• Latest
πονος αυτι

Πονοκέφαλος μετά τον ύπνο: Όλες οι πιθανές αιτίες για να τον αποτρέψετε

28 Απριλίου 2020
Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καισαρειά Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Η Κουκουριτάκη Μηλιώτη Ζαμπία στο Ιατρείο Γ. Ζιμπιλίδη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου

6 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός ψάλτης σε κοντέινερ στο προαύλιο εκκλησίας – Τι εξετάζουν οι Αρχές

6 Σεπτεμβρίου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Οι Ρομά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη: «Δεν γίνεται εν έτη 2026 να ζούμε με τα ποντίκια»

6 Σεπτεμβρίου 2026
Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

6 Σεπτεμβρίου 2026
Συνετρίβη Phantom στην αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα! Βίντεο-ντοκουμέντο!

Συνετρίβη Phantom στην αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα! Βίντεο-ντοκουμέντο!

6 Σεπτεμβρίου 2026
Χάος στα 30.000 πόδια -Επιβάτης έγινε βίαιος και τον «έδεσαν» με μονωτική

Χάος στα 30.000 πόδια -Επιβάτης έγινε βίαιος και τον «έδεσαν» με μονωτική

6 Σεπτεμβρίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για διαδικτυακές πωλήσεις φαρμάκων με δήθεν θεραπευτικές ιδιότητες

6 Σεπτεμβρίου 2026
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία: Στο επίκεντρο παραγωγικές επενδύσεις – Νέα ογκολογική μονάδα στην Κοζάνη

ΔΕΘ-Μητσοτάκης: Τα 12 σημαντικότερα μέτρα -Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής

6 Σεπτεμβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Ένας προβλέψιμος Πρωθυπουργός που αδυνατεί να απαντήσει στην ακρίβεια και στο κόστος ζωής

6 Σεπτεμβρίου 2026
Σπάρτακος: ΔΕΘ- Μήνυμα εστάλη, ο αγώνας συνεχίζεται.

Σπάρτακος: ΔΕΘ- Μήνυμα εστάλη, ο αγώνας συνεχίζεται.

6 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πονοκέφαλος μετά τον ύπνο: Όλες οι πιθανές αιτίες για να τον αποτρέψετε

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος αυτι
2
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Όπως με τα περισσότερα συμπτώματα, ένας πονοκέφαλος εξαρτάται από διάφορες αλλαγές που βιώνουμε στην διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι πάντα η χρονική στιγμή που μας συμβαίνει κάτι, αλλά οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή λίγο πριν εκδηλωθεί ένας πονοκέφαλος.

Ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο, είναι αρκετά συχνός σε πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να συμβεί για όλους τους τύπους πονοκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών. Η κατανόηση του γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει σε εσάς και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε στο μέλλον είναι σημαντικό, ώστε να περιορίσετε την λήψη αναλγητικών.

Ο ύπνος είναι, σε μεγάλο βαθμό, θεραπευτικός για πολλές παθήσεις, ιδίως για τις ημικρανίες. Είναι η περίοδος του 24ώρου που το σώμα αναπαύεται και ανανεώνεται σε κάποιο βαθμό. Ο ύπνος σας κάνει καλό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν το… παρακάνετε, ακολουθείτε σταθερό ωράριο και κοιμάστε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εκδηλώνεται πονοκέφαλος μετά τον ύπνο, είτε πρόκειται για σύντομο ύπνο το απόγευμα, ή για τον βραδινό ύπνο. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες μπορεί εύκολα να διορθωθούν με μερικά απλά διαιτητικά μέτρα, ή εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Πονοκέφαλος μετά τον ύπνο: Αιτίες
Άβολες στάσεις ύπνου

Το να κοιμάστε σε περίεργη/δύσκολη στάση μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των μυών και σπασμούς, οι οποίοι είναι από τις κύριες αιτίες των πονοκεφάλων τάσης. Σε τέτοια περίπτωση ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο συνοδεύεται από δυσκαμψία του αυχένα. Οι άβολες στάσεις ύπνου μπορεί επίσης να επιδεινώσουν προϋπάρχοντα μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως η συμπίεση των νευρικών ριζών, κάτι που επίσης προκαλεί πονοκεφάλους.

Διαταραχές του κύκλου ύπνου

Η υπνική άπνοια είναι μια από τις κύριες αιτίες συμπτωμάτων, όπως η πρωινή κόπωση και ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο. Ωστόσο, συχνά παραμένει αδιάγνωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην υπνική άπνοια, οι αεραγωγοί φράζουν (αποφρακτική άπνοια ύπνου) ή διαταράσσεται ο έλεγχος της αναπνοής (κεντρική άπνοια ύπνου). Αυτό προκαλεί επαναλαμβανόμενες διακοπές στον κύκλο του ύπνου και οδηγεί σε πονοκέφαλο όταν ξυπνάτε.

Αναπνευστικά προβλήματα

Αναπνευστικά προβλήματα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα και η πνευμονική φυματίωση, είναι μερικά από τα άλλα προβλήματα των αεραγωγών και των πνευμόνων, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την πρόσληψη αέρα και να διακόψουν τον ύπνο με συμπτώματα, όπως ο βήχας. Οι πονοκέφαλοι είναι ένα κοινό σύμπτωμα από προβλήματα ύπνου και μπορεί επίσης να συνδεθεί με ανωμαλίες στα επίπεδα του οξυγόνου που παρατηρούνται με κάποιες από αυτές τις παθήσεις. Μια δυσκολία στην αναπνοή μπορεί επίσης να σχετίζεται με κάποια πάθηση στην καρδιά.

Σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών

Ο βρουξισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο σφίγγει και τρίζει τα δόντια του. Μπορεί να εμφανιστεί συνειδητά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή ακόμα και ασυνείδητα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να προκαλέσει σημαντική πίεση στους μύες που είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της γνάθου και της κροταφογναθικής άρθρωσης. Ένας από αυτούς τους μύες είναι ο κροταφικός που εκτείνεται στα μηνίγγια. Ο σπασμός αυτού του μυός μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους.

Πτώση στο επίπεδο των “φυσικών παυσίπονων” του οργανισμού

Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι επί της ουσίας το εσωτερικό ρολόι του σώματος. Διάφορες βιολογικές δραστηριότητες μέσα στην ημέρα εντείνονται ή χαλαρώνουν με βάση τον κιρκαδικό ρυθμό. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα επίπεδα των φυσικών παυσίπονων και αντιφλεγμονωδών ουσιών του οργανισμού πέφτουν χαμηλά. Αυτό μπορεί να κάνει ένας ήδη προϋπάρχοντα πονοκέφαλο να μοιάζει πιο έντονος.

Μεταβολές στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα

Τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (υπογλυκαιμία) είναι γνωστό ότι μερικές φορές οδηγούν σε πονοκεφάλους. Ένα άτομο που δεν έχει φάει αρκετά κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να ξυπνήσει την επόμενη με πονοκέφαλο. Οι διαβητικοί ειδικότερα είναι επιρρεπείς σε ανωμαλίες στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, πέραν των φυσιολογικών ορίων. Ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο μπορεί να οφείλεται σε αυτή την πρωινή υπογλυκαιμία.

Πηγή: healthhype.com

Previous Post

Καθηγητής Χατζηχριστοδούλου: «Δεν κάνουμε κανένα πείραμα στα σχολεία» – Όλο το σκεπτικό της κρίσιμης απόφασης

Next Post

Προσοχή: Σημάδι διαβήτη τύπου 2 αν δείτε αυτό στα ούλα σας

Next Post

Προσοχή: Σημάδι διαβήτη τύπου 2 αν δείτε αυτό στα ούλα σας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης
  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Καισαρειά Κοζάνης
  • Η Κουκουριτάκη Μηλιώτη Ζαμπία στο Ιατρείο Γ. Ζιμπιλίδη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
  • Νεκρός ψάλτης σε κοντέινερ στο προαύλιο εκκλησίας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
  • Οι Ρομά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη: «Δεν γίνεται εν έτη 2026 να ζούμε με τα ποντίκια»

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr