• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορονοϊός: “Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί και δεν το ξέρουν” – Προβληματισμός για τους ασυμπτωματικούς

26 Αυγούστου 2020
Κοζάνη: Ξάφρισαν 11 Ναούς και 2 αποθήκες

Κοζάνη: Ξάφρισαν 11 Ναούς και 2 αποθήκες

19 Απριλίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Κοζάνη: Ήπιε και καρφώθηκε στις μπάρες στην Εγνατία!!

19 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για κατοχή ναρκωτικών στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και στην Φλώρινα

19 Απριλίου 2026
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

12 συνηθισμένα λάθη που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος σύμφωνα με διαιτολόγους

19 Απριλίου 2026
παιδι

Στο νοσοκομείο 2χρονος που ήπιε χλωρίνη – Συνελήφθη ο παππούς του

19 Απριλίου 2026
Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

19 Απριλίου 2026
φορολογια

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τα «κλειδιά» για λιγότερο φόρο

19 Απριλίου 2026
απατη

Καστοριά: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη με τη μέθοδο του «τραυματισμένου παιδιού»

19 Απριλίου 2026
ασεπ

ΑΣΕΠ: Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Δήμο Κοζάνης

19 Απριλίου 2026
σχολειο

Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Στο τέλος της εβδομάδας οι εξετάσεις και η κλήρωση

19 Απριλίου 2026
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Φλώρινα: Συλλήψεις για διάθεση ποτών σε ανήλικους

19 Απριλίου 2026
Αυτή είναι η νέα πινακίδα σήμανσης που μπαίνει στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους – Πώς λειτουργεί

Αυτή είναι η νέα πινακίδα σήμανσης που μπαίνει στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους – Πώς λειτουργεί

19 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: “Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί και δεν το ξέρουν” – Προβληματισμός για τους ασυμπτωματικούς

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
8
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμός εκτίμησε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Η επιδημία σιγοβράζει προειδοποίησε ο Γκίγκας Μαγιορκίνης.

 

168 νέα κρούσματα επέφερε χθες Τρίτη 25/8 ο κορονοϊός στη χώρα μας και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο για το γεγονός πως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν κάτω από 200 κρούσματα, όσο και για την γενική σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες είναι οι ασυμπτωματικοί, ιδιαίτερα οι νέοι, οι οποίοι κυκλοφορούν κανονικά καθώς δεν ξέρουν πως τους έχει μολύνει ο κορονοϊός ή έχουν ελαφρά συμπτώματα.

Στο γεγονός αυτό στάθηκε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη του καναλιού του Φαλήρου πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων του κορονοϊού στις Κυκλάδες είναι μόνο 23 χρόνια.
«Ένα μεγάλο μέρος της μετάδοσης γίνεται σε συμπεριφορές που αφορούν τους νέους… Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν, άκουσα τον κ. Μαγιορκίνη ότι είναι λιγότεροι από το Μάρτιο, εγώ θα διαφωνήσω, εγώ εκτιμώ είναι πολύ περισσότεροι οι ασυμπτωματικοί».

«Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί δεν το ξέρουν γιατί έχουν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Αυτούς που ταυτοποιήσαμε είναι πολύ χαμηλότερης ηλικίας από τους παλαιούς γι’ αυτό και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και οι διασωληνωμένοι δεν αποτελούν ακριβή παράγοντα για την εκτίμηση των κρουσμάτων… Έχουν απομονωθεί οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ή είχαν μείνει πολύ ελεύθεροι οι νέοι με μεγάλη μετάδοση» επισήμανε ο καθηγητής.

Αναφορικά με τα 168 σημερινά κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σχολίασε «αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι έχουμε σταθεροποίηση… Έξι με επτά μέρες είχαμε γύρω στα 250 με 200 κρούσματα, μετά δυο μέρες 80 με 100 κρούσματα λιγότερα μετά τα μέτρα που λήφθηκαν, αυτό υποδηλώνει σταθεροποίηση. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν θα έχουμε τάσεις μείωσης».

«Υπάρχει πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά υπάρχει. Νομίζω ότι βλέπουμε φως στο τούνελ. Αλλά τα κρούσματα πρέπει να πέσουν πολύ σημαντικά, όχι λίγο. Επομένως τάσεις που δείχνουν μείωση είναι ευπρόσδεκτες. Αν θέλουμε να δούμε αν θα υπάρχει περαιτέρω μείωση στα κρούσματα θα χρειαστούμε αρκετές μέρες, αλλά για να εξακριβώσουμε σταθεροποίηση χρειάζονται 3 με 4 μέρες» διευκρίνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Παπαευαγγέλου: δεν είναι ώρα για εφησυχασμό
Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ για την διασπορά στην Ελλάδα και την λειτουργία των σχολείων, Βάνα Παπαευαγγέλου και τόνισε πως δεν είναι ώρα για εφησυχασμό.

Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα, ενώ στην ερώτηση για τους λόγους που νοσούν και πάλι ασθενείς που είχαν αναρρώσει από κορονοϊό τόνιζε πως συνέχεια μαθαίνουμε από τον ιό και πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Για τους εμβολιασμούς για τη γρίπη τόνισε πως και φέτος προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες.

Η επιδημία σιγοβράζει προειδοποίησε ο Γκίγκας Μαγιορκίνης
Νωρίτερα σήμερα και στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία που διαγράφει ο κορονοϊός στη χώρα μας ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην… πρεμιέρα του στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, όταν αυτός θα λείπει, τόνισε ότι η έξαρση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έδειχνε ότι επιδημιολογικά θα οδηγούσε σε πάνω από 400 κρούσματα ανα ημέρα δηλαδή θα είχαμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων όμως αυτό φαίνεται να έχει περιοριστεί. Η επιδημία πάντως είπε εξακολουθεί να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, με απλά λόγια η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει.

Τονισε ότι είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στο δεύτερο κύμα των κορονοϊού αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Και ζήτησε επαγρύπνηση από όλους μας.

Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι καλό όσοι επιστρέφουν από διακοπές ειδικά από επιβαρυμένες περιοχές πρέπει να αυτοπεριορίζονται για να προστατεύσουν και τους γύρω τους.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται ομοιόμορφα και ακολουθεί δυναμική υπερμετάδοσης. Δηλαδή λίγα άτομα μπορούν να τον μεταδώσουν σε πολλούς. Είπε ακόμα ότι προκαλεί ανησυχία η διασπορά σε μικρές ηλικίες.Είπε ακόμα ότι ο δείκτης R είναι περίπου κάτω από το 1 αλλά αυτό είναι κατά προσέγγιση.

Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορονοϊού
Το σύστημα υγείας, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορονοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, από την αρχή σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας τα χειρότερα σενάρια, βλέποντας και τι συμβαίνει γύρω μας, ενισχύσαμε το σύστημα υγείας με υλικούς και ανθρώπινους πόρους για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Όλα κρίνονται εκ της αποτελεσματικότητας, πρόσθεσε, και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής μας δικαιώνουν. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και στηριζόμαστε σε αυτό, είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι δούλεψε κάθε βαθμίδα του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ακόμη και η πρωτοβάθμια φροντίδα για την οποία γίνεται πολύς λόγος. Υπήρξαν Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ακόμη και γιατροί. Υπήρχαν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων, και πλήθος πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Τέλος ο κ. Κοντοζαμάνης, έκανε έκκληση σε «νέους και παλιούς» αιμοδότες,να σπεύσουν να δώσουν αίμα, λέγοντας ότι υπάρχει έλλειψη. Αναφέρθηκε δε, αιμοδοσία που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Μέγαρο Μουσικής από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Χατζηπαναγιώτου: Πότε περιμένουμε ένα αξιόπιστο εμβόλιο
Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου, βιοπαθολόγος και αναπλήρωτής καθηγητής μικροβιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star υπερασπίστηκε και πάλι τη δήλωση που είχε κάνει, αν και τη χαρακτήρισε υπερβολική, να μην νοσηλεύονται στο ΕΣΥ για κορονοϊό όσοι δεν πιστεύουν πως υπάρχει ο ιός. Παράλληλα τόνισε πως δεν είναι ώρα για επιπολαιότητες ενώ για τα εμβόλια επεσήμανε πως θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουν στην φάση 4.

Πηγή:kalimeraellada.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Έρχεται η ώρα του ΕΝΦΙΑ – Ποιοι κερδίζουν έκπτωση, ποιοι πληρώνουν μισό φόρου και ποιοι έχουν πλήρη απαλλαγή

Next Post

Με λιγότερα ένσημα θα λάβουν επίδομα ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι

Next Post
οαεδ εργασια ανεργια

Με λιγότερα ένσημα θα λάβουν επίδομα ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Ξάφρισαν 11 Ναούς και 2 αποθήκες
  • Κοζάνη: Ήπιε και καρφώθηκε στις μπάρες στην Εγνατία!!
  • Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για κατοχή ναρκωτικών στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και στην Φλώρινα
  • 12 συνηθισμένα λάθη που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος σύμφωνα με διαιτολόγους
  • Στο νοσοκομείο 2χρονος που ήπιε χλωρίνη – Συνελήφθη ο παππούς του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr