• Latest
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Παράταση ενός χρόνου στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων

18 Σεπτεμβρίου 2020
Πως μπορείτε να κινηθείτε από και προς Κοζάνη. Κλειστή Εγνατία και παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο Σιάτιστας

Πως μπορείτε να κινηθείτε από και προς Κοζάνη. Κλειστή Εγνατία και παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο Σιάτιστας

8 Ιανουαρίου 2026
Tους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

Tους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

8 Ιανουαρίου 2026
Άγιες ημέρες σε ένα τόπο που έμαθε να παράγει, να αντέχει και να προσαρμόζεται. (Του Χάρη Κάτανα)

Χάρης Κάτανας: Το στοίχημα του 2026. Όχι μόνο οι αποφάσεις, αλλά και το ήθος στην πολιτική

8 Ιανουαρίου 2026
Τροχαία

Δυτική Μακεδονία: Πως γίνεται η κίνηση των οχημάτων λόγω μπλόκων

8 Ιανουαρίου 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Κλειστοί δρόμοι στις περιοχές Νεάπολης–Χειμερινού και Πλατανιάς–Βογατσικού λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

8 Ιανουαρίου 2026
Διαμαρτυρία επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έξω από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-Μαζί και αγρότες με τρακτέρ-Τι είπαν με Αμανατίδη και Λυσσαρίδη. Βίντεο

Διαμαρτυρία επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έξω από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-Μαζί και αγρότες με τρακτέρ-Τι είπαν με Αμανατίδη και Λυσσαρίδη. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026
Σφοδρή χιονόπτωση στη Βασιλίτσα. Βίντεο

Σφοδρή χιονόπτωση στη Βασιλίτσα. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026
βοτανα, μπαχαρικα

Πέντε αρωματικά βότανα που καταπολεμούν το φούσκωμα και «ρίχνουν» την κοιλιά

8 Ιανουαρίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός: Τι καλύπτουν τα vouchers – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

8 Ιανουαρίου 2026
Έκλεισε ο δρόμος Πλατανιάς- Βογατσικού λόγω πλημμύρας. Βίντεο

Έκλεισε ο δρόμος Πλατανιάς- Βογατσικού λόγω πλημμύρας. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Χειμερινές Εκπτώσεις 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν βγείτε στα μαγαζιά!

8 Ιανουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για κλοπή μοτοποδηλάτου, στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας

8 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ: Παράταση ενός χρόνου στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων

sierafm by sierafm
18 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρατείνονται για έναν ακόμη χρόνο οι συμβάσεις όσων απασχολούνται στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 ανέργων στην Υγεία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Ειδικότερα η συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί κυβερνητική επιλογή και συνέβαλε σημαντικά η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Εξάλλου οι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν ήδη αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της δημόσιας υγείας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

Έτσι ουσιαστικά οι συμβάσεις των ωφελουμένων που λήγουν αρχές του 2021 θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Από το 2016 και με αλλεπάλληλες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, 4.000 εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ Β’ 3888/2-12-2016), στελεχώνουν νευραλγικού χαρακτήρα θέσεις στον δημόσιο τομέα Υγείας περίπου εκατό ειδικοτήτων: επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι όλων των κατηγοριών τεχνικοί οδηγοί, κλπ.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων, τοποθετούνται στους Φορείς Υποδοχής δεν δύνανται για οιονδήποτε λόγο να αιτηθούν την μετακίνησή τους καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Επίσης σε περιπτώσεις σπουδαίου υπηρεσιακού λόγου ο ωφελούμενος δύναται να διαγραφεί από το Μητρώο ωφελουμένων του προγράμματος κατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ ή άλλου οργάνου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

Οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα(επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής καιημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω θέμα είχε κατατεθεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όπου ζητούσαν να μάθουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ στο δημόσιο τομέα της υγείας.

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές η κρίση που προέκυψε με τον νέο κορωνοϊό COVID-19 έχει αναδείξει, εκτός των άλλων, την ανάγκη μόνιμης ενίσχυσης του χώρου της δημόσιας υγείας.

Επειδή οι εργαζόμενοι μέσω του εν λόγω προγράμματος καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επειδή και ο ίδιος ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης είχε αναγνωρίσει ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν ήδη αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της δημόσιας υγείας ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς με ποιο τρόπο προτίθεστε να εξασφαλίσετε τη θέση εργασίας των 4.000 εργαζομένων μέσω του ειδικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ προκειμένου να μην στερηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας το συγκεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι έμπειρο και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και να μην μείνουν εκτεθειμένες 4.000 οικογένειες στις αρχές του 2021.

Πηγή: Dikaiologitika News

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Ανανδρομικά: Πότε και πώς θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020”

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πως μπορείτε να κινηθείτε από και προς Κοζάνη. Κλειστή Εγνατία και παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο Σιάτιστας
  • Tους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης
  • Χάρης Κάτανας: Το στοίχημα του 2026. Όχι μόνο οι αποφάσεις, αλλά και το ήθος στην πολιτική
  • Δυτική Μακεδονία: Πως γίνεται η κίνηση των οχημάτων λόγω μπλόκων
  • Δήμος Βοΐου: Κλειστοί δρόμοι στις περιοχές Νεάπολης–Χειμερινού και Πλατανιάς–Βογατσικού λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr