• Latest
κορονοιος, γριπη

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα πέντε πιο σπάνια συμπτώματα

7 Μαΐου 2020
Έκθεση από την ” Ηλιαχτίδα”

Έκθεση από την ” Ηλιαχτίδα”

13 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: 47χρονος καλλιεργούσε κάνναβη!!

Κοζάνη: 47χρονος καλλιεργούσε κάνναβη!!

13 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

13 Οκτωβρίου 2026
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής

13 Οκτωβρίου 2026
Ξεκινά η λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης με υπογειοποιημένους κάδους στον Δήμο Κοζάνης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Πρόσκληση σε εκδήλωση: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη» στο Δισπηλιό

13 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Χτίζουμε την Πανδώρα του αύριο

Δήμος Κοζάνης: Χτίζουμε την Πανδώρα του αύριο

13 Οκτωβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή

13 Οκτωβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Αυτοκίνητο τούμπαρε στο δρόμο Γαλατινής- Σιάτιστας

13 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Ο Δήμαρχος ακύρωσε την παρέλαση, αλλά οι μαθητές παρέλασαν χωρίς μουσική! Βίντεο

Γρεβενά: Ο Δήμαρχος ακύρωσε την παρέλαση, αλλά οι μαθητές παρέλασαν χωρίς μουσική! Βίντεο

13 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός των 114ων Ελευθερίων της πόλης

Δήμος Γρεβενών: Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός των 114ων Ελευθερίων της πόλης

13 Οκτωβρίου 2026
πετρελαιο θερμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,60 ευρώ η τιμή εκκίνησης με επιδότηση 35 λεπτών – Πώς συγκρίνεται η Ελλάδα με την Ευρώπη

13 Οκτωβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον διάλογο για τη βιοποικιλότητα μέσω του έργου BiodIvErSe / Interreg Europe

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον διάλογο για τη βιοποικιλότητα μέσω του έργου BiodIvErSe / Interreg Europe

13 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα πέντε πιο σπάνια συμπτώματα

sierafm by sierafm
7 Μαΐου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, γριπη
4
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Πέρα από τα κοινά συμπτώματα κορονοϊού, υπάρχουν και μερικά πιο σπάνια, αλλά εξίσου ύποπτα που ενδεχομένως να υποδηλώνουν τη νόσο.

Ο πυρετός, ο ξηρός βήχας και η κόπωση αποτελούν κοινά συμπτώματα κορονοϊού, τα οποία έχει καταδείξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Άλλα “ύποπτα” συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι κάποιος έχει νοσήσει είναι η καταρροή, ο πονόλαιμος, η διάρροια, ακόμη και η απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα πιο συχνά καταγεγραμμένα συμπτώματα ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Δεν είναι, όμως, τα μοναδικά.

Υπάρχει, όμως, μία σειρά άλλων ακόμη συμπτωμάτων, πιο σπάνιων μεν, τα οποία όμως έχουν εμφανιστεί και ταυτιστεί με περιπτώσεις του κορονοϊού.

Αυτά παρουσιάζονται στον “Guardian” και είναι:

1. “Covid Toes”

Αποτελεί μία σπάνια δερματική ανωμαλία των ποδιών που άρχισε να εμφανίζεται σταδιακά, αποτελώντας ένα βασικό εξωγενές σημάδι της νόσου. Σε αρκετές χώρες διαπιστώθηκε ότι άνθρωποι που παρατήρησαν ξαφνικά εξανθήματα στα δάχτυλα των ποδιών τους είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, χωρίς μάλιστα να έχουν άλλα συμπτώματα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “Covid Toe”. Τα εξανθήματα έχουν κόκκινη ή μωβ απόχρωση και έχουν εντοπιστεί στην εξωτερική πλευρά του ποδιού ή κάτω από αυτό, ακόμα και ανάμεσα στα δάχτυλα. Τέτοια περιστατικά φαίνεται, όμως, πως έχουν διαπιστωθεί σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες, μικρά παιδιά και εφήβους. Όπως ανέφερε μάλιστα το ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό της Παιδιατρικής Δερματολογίας μία τέτοια δερματική ανωμαλία δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, σε άλλες ασθένειες πλην κορονοϊού.

2. Επιπεφυκίτιδα

Αποτελεί ένα σπάνιο σύμπτωμα μεταξύ των κρουσμάτων, που ουσιαστικά είναι κάποια ιικά σωματίδια που περιέχονται στα δάκρυα. Οφθαλμολογικό πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η ιογενής επιπεφυκίτιδα μπορεί να προκληθεί από τη λοίμωξη του ανοσοποιητικού συστήματος ως μία δευτερογενής επιπλοκή, που μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η επιπεφυκίτιδα αποτελεί ένα εκ των συμπτωμάτων, αφού θα πρέπει να συνοδεύεται και από άλλα, όπως ο πυρετός ή ο βήχας.

3. Αποχρωματισμός δέρματος

Σε έρευνα που έγινε στην Ισπανία παρατηρήθηκε ότι το 6% από 375 περιπτώσεις του κορονοϊού παρουσίασε αποχρωματισμό του δέρματος και νέκρωση του δερματικού ιστού, λόγω έλλειψης παροχής αίματος. Το δέρμα παρουσιάζει κόκκινα ή μωβ στίγματα σε διάφορες περιοχές ή ακόμη και να καταλάβουν ένα σημείο του δέρματος, δημιουργώντας μεγάλα σημάδια, ακόμη και σε μεγάλη έκταση του σώματος. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε μεγαλύτερους κυρίως ανθρώπους και δη σε πιο σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ισχύει πάντα, αφού παρατηρήθηκε και σε ανθρώπους που δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

4. Ζαλάδα/πονοκέφαλοι

Σύμφωνα με άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε νευρολογική επιστημονική σελίδα των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι το 36,4% από 214 ασθενείς στην Κίνα είχαν νευρολογικά προβλήματα, όπως η ζαλάδα και ο πονοκέφαλος, που υποδήλωναν τη νόσο. Αυτή η περίπτωση πάντως χαρακτηρίστηκε πιο σπάνια και ασυνεπής ως προς τον συσχετισμό της με τον κορονοϊό, πράγμα που υποστήριξε και ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Reading, ο οποίος είπε ότι “συμβαίνει μεν, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει ο κορονοίός. Τέτοιες νευρολογικές επιπλοκές ίσως επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα των επιπτώσεων του κορονοϊού, παρά μία μεμονωμένη περίπτωση για την οποία πρέπει να ανησυχούμε”.

5. Μούδιασμα-Κάψιμο

Ακόμα μία δερματική περίπτωση την οποία ανέφεραν αρκετοί ασθενείς και η οποία σχετίστηκε με τον κορονοϊό. Σύμφωνα με γιατρό νοσοκομείου πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων της Νέας Υόρκης μία τέτοια συνθήκη ενδεχομένως να αποτελεί ανοσολογική αντίδραση του ασθενούς στον κορονοϊό, παρά ένα κοινό σύμπτωμα: “Είναι μία ανοσοαπόκριση που συμβαίνει. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού αντιδρούν έτσι σε αρκετές χημικές ουσίας, δημιουργώντας έτσι το αίσθημα του μουδιάσματος ή και του καψίματος σε αρκετές περιπτώσεις. Όσο αυξάνεται αυτή η αντίδραση, το αίσθημα γίνεται και πιο έντονο.

Πηγή:News247.gr
Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Μεταδίδεται ο κορονοϊός από τα τρόφιμα και το νερό; Όλες οι απαντήσεις από ειδικό

Next Post

Κορονοϊός: 11 κρούσματα στο 401 – Ασθενείς και νοσηλευτές αυτοί που προσβλήθηκαν

Next Post
κορονοιος

Κορονοϊός: 11 κρούσματα στο 401 - Ασθενείς και νοσηλευτές αυτοί που προσβλήθηκαν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκθεση από την ” Ηλιαχτίδα”
  • Κοζάνη: 47χρονος καλλιεργούσε κάνναβη!!
  • Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων
  • 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής
  • Πρόσκληση σε εκδήλωση: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη» στο Δισπηλιό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr