• Latest

Γνωρίστε τους Προσκόπους- Open day των Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας

5 Οκτωβρίου 2020
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ

Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

11 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών

11 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»

11 Φεβρουαρίου 2026

Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA

11 Φεβρουαρίου 2026
19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

11 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Στους 3.800 οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης με ανεξόφλητες οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ

11 Φεβρουαρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εγγραφές παιδιών στο Κέντρο Νέων

11 Φεβρουαρίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών

11 Φεβρουαρίου 2026
Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικό Απολυτήριο: Πώς θα γίνεται εισαγωγή στα Πανεπιστήμια -Μείωση μαθημάτων & ύλης

11 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Ιόνια Οδός: Τρεις μήνες κλειστή προς Αντίρριο λόγω της κατολίσθησης

11 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γνωρίστε τους Προσκόπους- Open day των Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
5 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Έλληνες Πρόσκοποι διοργάνωσαν  πανελλήνιο Open Day, με τίτλο «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου προσκαλώντας  κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τη δράση και τα προγράμματα της μεγαλύτερης κίνησης για νέους στην πατρίδα μας και παγκόσμια.

Στην Κοζάνη, πρόσκοποι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την ευκαιρία για να ενημερωθούν πως ο Προσκοπισμός επιδρά θετικά στη ζωή των νέων και πως οι Έλληνες Πρόσκοποι συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου!!

Γιατί να γίνεις Πρόσκοπος

Όλοι οι γονείς μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία: να μπορέσουμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν υγιή και να εξελίσσονται σε αυτάρκεις και ανεξάρτητους ενηλίκους, δυνατούς σωματικά και ψυχικά, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που η ζωή επιφυλάσσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιδιδόμαστε λοιπόν, «εξ απαλών ονύχων», σε έναν αέναο αγώνα αναζήτησης του καλύτερου σχολείου, των καθηγητών με τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, των πιο «ψαγμένων» βιβλίων και των πιο συναρπαστικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων που θα γεμίσουν τον χρόνο των παιδιών μας δημιουργικά και εποικοδομητικά.

Οι θεμελιώδεις αλλαγές που έχει επιφέρει η ραγδαία ανάπτυξη και εξέλιξη των σύγχρονων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας αλλά και στον κοινωνικό ιστό, έχουν δημιουργήσει ένα ρευστό περιβάλλον, που δεν έχει πολλά κοινά με αυτό των δικών μας παιδικών χρόνων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν την πρωταρχική επιλογή των παιδιών και των νέων σήμερα για την επικοινωνία και την διασκέδασή τους. Κι εμείς ως γονείς καλούμαστε να αναγνωρίσουμε και να επιλέξουμε εκείνες τις εξωσχολικές δραστηριότητες που θα καταφέρουν να εξάψουν την φαντασία και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών μας, που έχουν συνηθίσει να επικοινωνούν διαδικτυακά. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στα έξοδα κάθε οικογένειας, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις επιλογές μας.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρούμε εκείνη την εξωσχολική δραστηριότητα που θα συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση, την άθληση με τη ζωή στη φύση, την κοινωνικοποίηση με την ευαισθητοποίηση για τα κοινά και ταυτόχρονα να είναι αρκετά οικονομική, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Δεν υπάρχει αυτό το είδος», θα έλεγε κάποιος. Κι όμως, υπάρχει!

Υπάρχει, ζει, μεγαλώνει και εξελίσσεται μαζί με την ελληνική κοινωνία και οικογένεια εδώ και 108 χρόνια. Και δεν είναι άλλη από την Ελληνική Προσκοπική Κίνηση.
«Αναχρονιστική» μπορεί να πουν μερικοί. Τι κάνουν; Περνάνε ακόμα γιαγιάδες απέναντι;

«Σύγχρονη και συναρπαστική» θα αντιτάξουν τα περισσότερα από 25.000 μέλη της και θα έχουν πολλά επιχειρήματα για να μας πείσουν.

Σε ποιους απευθύνεται;

Ο Προσκοπισμός είναι μία παιδαγωγική κίνηση ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις (φύλου, εθνικότητας, φυλής, πίστης, οικονομικής κατάστασης).

Από τι ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς;

Κατώτερο όριο ηλικίας για την ένταξη ενός παιδιού σε Προσκοπικό Σύστημα είναι τα 7 χρόνια (να πηγαίνουν δηλαδή Β’ Δημοτικού). Ανώτερο όριο στην ηλικία ενασχόλησης με τον Προσκοπισμό δεν υπάρχει. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να ασχολείται μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Δεκτοί στον Προσκοπισμό μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ενήλικες που δεν έχουν υπάρξει Πρόσκοποι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία.

Πώς ακριβώς διαχωρίζονται οι ηλικιακές ομάδες στον Προσκοπισμό;
Η Προσκοπική Κίνηση απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 18 ετών και νέους έως 26 ετών.
Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν εντάσσονται σε Κλάδους:

  • Στα Λυκόπουλα (από 7 έως 11 ετών)
  • Στους Προσκόπους (από 11 έως 15 ετών)
  • Στους Ανιχνευτές (από 15 έως 18 ετών)
  • Στο Προσκοπικό Δίκτυο (από 18 έως 26 ετών)

Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν µε την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν ν’ ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Σε τι διαφέρει ο Προσκοπισμός από άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες;

Ο Προσκοπισμός είναι πολυσυλλεκτικός και πολυδιάστατος. Εκεί που οι περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους προσφέρουν στα παιδιά την ανάπτυξη μίας μόνο ικανότητας, μίας γνώσης ή απλά διασκέδαση, το Προσκοπικό Πρόγραμμα προσφέρει πολυσχιδείς δράσεις. Όλες μας οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι ελκυστικές αλλά και παράλληλα να κοινωνικοποιούν, να ευαισθητοποιούν και να δίνουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, για την μετέπειτα ζωή τους. Στους Προσκόπους, το παιδί θα βρει μια παρέα φίλων μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις, θα ζήσει νέες εμπειρίες και θα κερδίσει ανεκτίμητες γνώσεις. Τελικά, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να γίνει αυτόνομο, ως άτομο αλλά και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, υποστηρικτικό, ικανό δηλαδή να δείξει ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργεί μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζεται τις ανησυχίες τους. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να γίνει υπεύθυνο, ικανό να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πράξεις του, αλλά και αφοσιωμένο, ικανό να διεκδικεί και να δρα, πάντα με σεβασμό σε αξίες και υψηλά ιδανικά.

Με τι ακριβώς θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί ένα παιδί μέσω του Προσκοπισμού;

Οι Πρόσκοποι ενδιαφέρονται ενεργά για την υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων και κάνουν δράσεις προσανατολισμένες στην αποτροπή της εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτησιογόνες συμπεριφορές και συνήθειες.
Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η μετανάστευση και η φτώχια και κάνουμε δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε για τη σπουδαιότητα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναγκαιότητα της παγκόσμιας ειρήνης και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα επιβίωσης.
Πραγματοποιούμε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων, την ανακύκλωση, την αναδάσωση, την πυροπροστασία και εκπαιδευόμαστε από φορείς, για να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σε περίπτωση ανάγκης.

Και τέλος, συμμετέχουμε στα κοινά, είμαστε δηλαδή οι ίδιοι ενεργοί πολίτες που προσπαθούμε συνειδητά να επηρεάσουμε το κοινωνικό γίγνεσθαι πραγματοποιώντας δράσεις ωφέλιμες για τους νέους, το περιβάλλον και την κοινωνία.

 

Previous Post

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Next Post

Νεκρός βρέθηκε ορειβάτης στον Όλυμπο – Επιχείρηση για τη μεταφορά του

Next Post
ασθενοφορο

Νεκρός βρέθηκε ορειβάτης στον Όλυμπο – Επιχείρηση για τη μεταφορά του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων
  • Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών
  • Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»
  • Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA
  • 19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr