• Latest
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για το Βόιο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Του Γιάννη Γουσιόπουλου

20 Σεπτεμβρίου 2020
ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

18 Σεπτεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

18 Σεπτεμβρίου 2025
Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

18 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαγεωργίου

Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου

18 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας

18 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

18 Σεπτεμβρίου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Τεχνικό Επιμελητήριο: Επιστημονική Αναδιάρθρωση και Παράταση των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ»: Εξισορρόπηση Θεσμικών και Τεχνικών Απαιτήσεων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

18 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»

Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

e-ΕΦΚΑ: Με ένα κλικ στο κινητό τα ένσημα των ασφαλισμένων

18 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για το Βόιο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Του Γιάννη Γουσιόπουλου

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι πινακίδες οδικής σήμανσης στο 52ο χιλιομετρικό σημείο της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων στέκουν θεόρατες, επιβλητικές, βλοσυρές, αφοπλιστικά κατατοπιστικές.

Ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς πως στον κόμβο που ακολουθεί ξεκινά ο δρόμος 5 αρχαιολογικών χώρων.

Ένας σε κάθε χωριό, όλων των χωριών – μηδενός εξαιρουμένου, που βρίσκονται στην απόληξη του κύριου αλλά και των διακλαδώσεων του δρόμου. «Αρχαιολογικός Χώρος Χορηγού», «Αρχαιολογικός Χώρος Μεσολόγγου», «Αρχαιολογικός Χώρος Κρυονερίου» κ.λ.π. κ.λ.π. Το γεγονός ότι οι πινακίδες είναι γραμμένες και στην Αγγλική γλώσσα επισκιάζει εκείνες των οικισμών, προσδίδει κύρος στον προορισμό, επιτάσσει θα έλεγε κανείς την επίσκεψη στους χώρους.

Οι αντίστοιχες πινακίδες βρίσκονται σε κάθε σχεδόν διασταύρωση της εν λόγω εθνικής οδού, τουλάχιστον στο τμήμα της που διέρχεται τον Δήμο Βοΐου από την μία άκρη του έως την άλλη.

Η συγκεκριμένη ειδική οδική σήμανση έγινε από ότι θυμάμαι προ αρκετών τετραετιών από τον δεύτερο ή τρίτο – τότε, βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης προς αξιοποίηση κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος. Και ορθά έγινε. Οι χώροι είναι υπαρκτοί, τιμούν την ιστορία της περιοχής.

Ωστόσο αν ένας οδηγός ακολουθήσει τον δρόμο και αναζητήσει τον αρχαιολογικό χώρο, εις μάτην δεν θα τον βρει πουθενά. Θα απογοητευθεί οικτρά και από πάνω θα αντιμετωπίσει την ειρωνεία των χωρικών από τους οποίους θα αναζητήσει πρόσθετες πληροφορίες, γιατί άλλες πινακίδες από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν, γιατί οι χώροι δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο με τρακτέρ ή άλλο όχημα εκτός δρόμου. Ο επισκέπτης θα εκνευριστεί, θα θεωρήσει ότι παραπλανήθηκε και κανονικά θα έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση από την πολιτεία.

Το πρόγραμμα επαναλαμβάνω, σωστά εφαρμόσθηκε. Έγινε όμως μόνο το πρώτο βήμα, δεν ακολούθησε ούτε καν το δεύτερο. Ποιο είναι το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο.

Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης πλέον, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περιοχή που αιμορραγεί δημογραφικά και οι φορείς του υποτίθεται πως αναζητούν τρόπους οικονομικής ανάπτυξης, να χρηματοδοτήσουν την αρχαιολογική έρευνα, να καταλήξουν σε έναν – δύο που είναι πιο σημαντικοί και ενδεχομένως τουριστικά αξιοποιήσιμοι και να τους καταστήσουν επισκέψιμους, έτσι ώστε τα σχολεία να τους επισκέπτονται και να υπάρχει μια σχετική κίνηση στα χωριά που σβήνουν το ένα μετά το άλλο. Ακουστοί είναι οι αρχαιολογικοί χώροι της Απιδέας και Λικνάδων. Στην Αρχαιολογική Συλλογή της Κοζάνης εκτίθενται πολλά ευρήματα των αρχαιολογικών χώρων αυτών των χωριών αλλά και του Αηδονοχωρίου, της Πλατανιάς και των άλλων χωριών του Δήμου.

Γνωρίζω πως ίσως διαπράττω ιεροσυλία που υποσκελίζω τον σκοπό του πολιτισμού από εκείνον της οικονομικής ανάπτυξης. Το ξέρω, αλλά τί να κάνω. Έχω αγανακτήσει με την μοιρολατρία διοικούντων και διοικουμένων μέχρι τώρα που έρχονται και παρέρχονται χωρίς να κάνουν κάτι για την οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της περιοχής. Όλοι φωνάζουν και όλα τα ζητούν από τους άλλους. Την κυβέρνηση, τους βουλευτές, την περιφερειακή διοίκηση, τους μητροπολίτες, τα κανάλια και αυτό που είναι να κάνουν δεν το κάνουν.

Στο σημερινό άρθρο δεν θα αναφερθώ σε λαογραφικά μουσεία, σε οικισμούς παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής, σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, σε φυσικές ομορφιές δασοσκεπών ορέων, τεχνητών λιμνών, όλα αυτά που είναι στοιχεία τουριστικώς αξιοποιήσιμα στην περιοχή και αποτελούν θέματα δεκάδων άρθρων.

Οι ενημερωτικές πινακίδες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στο σπίτι μου, μου έδωσαν την αφορμή να ξεσπαθώσω. Μένουν πλέον αδιάφορες στο βλέμμα των περαστικών, όπως υποθέτω πως έμειναν και στον σημερινό δήμαρχο που πέρασε από το σημείο με την κουστωδία του για τον εκκλησιασμό του σε χωριό της περιοχής και μετά απόλαυσε τον καφεδάκι του σε καφέ της Νεάπολης.

Αηδονοχώρι 20 – 09 – 2020

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Κορονοϊός: που εντοπίζονται τα 170 νέα κρούσματα σήμερα 20/9

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Next Post
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo
  • Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου
  • Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr