• Latest

Φόβος για μία “νέα” Ειδομένη – Αυξάνονται οι ροές μεταναστών ( βίντεο)

31 Ιουλίου 2020
Στην Κοζάνη το Σάββατο ο Δ. Μαρκόπουλος – Σειρά επαφών με τους παραγωγικούς φορείς

Στην Κοζάνη το Σάββατο ο Δ. Μαρκόπουλος – Σειρά επαφών με τους παραγωγικούς φορείς

31 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Η μουσική ένωσε ανθρώπους και καρδιές στη συναυλία «Χίλιες Διαδρομές – Μέσα από ένα τραγούδι»

Δήμος Γρεβενών: Η μουσική ένωσε ανθρώπους και καρδιές στη συναυλία «Χίλιες Διαδρομές – Μέσα από ένα τραγούδι»

30 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πρώτος στη Δυτική Μακεδονία με έξι εγκεκριμένα έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2.855.000 ευρώ

Δήμος Καστοριάς: Πρώτος στη Δυτική Μακεδονία με έξι εγκεκριμένα έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2.855.000 ευρώ

30 Ιουλίου 2026
Λάζαρος Γκερεχτές: Συντήρηση της Ελαιογραφίας της Αποκαθήλωσης του Χριστού στο Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας

Λάζαρος Γκερεχτές: Συντήρηση της Ελαιογραφίας της Αποκαθήλωσης του Χριστού στο Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας

30 Ιουλίου 2026
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης τμήματος του Περιφερειακού δρόμου Βλάστης του Δήμου Εορδαίας. Βίντεο

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης τμήματος του Περιφερειακού δρόμου Βλάστης του Δήμου Εορδαίας. Βίντεο

30 Ιουλίου 2026
Κούπες,  Acoustic Live – «Οι Ρίζες μας Αλλιώς…»

Κούπες,  Acoustic Live – «Οι Ρίζες μας Αλλιώς…»

30 Ιουλίου 2026
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή συνάντηση του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή συνάντηση του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Κοζάνης

30 Ιουλίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 34χρονος σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

30 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η Δ.Ε.Η. συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί αμέτοχη»

30 Ιουλίου 2026
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Ευχαριστήριο σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Οι επισκέπτες γιατροί για τον Αύγουστο του 2026

30 Ιουλίου 2026
Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι επισκέπτες γιατροί για τον Αύγουστο

Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Αύγουστο

30 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική, Δημήτρη Μαρκόπουλου στην πόλη της Κοζάνης

30 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος για μία “νέα” Ειδομένη – Αυξάνονται οι ροές μεταναστών ( βίντεο)

sierafm by sierafm
31 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκατοντάδες είναι οι μετανάστες που καθημερινά σκαρφαλώνουν στα βαγόνια που βρίσκονται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ειδομένης. Προσπαθούν να βρουν πέρασμα για να περάσουν στη Βόρεια Μακεδονία αλλά οι περισσότεροι συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, ενώ λίγοι είναι αυτοί που θα το καταφέρουν.
Φορτωμένοι με τα λιγοστά υπάρχοντά τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν περπατούν πάνω στις σιδηροδρομικές ράγες, λίγο έξω από την Ειδομένη. Η εικόνα μοιάζει σαν να μας γυρίζει πίσω στο 2015. Ίσως γιαυτό οι κάτοικοι φοβούνται ότι, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, μπορεί να ξαναζήσουν τις τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος.

Οι ροές των μεταναστών που φθάνουν στην περιοχή με στόχο να περάσουν τη μεθοριακή γραμμή, αυξάνονται συνεχώς. Κρύβονται ανάμεσα σε καλλιέργειες, σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και βαγόνια. Κι όταν πάρουν το μήνυμα από τους διακινητές -συνήθως ομοεθνείς τους- επιχειρούν να περάσουν τον φράχτη για να φθάσουν σε κάποια από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Στον Σιδηροδρομικό σταθμό δύο μετανάστες πηδούν τις ράγες προκειμένου να πάνε στο χωριό. Ο Μοχάμετ μιλώντας στο ThessToday.gr είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και δέκα μήνες. Με έναν φίλο του προσπάθησαν να βρουν ένα πέρασμα που θα τους οδηγούσε στη “γη της επαγγελίας”. Δεν τα κατάφερε και τώρα το μόνο που θέλει είναι να πάει στο Πολύκαστρο και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Με τα λιγοστά αγγλικά που ξέρει προσπαθεί να εξηγήσει πόσο κουρασμένος είναι και ότι τα πόδια του έχουν γεμίσει φουσκάλες από το περπάτημα. Η ταλαιπωρία και η απογοήτευση φαίνονται στο πρόσωπο του.

Ο Αμπντούλ είναι 20 χρονών από το Αφγανιστάν. Εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω στις σιδηροδρομικές ράγες και κατευθύνθηκε στο χωριό για να βρει νερό και φαγητό. Λίγο μετά γύρισε πάλι στα τρένα, όπου μαζεύονται καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες.

Περπατώντας σε έναν χωματόδρομο στην Ειδομένη, συναντήσαμε τον Γιουσούφ ο οποίος μόλις είχε βγει μέσα από ένα πέρασμα καλυμμένο από μεγάλα και ξερά χόρτα. Το μόνο που είπε είναι ότι θέλει να πάει στη Γερμανία.

Οι μετανάστες πλένουν τα χέρια τους και κάνουν μπάνιο σε βρύσες, ενώ σε διάφορα σημεία του χωριού έχουν πετάξει ρούχα και αντικείμενα.

Φόβοι για μία νέα Ειδομένη 

Οι κάτοικοι της Ειδομένης είναι φοβισμένοι, γιατί τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουν ότι παρατηρείται αύξηση των μεταναστών που κινούνται προς την περιοχή τους. Αγανακτισμένοι οι περισσότεροι μιλούν για ζημιές που κάνουν σε καλλιέργειες και στις περιουσίες τους ενώ εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να στηθεί μία “νέα” Ειδομένη.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή δήλωσε στο ThessToday.gr ότι το τελευταίο δίμηνο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τους μετανάστες που έρχονται στην Ειδομένη. “Φοβόμαστε πάρα πολύ μη δημιουργηθεί μία νέα Ειδομένη γιατί ο αριθμός των μεταναστών καθημερινά είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε δει μέχρι και 200 άτομα την ημέρα. Φοβόμαστε πάρα πολύ”, είπε χαρακτηριστικά.

“Οι μετανάστες έχουν κατασκηνώσει στην Ειδομένη και μας προκαλούν πολλές ζημιές κυρίως στα αντλιοστάσιο. Παρόλο που τους έχουμε τραβήξει εξωτερικά πρίζες για να φορτίζουν τα κινητά τους, μας δημιουργούν πολλές ζημιές σπάζοντας τους τοίχους και τις κλειδαριές. Κατεβάζουν τους διακόπτες γιατί τους ενοχλεί ο θόρυβος και κοιμούνται μέσα στο αντλιοστάσιο. Επειδή κατεβάζουν την ασφάλεια μένουν τα χωριά μας χωρίς νερό. Κάνουν ζημιές στις καλλιέργειες και στα χωράφια, καθώς κόβουν τα καλαμπόκια για να βρουν κάτι να φάνε. Παίρνουν ό,τι μπορούν για να είναι πιο ομαλή η ζωή τους στην Ειδομένη”, εξήγησε η κ. Σουπλή.

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Previous Post

Kορωνοϊός: 204 οι νεκροί στην Ελλάδα-Κατέληξε 59χρονος

Next Post

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: “Ούτε βήμα πίσω απέναντι σε ψεκασμένους”

Next Post
Νίκος Χαρδαλιάς

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: "Ούτε βήμα πίσω απέναντι σε ψεκασμένους"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην Κοζάνη το Σάββατο ο Δ. Μαρκόπουλος – Σειρά επαφών με τους παραγωγικούς φορείς
  • Δήμος Γρεβενών: Η μουσική ένωσε ανθρώπους και καρδιές στη συναυλία «Χίλιες Διαδρομές – Μέσα από ένα τραγούδι»
  • Δήμος Καστοριάς: Πρώτος στη Δυτική Μακεδονία με έξι εγκεκριμένα έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2.855.000 ευρώ
  • Λάζαρος Γκερεχτές: Συντήρηση της Ελαιογραφίας της Αποκαθήλωσης του Χριστού στο Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης τμήματος του Περιφερειακού δρόμου Βλάστης του Δήμου Εορδαίας. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr