• Latest
Δημαρχείο Σιάτιστας

Οικονομικές ελαφρύνσεις, διαγραφές οφειλών, απαλλαγές τελών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας COVID – 19 στο Δήμο Βοΐου

17 Ιουνίου 2020
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)

9 Ιουλίου 2026
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr

Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή

9 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο

9 Ιουλίου 2026
Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

9 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 10 Ιουλίου, αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Μηλιάς

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA

9 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα : Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας: Μια παραχώρηση που αφήνει το δημόσιο συμφέρον απροστάτευτο

9 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 12-07-2026

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός – Γ’ ΕΠΑΛ Σιάτιστας και ΓΕΛ Νεάπολης

Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός – Γ’ ΕΠΑΛ Σιάτιστας και ΓΕΛ Νεάπολης

9 Ιουλίου 2026
Το 4ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δυτική Μακεδονία

Το 4ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δυτική Μακεδονία

9 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οικονομικές ελαφρύνσεις, διαγραφές οφειλών, απαλλαγές τελών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας COVID – 19 στο Δήμο Βοΐου

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Δημαρχείο Σιάτιστας
12
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βοΐου αποφάσισε να προβεί σε οικονομικές ελαφρύνσεις – διαγραφές οφειλών – απαλλαγές τελών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας COVID – 19 με βάση και τα κατεπείγοντα μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση λειτουργίας της αγοράς.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

Α) Τη διαγραφή από τους ετήσιους χρηματικούς καταλόγους του δήμου βεβαιωμένων τελών και μισθωμάτων :

Ι. Την απαλλαγή από το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων για το χρονικό διάστημα των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επειδή τα ανωτέρω τέλη έχουν ήδη βεβαιωθεί και συμπεριληφθεί στους ετήσιους Χρηματικούς Καταλόγους του δήμου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ (άρθρο 4 & 5 Β.Δ. 17-5/15-6-1959 και των λοιπών διατάξεων που ισχύουν σήμερα), να διαγραφούν από αυτούς.

2.Την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των μισθωμάτων των επαγγελματικών μισθώσεων ακινήτων του δήμου και του χαρτοσήμου (3,6%) που αναλογεί σε αυτά, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του έτους 2020, για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επειδή τα ανωτέρω τέλη έχουν ήδη βεβαιωθεί και συμπεριληφθεί στους ετήσιους Χρηματικούς Καταλόγους του δήμου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ (άρθρο 4 & 5 Β.Δ. 17-5/15-6-1959 και των λοιπών διατάξεων που ισχύουν σήμερα), να διαγραφούν από αυτούς.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά να συμψηφίζονται με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Β) Προτείνει :

1. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020 που αυτά παραμείνανε κλειστά.

2. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα απαγορευτικά ή περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α’74), για το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου 2020 μέχρι 31 Μαΐου 2020. Ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί για το εν λόγω διάστημα, να συμψηφιστούν με μελλοντικές καταβολές του ίδιου τέλους.

3. Την μείωση του τέλους λαϊκής αγοράς κατά 50% για τους παραγωγούς και πωλητές οπωρικών – λαχανικών και την απαλλαγή των πωλητών – εμπόρων βιοτεχνικών και βιομηχανικών ειδών για το χρονικό διάστημα των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, λόγω των μέτρων αποτροπής της δια σποράς του κορωνοϊού COVID-19.

4. Την παράταση, μέχρι και την 31/08/2020, των προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που πλήττονται από τα μέτρα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και έληξαν στο χρονικό διάστημα 11/03/2020 – 30/05/2020.

5. Την παράταση μέχρι και την 31/08/2020, των προθεσμιών καταβολής των προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρύθμισης ή διευκόλυνσης, που εμπίπτουν στο ίδιο χρονικό διάστημα, χωρίς προσαυξήσεις για την ίδια κατηγορία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Ι.Π. prlogos.gr

Tags: ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ
Previous Post

Μεταναστευτικό: «Έξωση» σε 22 ΜΚΟ από τα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας

Next Post

Απόψε Νάπολι – Γιουβέντους, κάποτε… Μαραντόνα – Πλατινί

Next Post

Απόψε Νάπολι – Γιουβέντους, κάποτε… Μαραντόνα – Πλατινί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)
  • Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή
  • Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο
  • Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού
  • ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 10 Ιουλίου, αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Μηλιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr