• Latest
Λουκετο

Γενικό Lockdown δείχνει η εκτόξευση των κρουσμάτων – Η ημερομηνία «ορόσημο»

26 Οκτωβρίου 2020
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Το ΤΕΕ  σχετικά με την Υπουργική Απόφαση  και τις πρόσφατες ρυθμίσεις στον κλάδο των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων

12 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα

Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα

12 Αυγούστου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Παρά την άρνηση του Δήμου απαλλοτριώνεται δημόσια έκταση στην Καστανιά

12 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τρίτη 12 Αύγουστου

12 Αυγούστου 2025
Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

12 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξί χρέωσε 90 ευρώ για διαδρομή από το λιμάνι Πειραιά μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού

12 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συναγερμός στα Σέρβια: 48χρονος άντρας απειλούσε να πέσει από τα Κάστρα Σερβίων

12 Αυγούστου 2025
ΔΕΥΑΚ

Τετάρτη 13/8, διακοπή υδροδότησης (08.00- 13.00) σε τμήμα της περιοχής Αγ. Αθανασίου, για την αποκατάσταση διαρροής.

12 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στην Καστοριά για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικο

12 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη ενός ατόμου σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

12 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν αλλοδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας

12 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου:  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σιάτιστα κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

Δήμος Βοΐου:  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σιάτιστα κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

12 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γενικό Lockdown δείχνει η εκτόξευση των κρουσμάτων – Η ημερομηνία «ορόσημο»

sierafm by sierafm
26 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Λουκετο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώνεται στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρο. Κάτι που φάνταζε ως εφιάλτης, η επιβολή γενικού Lockdown φαίνεται πως είναι πάλι στο τραπέζι της κυβέρνησης όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χτες, από το βήμα της Βουλής.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος είναι να αποφύγουν ένα γενικό lockdown γιατί θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην Οικονομία. Κάλεσε όλους να τηρήσουν απολύτως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ζήτησε να εξαντληθεί η αυστηρότητα στους ελέγχους σε καταστήματα που προσφέρουν επικίνδυνη διασκέδαση κατά παράβαση των μέτρων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θέλει η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου. Οι σκληροί δείκτες που θα ορίσουν εάν επιβληθεί ένα γενικό lockdown στο σύνολο της επικράτειας – αντί των τοπικών που ήδη υφίστανται – είναι μεταξύ άλλων ο αριθμός των καθημερινών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ, ο συναγερμός θα σημάνει άμεσα εφόσον οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών προσεγγίσουν τις 2.000 με τους επιστήμονες να εξετάζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πολιτών που έχουν μολυνθεί, με προτεραιότητα την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων.

Και αυτό διότι εφόσον η διασπορά έχει περάσει δυναμικά στην τρίτη ηλικία και γενικότερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τότε αναμένεται να δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες στο ΕΣΥ. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων με τις Σέρρες, την Κοζάνη, την Καστοριά να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Τα πάντα θα κριθούν στις 9 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει επανεξέταση των δεδομένων και θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν τα τελευταία μέτρα είχαν αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε μετά την σύσκεψη που έγινε στις Σέρρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προαναγγέλλοντας εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, αλλά και ενημέρωση του πληθυσμού. «Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη.

Έσπασε το φράγμα των 30.000 μολύνσεων στην Ελλάδα

Η χτεσινή μέρα ήταν η Κυριακή με το πιο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, καθώς διαπιστώθηκαν ακόμα 790 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα να σπάσει το φράγμα των 30.000 μολύνσεων σκαρμαλώνοντας στα 30.782 από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Ανακούφιση προκαλεί ωστόσο, ο χαμηλός αριθμός έως τώρα των διασωληνωμένων που όμως συνδέεται με τον αυξημένο αριθμό θανόντων από την νόσο κάθε μέρα.

Εν τω μεταξύ, η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων επιβεβαιώνει και την ανησυχία των ειδικών για διασπορά του ιού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Σταθερά η Αττική παραμένει πρωταθλήτρια κρουσμάτων καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκαν 227 και από κοντά βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 181 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικότερα, εκτός των Σερρών που εντοπίστηκαν ακόμα 49 και τα Γιάννενα με 39 προβλήματα εντοπίζονται σε Λάρισα (32), Ροδόπη (24) και Ηράκλειο Κρήτης (11).

Πηγή:dikaiologitik.gr

Previous Post

Τι συμβαίνει στο μυαλό στα 45 – Όχι και τόσο ευχάριστο…

Next Post

Οικογενειακή τραγωδία στο Πέραμα: Πώς ο 21χρονος αστυνομικός σκότωσε τον αδελφό του

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία στο Πέραμα: Πώς ο 21χρονος αστυνομικός σκότωσε τον αδελφό του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το ΤΕΕ  σχετικά με την Υπουργική Απόφαση  και τις πρόσφατες ρυθμίσεις στον κλάδο των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων
  • Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα
  • Δήμος Σερβίων: Παρά την άρνηση του Δήμου απαλλοτριώνεται δημόσια έκταση στην Καστανιά
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τρίτη 12 Αύγουστου
  • Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr