• Latest
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;

21 Οκτωβρίου 2020
Κάηκε μονοκατοικία στα Κρανίδια

Καλονέρι: Φωτιά σε χωράφια. Υπό έλεγχο

3 Αυγούστου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Ιδρύθηκε «Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης»

3 Αυγούστου 2026
Βόιο: Σε λειτουργία η πρώτη έξυπνη διάβαση

Βόιο: Σε λειτουργία η πρώτη έξυπνη διάβαση

3 Αυγούστου 2026
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

«Γυμναζόμαστε Παίζοντας»: Τροποποίηση προγράμματος

3 Αυγούστου 2026
ΚΡΑΣΙ

Διασύνδεση οίνου, γαστρονομίας και τοπικής ανάπτυξης: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση της τοπικής ομάδας ενδιαφερομένων (LSG) του έργου EnoGastroDEST

3 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης

Ευχαριστήριο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης

3 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης

3 Αυγούστου 2026
«EduMink» : Από τον επιστήμονα στον εκτροφέα και τον εργαζόμενο – Η αλυσίδα της γνώσης που εκσυγχρονίζει τον κλάδο

«EduMink» : Από τον επιστήμονα στον εκτροφέα και τον εργαζόμενο – Η αλυσίδα της γνώσης που εκσυγχρονίζει τον κλάδο

3 Αυγούστου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026

3 Αυγούστου 2026
Παρουσίαση Βιβλίου: «Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου» του Πάρη Γαβριηλίδη στη Σιάτιστα

Παρουσίαση Βιβλίου: «Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου» του Πάρη Γαβριηλίδη στη Σιάτιστα

3 Αυγούστου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Ευχαριστήριο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, καθώς και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης

3 Αυγούστου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Φυτώκι

3 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αλλάζει, οπότε πρέπει να αλλάξει και η διατροφή και η προπόνησή μας. Όταν είμαστε νεότεροι, ο οργανισμός μας είναι πιο ανθεκτικός και αναρρώνει γρηγορότερα από μια προπόνηση. Καθώς γερνάμε, το να κάνουμε έξυπνες επιλογές στη γυμναστική μας γίνεται πιο σημαντικό – όχι μόνο για να νιώθουμε καλά, αλλά και για την υγεία και τη μακροζωία μας.

Στη δεκαετία των 20 μπορεί να πιέσουμε περισσότερο το σώμα μας, αφού μπορούμε να προσαρμοστούμε καλύτερα σε μια νέα προπόνηση και έχουμε μεγαλύτερες αντοχές. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή τη φάση της ζωής μας είναι σημαντικό να «ακούμε» το σώμα μας και να σεβόμαστε τα όριά του. Διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε σε κάποιον τραυματισμό.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς μεγαλώνουμε, οι στόχοι μας αλλάζουν. Όχι μόνο στη ζωή αλλά και στη γυμναστική. Ενώ σε νεότερες ηλικίες συνήθως γυμναζόμαστε για λόγους εμφάνισης, σταδιακά αντιλαμβανόμαστε την πρακτική σημασία της σωματικής άσκησης και τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει στη συνολική υγεία μας.

Ας δούμε, λοιπόν, πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προπόνησή μας σε κάθε δεκαετία της ζωής μας και ποια γυμναστική να προτιμήσουμε.

Στη δεκαετία των 30 – Μυϊκή μάζα

Στις αρχές της δεκαετίας των 30, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά δυνατοί και αναρρώνουν αρκετά γρήγορα από μια προπόνηση. Με την κατάλληλη προπόνηση, και ειδικά αν έχετε γυμναστεί σωστά στα 20 σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε όποιο είδος γυμναστικής θέλετε. Τα βάρη, η Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση, τα ομαδικά αθλήματα, το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που έχετε.

Ωστόσο, στα 30 σας είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε στην προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης (ασκήσεις με βάρη) και να «χτίσετε» μυς, ώστε να αποτρέψετε την απώλεια μυών που μπορεί να προκύψει σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σίγουρα, η μείωση της μυϊκής μάζας είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους καθώς μεγαλώνουν, αλλά μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνισή της ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής με προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Στη δεκαετία των 40 – Ανάρρωση

Μέχρι να φτάσετε στα 40 σας, θα παρατηρήσετε ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει μετά από μια προπόνηση και μπορεί να αντιμετωπίζετε περισσότερους πόνους και ενοχλήσεις. Εάν δεν έχετε ήδη δουλέψει τους μυς σας, τότε πρέπει να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε προς αυτήν την κατεύθυνση στη δεκαετία των 40.

Συμπεριλάβετε στις προπονήσεις σας ασκήσεις που ενισχύουν τη σταθερότητά σας, ενώ παράλληλα μην παραλείπετε να φροντίζετε τη μυϊκή σας ενδυνάμωση και την καρδιαγγειακή σας αντοχή. Μην καταπονείτε το σώμα σας και εστιάστε στη σωστή ανάρρωση μετά από κάθε προπόνηση. Ο μελλοντικός εαυτός σας θα σας ευχαριστεί.

Στη δεκαετία των 50 – Συνέπεια

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 50, η συνέπεια είναι το κλειδί. Ακολουθήστε ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης και εντάξτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας για να παραμείνετε υγιείς και δραστήριοι. Εστιάστε στη μορφή γυμναστικής που σας συνιστά ο γιατρός σας. Για παράδειγμα, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, τότε καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγη περισσότερη αερόβια άσκηση στη fitness ρουτίνα σας. Σε αυτήν την ηλικία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όποια γυμναστική κάνετε εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.

Η απώλεια της μυϊκής σας μάζας γίνεται πιο αισθητή σε αυτή τη δεκαετία, όπως και η απώλεια οστικής πυκνότητας. Ενώ οι ασκήσεις με ελαφριά βάρη μπορούν να σας κάνουν καλό, φροντίστε να μείνετε μακριά από ασκήσεις που ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σας, καθώς είστε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Στη δεκαετία των 60 – Ισορροπία

Η δεκαετία των 60 είναι αρκετά διαφορετική από άτομο σε άτομο. Και πάλι, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να διασφαλίσετε ότι γυμνάζεστε ενισχύοντας τη συνολική υγεία σας. Ενώ πολλοί άνθρωποι στα 60 τους εξακολουθούν να είναι δραστήριοι και να εκτελούν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Σε αυτήν την ηλικία, βασικό μέρος της προπόνησής σας πρέπει να είναι οι ασκήσεις που εστιάζουν στη βελτίωση της ισορροπίας σας.

*Προτού ξεκίνησετε να γυμνάζεστε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ένας διαπιστευμένος γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής που καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

Πηγή:vita.gr

Previous Post

Γιατρός θετικός στο ΑΧΕΠΑ – Κλείνει η οφθαλμολογική και αναβάλλονται τα χειρουργεία

Next Post

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Κοζάνης – Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Κοζάνης.

Next Post

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Κοζάνης - Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλονέρι: Φωτιά σε χωράφια. Υπό έλεγχο
  • Ιδρύθηκε «Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης»
  • Βόιο: Σε λειτουργία η πρώτη έξυπνη διάβαση
  • «Γυμναζόμαστε Παίζοντας»: Τροποποίηση προγράμματος
  • Διασύνδεση οίνου, γαστρονομίας και τοπικής ανάπτυξης: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση της τοπικής ομάδας ενδιαφερομένων (LSG) του έργου EnoGastroDEST

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr