• Latest
ΟΑΕΔ

Αλλαγές για το ποιοι μπορούν να εγγραφούν ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ

19 Οκτωβρίου 2020
Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

3 Ιουλίου 2026
Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

3 Ιουλίου 2026
Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Έναρξη εργαστηρίων ενηλίκων

Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 14 Ιουλίου

3 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής. Βίντεο με όλη τη διαδικασία

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Παραμένει Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης. Το νέο Προεδρείο

3 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

3 Ιουλίου 2026
Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

3 Ιουλίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

Δυτική Μακεδονία: 9 τροχαία ατυχήματα 1 θανατηφόρο

3 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Enterprise Greece Exports Academy – Διεθνοποίηση επιχειρήσεων: Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

Καστοριά: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Enterprise Greece Exports Academy – Διεθνοποίηση επιχειρήσεων: Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

3 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 5 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία στην υδροδότηση των Τ.Κ. Δρεπάνου & Ν. Χαραυγής

3 Ιουλίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Δήμο Γρεβενών

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές για το ποιοι μπορούν να εγγραφούν ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
19 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αγροτικές εργασίες δεν αποτελούν λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Μέτρα για την αποτελεσματικότερη ένταξη/επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών, ασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» που τέθηκε προς διαβούλευση.

Επίσης ορίζεται ότι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που πραγματοποίησαν ως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Η ως άνω απασχόληση εφόσον πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους αυτής.

Παράλληλα:

-Κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ..

-Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους μετράται ως χρόνος ανεργίας εφόσον: α) είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον για τέσσερις (4) μήνες κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την έναρξη του προγράμματος, β) δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον ΟΑΕΔ το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας από την έναρξη του προγράμματος ή κατά την πρώτη μετά την έναρξη του προγράμματος αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2, και γ) έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο (2) ημερολογιακά έτη από το πέρας τυχόν προηγούμενης συμμετοχής τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους ή της επαγγελματικής κατάρτισής τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους λοιπούς εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. επιδοτούμενοι άνεργοι, που συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις λήψης και των δύο επιδοτήσεων δικαιούνται να λαμβάνουν και το επίδομα ανεργίας.

– Το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.»

– Από 1.1.2020 το επίδομα αναζήτησης εργασίας στο πλαίσιο δράσεων συμβουλευτικής που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

– Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Η ως άνω απασχόληση εφόσον πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους αυτής.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ., καθορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ανέργων που εγγράφονται στα μητρώα του Οργανισμού και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Μητλιάγκας Γιάννης: Σύγχρονοι Σερίφηδες », δημοκρατικά ( ; ; ) και υπεύθυνα ( ;;;; ) λειτουργούντες..

Next Post

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης μπαρ που δούλευε μετά τα μεσάνυχτα κλείδωσε την πόρτα για να μην τον γράψει η Αστυνομία

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης μπαρ που δούλευε μετά τα μεσάνυχτα κλείδωσε την πόρτα για να μην τον γράψει η Αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο
  • Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας
  • Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 14 Ιουλίου
  • Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου
  • Δήμος Βοΐου: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής. Βίντεο με όλη τη διαδικασία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr