• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το «Plan B» ύστερα από τα 58 νέα κρούσματα

15 Ιουλίου 2020
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

1 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

1 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Ειδική Συνεδρίαση

1 Ιουλίου 2026
Χρέωσαν 17 εκατ. ευρώ δανείου Δήμου σε λογαριασμό εκπαιδευτικού!

Κλείνει η Πειραιώς στη Νεάπολη Βοΐου λόγω ανακαίνισης

1 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Πέμπτη 02.07.2026

1 Ιουλίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η Ηθική και Νομική Αντίφαση του Σχεδίου Στάση

1 Ιουλίου 2026
Καραμπίνα

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το «Plan B» ύστερα από τα 58 νέα κρούσματα

sierafm by sierafm
15 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μασκα, κορονοιος
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς ανακοινώθηκαν 58 νέα περιστατικά, νωρίτερα την Τρίτη, από τον ΕΟΔΥ, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλά για «Plan b», δηλαδή για τοπικά και όχι γενικό lockdown, ενώ εστιάζει στη σημασία τήρησης των κανόνων δημόσιας υγείας.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται, πάντως, στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στις 13 πύλες εισόδου, από τις οποίες, εκτός από τουρίστες, εισέρχονται καθημερινά περίπου 11.000 εποχιακά εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες, από την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Από τα 58 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν , νωρίτερα, από τον ΕΟΔΥ, τα 34 συνολικά είναι «εισαγόμενα». Τα 28 εντοπίσθηκαν στις πύλες εισόδου κατά τους ελέγχους, ενώ άλλοι έξι είναι τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως και ελέγχθηκαν, έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα.

Τα κρούσματα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: Τα 28 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, έξι (6) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, δυο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας κι ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εισηγούνται στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας. Η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχίσει να τίθεται επί τάπητος τις τελευταίες ημέρες, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Κικίλιας: Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για την αναχαίτιση της διασποράς εστίασε στην τήρηση των φυσικών αποστάσεων, μάσκα στους εσωτερικούς χώρους όταν πρέπει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κανόνες υγιεινής και αντισηπτικά στα χέρια, όχι πάρα πολύς κόσμος σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούμε να προστατευθούμε και ειδικά μίλησε για τις ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται διπλή και τριπλή προσοχη.

Αν τηρηθούν όλα αυτά, όπως ανέφερε, «προφανώς έχουμε υπερπολλαπλάσιες πιθανότητες να τα πάμε καλά και αυτή τη δεύτερη φορά, εάν και εφόσον έχουμε δεύτερο κύμα».

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο υπουργός Υγείας, «ξέραμε όλοι, και εμείς και οι επιστήμονές μας και οι ειδικοί, ότι με το άνοιγμα των συνόρων μας θα είχαμε μία μερική αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό ήταν γνωστό, είναι προφανές».

«Από την άλλη, καταλαβαίνουν όλοι ότι με πρώτα από όλα τη δημόσια υγεία, τα ιατρικά πρωτόκολλα και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, πρέπει να επιβιώσει και η οικονομία και ο τουρισμός. Αυτό έχει διαφορά από το δεύτερο κύμα. Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από εμάς, από την ατομική μας συμπεριφορά, από τους κανόνες της δημόσιας υγείας, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Απαγορεύσαμε τα πανηγύρια. Είναι η φύση του event αυτού τέτοια» τόνισε ο υπουργός Υγείας που συμπλήρωσε: «Να μην κλειστεί κανένας μέσα. Να χαρούμε τη χώρα μας, τις ομορφιές, τις θάλασσές της. Να κάνουμε το μπάνιο μας, αλλά να αποφύγουμε το συγχρωτισμό σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι».

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown και έκανε λόγο για δεύτερο πλάνο: «ένα Plan b, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα. Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Και θέλω να πω και κάτι αισιόδοξο μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη δυσκολία μιας πανδημίας που ζούμε. Για να το σκεφτούμε όλοι μας και ανάλογα να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας. Λένε οι επιστήμονές μας στο τέλος του 2020, αρχές του 2021 θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια. Πράγματι, βλέπω ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ένα Α χρονικό διάστημα μέχρι τότε».

Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση την οποία θα ελέγξουμε, από το να έχουμε ένα δεύτερο υψηλό κύμα, τόνισε και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της Πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

ΑΣΕΠ: Έρχονται εντός του Ιουλίου δύο προκηρύξεις με 1.245 μόνιμες θέσεις

Next Post

Ολοκλήρωση σεμιναρίων  σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων

Next Post

Ολοκλήρωση σεμιναρίων  σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης
  • Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη
  • Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»
  • Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ
  • Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr