• Latest
ΑΡΣΙΣ

Άρσις: Με επιτυχία έκλεισε ο κύκλος λειτουργίας της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιανής

9 Απριλίου 2020
Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο

Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο

26 Οκτωβρίου 2025
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

25 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Πήγε μεθυσμένος με το τρακτέρ στην Αστυνομία να διαμαρτυρηθεί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πήρε πρόστιμο

Πτολεμαΐδα: Πήγε μεθυσμένος με το τρακτέρ στην Αστυνομία να διαμαρτυρηθεί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πήρε πρόστιμο

25 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: «Αποκολλήθηκε» αλέτρι από τρακτέρ και γέμισε λάδια το οδόστρωμα

Καστοριά: «Αποκολλήθηκε» αλέτρι από τρακτέρ και γέμισε λάδια το οδόστρωμα

25 Οκτωβρίου 2025
Βόιο- Δίλοφο: Γουρνοχαρά στην «καρδιά» του φθινοπώρου- Γεύσεις, μνήμες και πλούσια αρώματα στο Βόιο

Βόιο- Δίλοφο: Γουρνοχαρά στην «καρδιά» του φθινοπώρου- Γεύσεις, μνήμες και πλούσια αρώματα στο Βόιο

25 Οκτωβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Δείτε τις ομάδες που πέρασαν στα ημιτελικά

25 Οκτωβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

12χρονη είπε ψέματα ότι την απήγαγαν για να καλύψει καβγά με το 14χρονο αγόρι της!

25 Οκτωβρίου 2025
Αλλαγή ώρας

Πώς καθιερώθηκε η αλλαγή της ώρας – Γιατί τελικά δεν καταργήθηκε ποτέ

25 Οκτωβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Βρέφος 18 μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με εγκαύματα από καυτό λάδι

25 Οκτωβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

25 Οκτωβρίου 2025
Τα Γρεβενά στο επίκεντρο της Κυκλικής και Διαμοιραστικής Οικονομίας

Τα Γρεβενά στο επίκεντρο της Κυκλικής και Διαμοιραστικής Οικονομίας

25 Οκτωβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες για κλοπή προϊόντων από κατάστημα Super Market

25 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άρσις: Με επιτυχία έκλεισε ο κύκλος λειτουργίας της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιανής

sierafm by sierafm
9 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΡΣΙΣ
12
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 17 Απριλίου 2018 ξεκίνησε η λειτουργία της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αιανή Κοζάνης από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ – ΙΟΜ Greece) με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG HOME).

Η προσφυγιά και η αναγκαστική μετανάστευση απαιτεί από τους ανθρώπους πολλαπλές προσαρμογές μέσα σε σύντομα χρονικά διαστήματα, γεγονός που καθιστά, ειδικά τα παιδιά, ακόμη πιο ευάλωτα και πιο εκτεθειμένα σε καταστάσεις και κινδύνους που δε θα έπρεπε να συνάδουν με την ηλικία τους.

Το διάστημα λειτουργίας της Δομής δημιουργήσαμε ένα σταθερό πλαίσιο διαμονής για τα παιδιά, ικανό να καλύπτει όχι μόνο τις βασικές βιοτικές και κοινωνικές, αλλά και τις ψυχοκοινωνικές και τις παιδαγωγικές ανάγκες τους, με την παράλληλη ενημέρωση και υποστήριξη στα νομικά τους δικαιώματα και υποχρεώσεις. Στόχος όλων των ομάδων που δραστηριοποιήθηκαν στη Δομή ήταν η δημιουργία ευνοϊκών όρων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προετοιμασία τους για την ενήλικη ζωή ή ακόμη και για την επανένωσή τους με τις οικογένειές τους που ζουν στην Ευρώπη. Έντεκα παιδιά έχουν ήδη μεταβεί σε συγγενικές τους οικογένειες σε διάφορες ευρωπαϊκές και για άλλα οχτώ εκκρεμεί η απόφαση οικογενειακής επανένωσης, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζονται στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙΙ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις εξωστρέφειας με εθελοντικό χαρακτήρα που περιλάμβαναν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, περιβαλλοντικά πρότζεκτς με ομάδες ανακύκλωσης και επανάχρησης, δράσεις σε ζητήματα πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκδρομές, επισκέψεις μουσείων και πολιτιστικών κέντρων της περιοχής. Ο αθλητισμός ήταν ένα βασικό κομμάτι του καθημερινού προγράμματος, διότι εκτός από το κρίκετ και το βόλεϊ που εξασκούνταν στο εξωτερικό χώρο της Δομής, για 6 μήνες γίνονταν προπονήσεις ποδοσφαίρου με επαγγελματία προπονητή, ενώ δύο παιδιά παρακολουθούσαν προπονήσεις στην ομάδα των Ελπίδων της ΑΕΚ Κοζάνης. Ακόμη το τελευταίο διάστημα μια ομάδα παιδιών ξεκίνησε μαθήματα χοροθεραπείας με σκοπό την προώθηση της συναισθηματικής και πνευματικής ολοκλήρωσής τους.

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε μαθήματα ελληνικών, αγγλικών και μαθήματα υπολογιστών, καθώς και βιωματικά εργαστήρια, προετοιμάζοντάς τους για την δημόσια εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την πολιτισμική τους ένταξη. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να επιδείξουν τα παιδιά μια πολύ καλή συμπεριφορά στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά 6 παιδιά αποφοίτησαν από την Ά Λυκείου, και φέτος ήταν ήδη εγγεγραμμένα 22 που συμμετείχαν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μετά από δύο χρόνια που η Δομή έφτασε στην ολοκλήρωση της, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που μας συμπαραστάθηκαν, στις εθελόντριες και στους εθελοντές που μας βοήθησαν, αλλά και να ζητήσουμε από εκείνους τους λίγους, οι οποίοι εναντιώθηκαν σε μια δομή ανθρωπισμού που δημιουργήσαμε όλοι μαζί και η οποία θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη μνήμη, στην καρδιά και στη ζωή των νέων που φιλοξενηθήκαν, να το ξανασκεφτούν. Εμείς τους θέλουμε κοντά μας και μπορούν να είναι δίπλα μας στις νέες δράσεις που ήδη τρέχουν, αλλά και σε όποια επόμενη προκύψει, γιατί η αλληλεγγύη είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ικανού να επιλύει τις προκλήσεις της κάθε εποχής.

 

 

 

Tags: ΑΡΣΙΣ
Previous Post

87χρονος από το Διχείμαρρο νίκησε τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης!

Next Post

Εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων αντιμετώπισης περιστατικών εμφάνισης αρκούδων στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς

Next Post
αρκουδακι

Εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων αντιμετώπισης περιστατικών εμφάνισης αρκούδων στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο
  • Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
  • Πτολεμαΐδα: Πήγε μεθυσμένος με το τρακτέρ στην Αστυνομία να διαμαρτυρηθεί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πήρε πρόστιμο
  • Καστοριά: «Αποκολλήθηκε» αλέτρι από τρακτέρ και γέμισε λάδια το οδόστρωμα
  • Βόιο- Δίλοφο: Γουρνοχαρά στην «καρδιά» του φθινοπώρου- Γεύσεις, μνήμες και πλούσια αρώματα στο Βόιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr