• Latest
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Έρχεται η «αρχή του τέλους» για τη γραφειοκρατία»

18 Ιουλίου 2020
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Βόιο: Το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς

18 Αυγούστου 2026
Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2026-2027»

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2026-2027»

18 Αυγούστου 2026
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς για τους Απόδημους Καστοριανούς

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς για τους Απόδημους Καστοριανούς

18 Αυγούστου 2026
Κέντρο Αγγλικής γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. 100% επιτυχία στις εξετάσεις του φορέα LRN

Κέντρο Αγγλικής γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. 100% επιτυχία στις εξετάσεις του φορέα LRN

18 Αυγούστου 2026
Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

18 Αυγούστου 2026
Γρεβενά: Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Γρεβενά: Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

18 Αυγούστου 2026
Ο Μανώλης Χαραλαμπίδης στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Μανώλης Χαραλαμπίδης στον Μακεδονικό Σιάτιστας

18 Αυγούστου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στην κινητοποίηση Πέμπτη 20 Αυγούστου στο ΛΚΔΜ – Να σταματήσουν οι απολύσεις των εργολαβικών

18 Αυγούστου 2026
Τα πανηγύρια της Σιάτιστας στα παλιά χρόνια… του Λάζαρου Κώτσικα

Τα πανηγύρια της Σιάτιστας στα παλιά χρόνια… του Λάζαρου Κώτσικα

18 Αυγούστου 2026
«Αννίτσα»: Εκεί που λύγισε ο «Άξονας»-Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Ήρωες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου

Στις 23 Αυγούστου στο Ύψωμα «Αννίτσα» η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

18 Αυγούστου 2026
Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Καστοριά: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός. Οδηγούσε μεθυσμένος

18 Αυγούστου 2026

Διάθεση θέσεων Μαθητείας από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2026-2027 (ΙΑ΄ Φάση)

18 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται η «αρχή του τέλους» για τη γραφειοκρατία»

sierafm by sierafm
18 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τέλος στη γραφειοκρατία, με καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που θα αποκαταστήσει τη σχέση τους με το Δημόσιο, υπόσχεται ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα νομοθέτημα που έρχεται να συγκεντρώσει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα η οποία δημιουργείται στη σχέση του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση».

Η ρύθμιση – κλειδί που πλήττει τη γραφειοκρατία είναι η θεσμοθέτηση του Μητρώου Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου κι αφορά όλες τις φυσικές ή ψηφιακές διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης πλέον θα γνωρίζει τον κωδικό που αντιστοιχεί στη διαδικασία που απαιτείται για τη συναλλαγή του με το Δημόσιο, θα βλέπει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, θα τα καταθέτει στην αντίστοιχη υπηρεσία και θα διεκπεραιώνει τη δουλειά του εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία. «Στο Μητρώο αυτό καταγράφονται, αποτυπώνονται και μοντελοποιούνται όλες οι ψηφιακές ή φυσικές διοικητικές διαδικασίες του δημόσιου τομέα καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία τους. Σε κάθε διαδικασία του Μητρώου αποδίδεται μοναδικός κωδικός αριθμός. Ουδεμία παρέκκλιση δεν μπορεί να υπάρξει από τα στάδια που θα ορίζονται κατά την εφαρμογή της διαδικασίας από οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία του Δημοσίου» τονίζει ο κ. Γεωργαντάς και συμπληρώνει: «Ουσιαστικά για πρώτη φορά αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να καταγράψει, να αποτυπώσει και να μοντελοποιήσει όλες τις ψηφιακές ή φυσικές διοικητικές διαδικασίες. Κι όχι απλά να τις καταγράψει, αλλά να περιγράψει το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζονται. Τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για κάθε μια από αυτές τις υποθέσεις, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διεκπεραίωση καθεμιάς από αυτές τις υποθέσεις και τη ροή της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μια διαδικασία του ελληνικού Δημοσίου που θα έχει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, θα είναι σε πλήρη περιγραφή και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν».

Όπως υπογραμμίζει, «η ουσιαστική παρέμβαση είναι ότι κάθε μια αλλαγή που γίνεται σε κάθε μια από αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει να ενημερώνεται το Μητρώο το αργότερο εντός τριμήνου και μέσω του Μητρώου όλες οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες, τα ΚΕΠ, το gov.gr, έτσι ώστε να γνωρίζουμε όλοι επικαιροποιημένα τι πρέπει να ακολουθηθεί για να διεκπεραιωθεί μια υπόθεση. Μάλιστα, προβλέπεται πειθαρχική ποινή για τον εκπρόσωπο του φορέα που οφείλει να ενημερώσει για τις αλλαγές. Η σημαντικότερη όμως ρύθμιση, είναι ο τρόπος εφαρμογής της διαδικασίας που προβλέπει ότι δεν δικαιούται κανένας υπάλληλος πλέον να ζητήσει από τον πολίτη οποιοδήποτε δικαιολογητικό πέραν των αναφερομένων στην πιστοποιημένη, ταυτοποιημένη διοικητική διαδικασία. Θα τελειώσει το φαινόμενο της διαφορετικής ερμηνείας από μια υπηρεσία σε μια άλλη, από έναν υπάλληλο σε έναν άλλον. Πλέον τα βήματα είναι καθορισμένα» καταλήγει.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το γεγονός κι ο υπάλληλος θα αντιμετωπίζει πειθαρχική ποινή. «Θέλω να πιστεύω ότι η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα δώσει ένα πολύ δυνατό πλήγμα στη γραφειοκρατία, διότι μπορεί να ακολουθήσει κι η ελάφρυνση κάποιων διοικητικών βαρών αλλά και η ψηφιοποίηση όποιων από αυτές τις διαδικασίες μπορούν να ψηφιοποιηθούν. Πρώτα, καταγράφουμε και περιγράφουμε την διοικητική διαδικασία, στη συνέχεια όπου μπορούμε αφαιρούμε κάποια από τα έγγραφα και κατόπιν ψηφιοποιούμε όποιες από αυτές τις υπηρεσίες μπορούμε». Το Μητρώο των Διαδικασιών του Δημοσίου θα είναι ανοιχτό προς χρήση σε όλους του πολίτες σε ειδική σελίδα στο Διαδίκτυο, αλλά και στο gov.gr.

Μπαίνει σε λειτουργία και το myKEPlive

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από το ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης σε ειδική πλατφόρμα(myKEPlive.gov.gr). «Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη χωρίς να μετακινηθεί από το σπίτι του να υποβάλλει την ερώτηση ή το αίτημά του. Ταυτόχρονα, ο υπάλληλος του ΚΕΠ γνωρίζει πριν από το ραντεβού το περιεχόμενο του αιτήματος, οπότε είναι και πιο εύκολη και γρήγορη η διεκπεραίωσή του. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθά ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης, απαλλάσσει πολίτες από την ταλαιπωρία, τους γλιτώνει από τον συνωστισμό και τις ουρές ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας» προσθέτει ο κ. Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

• Στο gov.gr παρέχεται στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, η δυνατότητα εξυπηρέτησης για συγκεκριμένες διαδικασίας από υπαλλήλους των ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης

• Στην εν λόγω πλατφόρμα, ο πολίτης ή επιχειρηματίας θα μπορεί να ζητήσει ραντεβού σε συγκεκριμένα μέρα και ώρα που υπάρχει διαθεσιμότητα για την διεκπεραίωση του αιτήματός του

• Ο πολίτης ή επιχειρηματίας εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα (mykeplive.gov.gr) χρησιμοποιώντας του κωδικούς της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ (taxisnet). Μετά την εισαγωγή στην ειδική πλατφόρμα επιλέγει το θεματικό πεδίο υπηρεσιών που επιθυμεί και κλείνει ραντεβού. Κατά την ημερομηνία του προγραμματισμένου ραντεβού ο αιτών επιδεικνύει στον υπάλληλο του ΚΕΠ στοιχείο της ταυτοποίησής του και στην συνέχεια διεκπεραιώνει το αίτημά του

• Τα θεματικά πεδία υπηρεσιών είναι α. διεκπεραίωση αίτηση (το θεματικό αυτό πεδίο περιέχονται οι διοικητικές διαδικασίες που εισάγονται στα ΚΠΕ με τα αντίστοιχα έντυπά τους, οι οποίες δεν απαιτούν αυτοπρόσωπη φυσική παρουσία β. υπηρεσίες προς επιχειρηματίες γ. εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία δ. εξυπηρέτηση από τον δήμο σας. «Όποιος επιλέξει το συγκεκριμένο πεδίο θα απευθύνεται σε υπάλληλο του συγκεκριμένου δήμου όπου ανήκει» εξηγεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα

Έχει γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού. οι οποίοι μάλιστα θα ενημερώνουν και θα παραπέμπουν τους πολίτες να αιτηθούν τα πιστοποιητικά που χρειάζονται και μέσω της ψηφιακής πύλης του gov.gr.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Νέο τεστ για τον κορονοϊό δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά

Next Post

Παπαθανάσης: “Τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν μάσκες σε πελάτες που δεν έχουν”

Next Post
μασκα, κορονοιος

Παπαθανάσης: "Τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν μάσκες σε πελάτες που δεν έχουν"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς
  • Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2026-2027»
  • Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς για τους Απόδημους Καστοριανούς
  • Κέντρο Αγγλικής γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. 100% επιτυχία στις εξετάσεις του φορέα LRN
  • Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr