• Latest
μασκα, κορονοιος

Έρευνα ΑΠΘ: Αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλιώς 700 κρούσματα ημερησίως

10 Αυγούστου 2020
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

8 Αυγούστου 2025
Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σκότωσε τη γειτόνισσά του και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

8 Αυγούστου 2025
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Επίδομα τριετιών-Πότε και πως καταβάλλεται

8 Αυγούστου 2025
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

7 Αυγούστου 2025

Ηλιοτρόπιο – Ανθίζοντας Μαζί. Το νέο κέντρο ειδικών θεραπειών στα Γρεβενά

7 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ

7 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα ΑΠΘ: Αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλιώς 700 κρούσματα ημερησίως

sierafm by sierafm
10 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μασκα, κορονοιος
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινωνική απόσταση και μάσκα παντού, τηλεργασία άμεσα και τοπικό lockdown στην Κεντρική Μακεδονία είναι μέτρα άμεσης εφαρμογής που μπορούν να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας ενώ τονίζεται πως αν δεν διακοπεί η πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού, θα ξεπεράσουμε τα 700 κρούσματα την ημέρα μέχρι το τέλος του 2020.

Αυτά είναι τα δεδομένα που παρουσιάζει η ερευνητική ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αναφέρει πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές, τότε η κατάσταση στο τέλος του έτους θα είναι δραματική.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι:

– H μαζική εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε κλειστούς χώρους, εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού) και σε μέσα μαζικής μεταφοράς (με περιορισμό στο 50% της πληρότητάς τους και ανάλογη αύξηση των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού), την τήρηση κανόνων κοινωνικής απόστασης και χρησιμοποίησης μέσων προστασίας σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

– Η αποφυγή άσκοπου συγχρωτισμού και μαζικών κοινωνικών εκδηλώσεων (θέτοντας όριο 10 ατόμων για ιδιωτικές ή δημόσιες συναθροίσεις)

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους και μάλιστα τη διαθεσιμότητα της μάσκας από τον ίδιο τον εργοδότη (με το κίνητρο των φορολογικών ελαφρύνσεων)

– Η υποχρεωτική και ορθή χρήση μάσκας από όλους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όπου κρίνεται αναγκαίο (εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώροι γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλοι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι συνάθροισης κοινού)

– Η άμεση ένταξη του 75% των δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς τηλεργασίας- Η απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων (δημόσιες υπηρεσίες , ιδιωτικές επιχειρήσεις, ιατρεία, χώροι θρησκευτικής λατρείας και συναθροίσεων)

– Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης (προτείνεται έως τις 12 το βράδυ)

– Η αυστηρή εφαρμογή αυτών των μέτρων για δύο μήνες με αύξηση του ύψους των διοικητικών προστίμων για την μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προστασίας προτείνεται να ανέλθει στα 300€.

– Η εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου και στο εσωτερικό της χώρας και την ενεργοποίηση των πανεπιστημιακών εργαστηρίων για να αυξηθεί η ικανότητα ανίχνευσης του κορoνoϊού.

– Η χρήση συστημάτων περιβαλλοντικής επιδημιολογίας σε αστικά ή ξενοδοχειακά λύματα και στον αέρα εσωτερικών χώρων για έγκαιρη ταυτοποίηση εστιών υπερμετάδοσης του SARS–CoV-2.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζει: «Η ανάλυση της δυναμικής της πανδημίας στη χώρα έδειξε ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στη χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, κοινωνικής απόστασης και προσωπικής υγιεινής από τον ελληνικό πληθυσμό σε συνδυασμό με τις αυξημένες ροές ασυμπτωματικών και προσυμπτωματικών φορέων λόγω του ανοίγματος των πυλών εισόδου της χώρας στη διάρκεια του Ιουλίου.

Αν συνεχιστεί η παρατηρούμενη χαλάρωση και για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 430 κρούσματα ημερησίως και συσσωρευτικά 22000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας από τα 5420 που έχουμε σήμερα. Εάν δεν ανακοπεί η πορεία εξάπλωσης του ιού, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων θα φτάσει τα 573 στο τέλος Οκτωβρίου και αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 ανά ημέρα μέχρι το τέλος του 2020 θέτοντας σε αφόρητη πίεση το εθνικό σύστημα υγείας”.

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Σεισμός τα ξημερώματα στη Βέροια

Next Post

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 11/08/2020

Next Post
Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 11/08/2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη
  • Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά
  • Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί
  • Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του
  • Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr