• Latest
χαρδαλιας

Καστοριά: Όλα όσα δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς μετά την ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια – βίντεο

21 Οκτωβρίου 2020
Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας

Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας

10 Οκτωβρίου 2025
Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

10 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»

10 Οκτωβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

10 Οκτωβρίου 2025
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2025

Στις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δολοφόνου με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των Θ.Πλιατσίδου και Μ.Μαστρανέστη – Βίντεο με δηλώσεις του Ι. Ποδιώτη και του δικηγόρου του αδικοχαμένου Π. Ξανθόπουλου

10 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

10 Οκτωβρίου 2025

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

10 Οκτωβρίου 2025
113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

10 Οκτωβρίου 2025
Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

10 Οκτωβρίου 2025

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Κοζάνης στηρίζει την τοπική αγορά εργασίας

10 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 12 Οκτωβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης και  της Τ.Κ. Πετρανών

10 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καστοριά: Όλα όσα δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς μετά την ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια – βίντεο

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
χαρδαλιας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε σήμερα 21 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για να συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού και διαχείρισης της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που  φαίνεται να αντιμετωπίζει η περιοχή.

Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε στην είσοδο του Διοικητηρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, της  εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, των Δημάρχων της περιοχής, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, του Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Διοικητή και του Διευθύνοντα γιατρού, υπεύθυνου Covid 19, του  Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Για μια  εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, η οποία θα πρέπει να  αντιμετωπιστεί άμεσα, έκανε λόγο στη σύσκεψη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της, δήλωσε χαρακτηριστικά: « Έχουμε μια επιθετική έξαρση του  ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του πρώτου γύρου εμφάνισης κρουσμάτων στην περιοχή. Σήμερα θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή λοιμοξιολόγων. Δεν μπορώ να προκαταβάλω την απόφαση της επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα. ‘Ολοι να φοράμε μάσκες, να τηρούμε αποστάσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιδημιολόγων.  Ανεξάρτητα με το αν θα περάσει στο επίπεδο 4 η Καστοριά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι σημαντικά, διότι θα πρέπει η έξαρση του ιού να σταματήσει. Μας προβληματίζει γιατί πέρα από τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, τα κρούσματα αυτά συσχετίζονται με clusters-εστίες, τα οποία έχουν υψηλούς επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές, δηλαδή είναι εστίες υπερμετάδοσης».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα περιορισμού του Κορωνοϊού αναφέρθηκε την τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής: «Δεν είναι ευχάριστα τα μηνύματα που έχουμε από τα δεδομένα που καταγράφει η πολιτική προστασία. Φαίνεται να έχουμε μια επιθετική αύξηση του Κορωνοϊού. Αυτό που προέχει είναι να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας. Οι μάσκες είναι ασπίδα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για  τους συμπολίτες μας. Ας συναισθανθούμε την ευθύνη που έχει ο καθένας μας. Ας επιλέξουμε να μην είμαστε μεταδότες του ιού. Η Καστοριά κινδυνεύει να μπει στον κόκκινο συναγερμό».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς υπάρχει μια αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες και βεβαρυμμένοι επιδημιολογικοί δείκτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Περιμένουμε την σημερινή απόφαση της Ειδικής Επιτροπής που συνεδριάζει το απόγευμα. Αυτό που ζητήσαμε από τον Υφυπουργό, έχοντας ως δεδομένο ότι είμαστε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς δεν δέχεται «πίεση», καθώς και από τη συμμόρφωση που φαίνεται να υπάρχει στους πολίτες, έπειτα από του άκουσμα του lockdown στη γειτονική Κοζάνη, είναι να δοθεί μια περίοδος, τριών ή τεσσάρων ημερών, πιστεύοντας ότι οι δείκτες, που πραγματικά φαίνονται ανησυχητικοί,  ότι θα διορθωθούν. Επίσης, ζητήθηκε, σε περίπτωση που αποφασιστεί να ενταχθεί η περιοχή στο επίπεδο 4, να υπάρξει μια διαφοροποίηση για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου της  περιοχής, θεωρώντας ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν».

Στις 5 μμ το απόγευμα, αναμένεται η  συνεδρίαση και η  τελική απόφαση από την Ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Βίντεο-: ΦΟΥ’Ι’Τ

 

ΠΗΓΗ

Tags: ΚΑΣΤΟΡΙΑΝίκος Χαρδαλιάς
Previous Post

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί στην αγορά

Next Post

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 865 κρούσματα σήμερα Τετάρτη 21/10

Next Post
κορονοιος

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 865 κρούσματα σήμερα Τετάρτη 21/10

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας
  • Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»
  • 50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr