• Latest
ΓΑΜΟΣ

Οι καλεσμένοι θα πληρώνουν… τη νύφη! Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους συμμετέχουν σε υπεράριθμους γάμους και βαφτίσεις

22 Αυγούστου 2020
Οζίδια φωνητικών χορδών

Οζίδια φωνητικών χορδών

1 Ιουλίου 2025
Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες

Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες

1 Ιουλίου 2025
Τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Φωτογραφίες

Τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Φωτογραφίες

1 Ιουλίου 2025
Χάθηκε το 31% των ελληνικών αγροκτημάτων – Τα στοιχεία νέας μελέτης για τη Δυτική Μακεδονία. Βίντεο

Κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία

1 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Οίνου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Οίνου

1 Ιουλίου 2025
Απολογισμός 1ης μέρας στο τουρνουά Μπάσκετ Σιάτιστας

5η μέρα τουρνουά μπάσκετ του ΑΓΣ Η Σιάτιστα

1 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Μεγάλος χαμένος οι έντιμοι αγρότες από τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»

1 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας

1 Ιουλίου 2025
Μαθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης

Μαθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης

1 Ιουλίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης και Μετεγγραφής στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών

1 Ιουλίου 2025
Συνεργασία του Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου με την οργάνωση ΝΑΟΜΙ, Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων

Συνεργασία του Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου με την οργάνωση ΝΑΟΜΙ, Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων

1 Ιουλίου 2025
ΕΣΠΑ 

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως τις 31/7/2025 στις Δράσεις ΕΣΠΑ «Επιχειρηματική Εκκίνηση» και «Επιχειρηματική Ανάκαμψη» του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027»

1 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι καλεσμένοι θα πληρώνουν… τη νύφη! Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους συμμετέχουν σε υπεράριθμους γάμους και βαφτίσεις

sierafm by sierafm
22 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΑΜΟΣ
13
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε, επιβολή προστίμων προβλέπεται, όχι μόνο στους διοργανωτές εκδηλώσεων, όπου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι άνω των 50 ατόμων (κοινωνικές εκδηλώσεις), αλλά και στους ίδιους τους συμμετέχοντες!

Επιβολή προστίμων όχι μόνο στους διοργανωτές εκδηλώσεων, όπου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι άνω των 50 ατόμων (κοινωνικές εκδηλώσεις), αλλά και στους ίδιους τους συμμετέχοντες, προβλέπει η ΚΥΑ που εκδόθηκε!

Όπερ σημαίνει πως σε γάμους και βαπτίσεις, στις περιοχές, φυσικά, που ισχύει το όριο των 50 καλεσμένων, αν υπάρχουν υπεράριθμοι θα πέφτουν τα 150άρια… βροχή!

Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ: Κανόνες και πρόστιμα

Η νέα ΚΥΑ προβλέπει τα εξής για τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις «ευαίσθητες» περιοχές της χώρας:

Άρθρο πρώτο

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων δημοσίων ή κοινωνικών εκδηλώσεων

Εντός των ορίων:

α) των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και
γ) των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω
τίθεται ανώτατο όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων. Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν οι κανόνες που έχουν τεθεί με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 (Β’ 3165), Δ1α/Γ.Π.οικ.50176/6.8.2020 (Β’ 3330) και Δ1α/Γ.Π.οικ.50886/11.8.2020 (Β’ 3364) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως εκάστοτε ισχύουν, καθώς και όσοι τίθενται με το άρθρο δεύτερο της παρούσας. Η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48595/31.7.2020 (Β’ 3159) κοινή υπουργική απόφαση δεν θίγεται από την εφαρμογή της παρούσας.

Η παρ. 1 δεν καταλαμβάνει:

α) τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου της παρούσας,

β) τις εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και γ) τις υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.
Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν οι κανόνες που έχουν τεθεί με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 (Β’ 3165), Δ1α/Γ.Π.οικ.50176/6.8.2020 (Β’ 3330) και Δ1α/ Γ.Π.οικ.50886/11.8.2020 (Β’ 3364) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως εκάστοτε ισχύουν, καθώς και όσοι τίθενται με το άρθρο δεύτερο της παρούσας.

Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της παρ. 1 επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις: α) Στα φυσικά πρόσωπα που παρακολουθούν εκδηλώσεις της παρ. 1 ή συμμετέχουν σε αυτές, κατά περίπτωση, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ. β) Στις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις της παρ. 1 επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες. γ) Στην περίπτωση φυσικών προσώπων που διοργανώνουν εκδηλώσεις της παρ. 1 επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Άρθρο δεύτερο

Ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων:

α) των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και
γ) των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω, απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκτα-ψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται εντός των ορίων των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων του πρώτου εδαφίου και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της παρ. 1 επιβάλλεται: (α) Στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις (3) ημέρες και (β) στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος της παρούσας, αναστολή λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες.

Οι υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50669/10.8.2020 (Β’ 3345), Δ1α/Γ.Π.οικ.51356/14.8.2020 (Β’ 3427) και Δ1α/Γ.Π.οικ.51892/19.8.2020 (Β’ 3461) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως εκάστοτε ισχύουν δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.
Εντός του πεδίου εφαρμογής των ανωτέρω αποφάσεων, δεν εφαρμόζεται το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1.

Άρθρο τρίτο

Αρμόδιες αρχές και διαδικασίες ελέγχου και επιβολής κυρώσεων

Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων της παρούσας, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, τη γνωστοποίηση κυρώσεων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 29 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 (Β’ 3165) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

Άρθρο τέταρτο

Ισχύς

Η παρούσα ισχύει από τις 25 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020. Ειδικώς ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας η παρούσα ισχύει από τις 22 Αυγούστου 2020 και ώρα 7:00 π.μ. έως και τις 31 Αυγούστου 2020.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΓΑΜΟΣ
Previous Post

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης. Η πλειονότητα αφορά τα ήδη γνωστά κρούσματα. Μονοψήφιος ο αριθμός σε όλο το Βόιο

Next Post

Βάσεις 2020: Σε ιστορικό χαμηλό η Ιατρική, ο κορονοϊός επηρέασε τις επιλογές των υποψηφίων – Εκτιμήσεις ανά πεδίο

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2020: Σε ιστορικό χαμηλό η Ιατρική, ο κορονοϊός επηρέασε τις επιλογές των υποψηφίων - Εκτιμήσεις ανά πεδίο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Οζίδια φωνητικών χορδών
  • Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες
  • Τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Φωτογραφίες
  • Κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Οίνου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr