Δυτική Μακεδονία.

Αυτό όπως αποδείχτηκε μέχρι σήμερα μπορεί να γίνει  με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων και των αποφάσεων της Κυβέρνησης, όπως έχουν κλιμακωθεί μέχρι σήμερα, ιδίως με την οδηγία μένουμε στο σπίτι.

Τότε και μόνον θα είμαστε σε θέση ως χώρα και ως Περιφέρεια να αξιοποιήσουμε τυχόν τέτοιες ευκαιρίες, που φαίνεται ότι θα προκύψουν ως συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού ιδίως σε χώρες που πλήττονται βαρύτερα από την Ελλάδα.

Παράλληλα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και το γεγονός ότι η Ελλάδα εδώ και είκοσι (20) τουλάχιστον χρόνια έχει χάσει την αυτάρκειά της σε τρόφιμα. Έχει καταστεί αδικαιολόγητα και από εσφαλμένες επιλογές διαχρονικά, ελλειμματική χώρα στον αγροδιατροφικό τομέα, με τις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων να ξεπερνούν τα έξι (6) δισεκατομμύρια € ετησίως. Τα μεγέθη αυτά καταδεικνύουν και την επισφάλεια της πατρίδας μας σε μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση λόγω κορωνοϊού αλλά και την τεράστια προοπτική ανάπτυξης της Ελληνικής υπαίθρου μέσω της αύξησης της αγροτικής παραγωγής για την υποκατάσταση και μόνο των αθρόων εισαγωγών μας σε τρόφιμα!!!

Με τις επισημάνσεις αυτές, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή προς όλες τις παραγωγικές επαγγελματικές ομάδες, ιδίως του αγροδιατροφικού τομέα, για την ανάγκη σωστής κατεύθυνσης της παραγωγής. Τόσο στο επίπεδο ενίσχυσης και εξασφάλισης της αυτάρκειας της πατρίδας μας και της Περιφέρειας μας σε τρόφιμα, όσο και της παραγωγής προϊόντων που θα καλύπτουν τυχόν αυξημένη έκτακτη ζήτηση από αγορές που τώρα πλήττονται από τον κορωνοϊό και δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν παραγωγικά στην ίδια χρονιά. Και οι δύο επιλογές συμβάλλουν στη σταθερότητα και ομαλότητα στη χώρα μας ενώ ενδυναμώνουν σημαντικά την ανάπτυξη στην ύπαιθρο και την ελληνική περιφέρεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή και με τις προϋποθέσεις που σας προανέφερα, σας καλώ σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Άμπα Βασίλειο και Βαβλιάρα Γεώργιο αντίστοιχα και την πρόεδρο της Αγροδιατροφικής σύμπραξης κ. Δαδαμόγια Αικατερίνη, για την εκπόνηση άμεσα ειδικού σχεδίου δράσης το οποίο είναι κρίσιμο για την Περιφέρειά μας.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρακολουθεί τις διεθνείς, τις εγχώριες και τις τοπικές εξελίξεις γύρω από την πρωτογενή παραγωγή και τη ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας αγροδιατροφικών προϊόντων. Τις όποιες παρατηρήσεις μας, τις απευθύνουμε τεκμηριωμένα πάντοτε προς όλες τις κατευθύνσεις, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την προσοχή και τη βασική προτεραιότητα για επάρκεια τροφίμων και πρώτων υλών που όλοι πρέπει να λάβουν υπόψιν.

 

 

 

                                                                     O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

                                                              Γεώργιος Κασαπίδης

 

Tags: Γιώργος Κασαπίδης
Previous Post

Ποιοι και πότε θα πάρουν έκτακτο «Δώρο Πάσχα» στο Δημόσιο

Next Post

Δυτική Μακεδονία: 83 συλλήψεις το Μάρτιο

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δυτική Μακεδονία: 83 συλλήψεις το Μάρτιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr