• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το «Plan B» ύστερα από τα 58 νέα κρούσματα

15 Ιουλίου 2020
Υποδομές με αναπτυξιακό αποτύπωμα για τον Δήμο Γρεβενών

Υποδομές με αναπτυξιακό αποτύπωμα για τον Δήμο Γρεβενών

2 Σεπτεμβρίου 2026
Νέα ευκαιρία εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το σχολικό έτος 2026-2027

Νέα ευκαιρία εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το σχολικό έτος 2026-2027

2 Σεπτεμβρίου 2026
Προχωρά ο Υπερυπολογιστής Τεχνητής Νοημοσύνης 43 εκατ. ευρώ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: εντός Σεπτεμβρίου 2026 η έγκριση με στόχο την έναρξη λειτουργίας του στα τέλη του 2027

Προχωρά ο Υπερυπολογιστής Τεχνητής Νοημοσύνης 43 εκατ. ευρώ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: εντός Σεπτεμβρίου 2026 η έγκριση με στόχο την έναρξη λειτουργίας του στα τέλη του 2027

2 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Μουσική βραδιά στον Αυγερινό

2 Σεπτεμβρίου 2026
Στον Μακεδονικό Σιάτιστας ο Παναγιώτης Μάνιος

Στον Μακεδονικό Σιάτιστας ο Παναγιώτης Μάνιος

2 Σεπτεμβρίου 2026
Η Επιτροπή Διαβούλευσης του 3ου Προγράμματος για τη Γούνα στον Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του 3ου Προγράμματος για τη Γούνα στον Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη

2 Σεπτεμβρίου 2026
αμπελι κρασι

Φυτεύσεις νέων αμπελιών

2 Σεπτεμβρίου 2026
Επιστολή

Ανοιχτή Επιστολή για καταστροφή λιγνιτικών υποδομών Μεγαλόπολης

2 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εργαστήριο Ανθοτυπίας με την Ana Zdravkovic από τη Σερβία στο Kozani Unfold Festival

2 Σεπτεμβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: Μέριμνα για τους μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Δυτική Μακεδονία το νέο σχολικό έτος

2 Σεπτεμβρίου 2026
Live Cooking στη Νεάπολη

Live Cooking στη Νεάπολη

2 Σεπτεμβρίου 2026
Στο επίκεντρο η συνεργασία Δήμου Κοζάνης και «Μαμάτσειου» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης για την προστασία των γυναικών και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

Στο επίκεντρο η συνεργασία Δήμου Κοζάνης και «Μαμάτσειου» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης για την προστασία των γυναικών και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

2 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το «Plan B» ύστερα από τα 58 νέα κρούσματα

sierafm by sierafm
15 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μασκα, κορονοιος
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς ανακοινώθηκαν 58 νέα περιστατικά, νωρίτερα την Τρίτη, από τον ΕΟΔΥ, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλά για «Plan b», δηλαδή για τοπικά και όχι γενικό lockdown, ενώ εστιάζει στη σημασία τήρησης των κανόνων δημόσιας υγείας.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται, πάντως, στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στις 13 πύλες εισόδου, από τις οποίες, εκτός από τουρίστες, εισέρχονται καθημερινά περίπου 11.000 εποχιακά εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες, από την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Από τα 58 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν , νωρίτερα, από τον ΕΟΔΥ, τα 34 συνολικά είναι «εισαγόμενα». Τα 28 εντοπίσθηκαν στις πύλες εισόδου κατά τους ελέγχους, ενώ άλλοι έξι είναι τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως και ελέγχθηκαν, έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα.

Τα κρούσματα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: Τα 28 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, έξι (6) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, δυο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας κι ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εισηγούνται στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας. Η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχίσει να τίθεται επί τάπητος τις τελευταίες ημέρες, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Κικίλιας: Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για την αναχαίτιση της διασποράς εστίασε στην τήρηση των φυσικών αποστάσεων, μάσκα στους εσωτερικούς χώρους όταν πρέπει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κανόνες υγιεινής και αντισηπτικά στα χέρια, όχι πάρα πολύς κόσμος σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούμε να προστατευθούμε και ειδικά μίλησε για τις ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται διπλή και τριπλή προσοχη.

Αν τηρηθούν όλα αυτά, όπως ανέφερε, «προφανώς έχουμε υπερπολλαπλάσιες πιθανότητες να τα πάμε καλά και αυτή τη δεύτερη φορά, εάν και εφόσον έχουμε δεύτερο κύμα».

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο υπουργός Υγείας, «ξέραμε όλοι, και εμείς και οι επιστήμονές μας και οι ειδικοί, ότι με το άνοιγμα των συνόρων μας θα είχαμε μία μερική αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό ήταν γνωστό, είναι προφανές».

«Από την άλλη, καταλαβαίνουν όλοι ότι με πρώτα από όλα τη δημόσια υγεία, τα ιατρικά πρωτόκολλα και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, πρέπει να επιβιώσει και η οικονομία και ο τουρισμός. Αυτό έχει διαφορά από το δεύτερο κύμα. Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από εμάς, από την ατομική μας συμπεριφορά, από τους κανόνες της δημόσιας υγείας, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Απαγορεύσαμε τα πανηγύρια. Είναι η φύση του event αυτού τέτοια» τόνισε ο υπουργός Υγείας που συμπλήρωσε: «Να μην κλειστεί κανένας μέσα. Να χαρούμε τη χώρα μας, τις ομορφιές, τις θάλασσές της. Να κάνουμε το μπάνιο μας, αλλά να αποφύγουμε το συγχρωτισμό σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι».

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown και έκανε λόγο για δεύτερο πλάνο: «ένα Plan b, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα. Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Και θέλω να πω και κάτι αισιόδοξο μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη δυσκολία μιας πανδημίας που ζούμε. Για να το σκεφτούμε όλοι μας και ανάλογα να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας. Λένε οι επιστήμονές μας στο τέλος του 2020, αρχές του 2021 θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια. Πράγματι, βλέπω ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ένα Α χρονικό διάστημα μέχρι τότε».

Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση την οποία θα ελέγξουμε, από το να έχουμε ένα δεύτερο υψηλό κύμα, τόνισε και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της Πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

ΑΣΕΠ: Έρχονται εντός του Ιουλίου δύο προκηρύξεις με 1.245 μόνιμες θέσεις

Next Post

Ολοκλήρωση σεμιναρίων  σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων

Next Post

Ολοκλήρωση σεμιναρίων  σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Υποδομές με αναπτυξιακό αποτύπωμα για τον Δήμο Γρεβενών
  • Νέα ευκαιρία εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το σχολικό έτος 2026-2027
  • Προχωρά ο Υπερυπολογιστής Τεχνητής Νοημοσύνης 43 εκατ. ευρώ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: εντός Σεπτεμβρίου 2026 η έγκριση με στόχο την έναρξη λειτουργίας του στα τέλη του 2027
  • Δήμος Βοΐου: Μουσική βραδιά στον Αυγερινό
  • Στον Μακεδονικό Σιάτιστας ο Παναγιώτης Μάνιος

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr