• Latest
κορονοιος, εξεταση

Κορονοϊός: Πόσα τεστ γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα – Η αύξηση τους τελευταίους μήνες

30 Οκτωβρίου 2020
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Η επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις στην Αιανή

30 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης προς την Αντιπολίτευση «Δε γίνεται να ψηφίζετε τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίλυση του στεγαστικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και να μην ψηφίζετε τις διατάξεις που εξασφαλίζουν τους πόρους για τον σκοπό αυτό!»

30 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Συνέλαβαν απατεώνες

30 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Κυκλοφορούσε με το πιστόλι στη θήκη μέσα στην πόλη!!!

30 Ιουλίου 2025
ταξιδι διακοπες

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το voucher διακοπών 200 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

30 Ιουλίου 2025
Νεάπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες στον αύλειο χώρο του Λυκείου. Φωτογραφίες

Νεάπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες στον αύλειο χώρο του Λυκείου. Φωτογραφίες

30 Ιουλίου 2025
Ολοκληρώθηκε η δράση «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» με 21 επισκέψεις σε ισάριθμους οικισμούς

Ολοκληρώθηκε η δράση «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» με 21 επισκέψεις σε ισάριθμους οικισμούς

30 Ιουλίου 2025
36η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας: Χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Ηλία Θεοχάρους

Συγχαρητήρια από το Λύκειο Νεάπολης στον Ηλία Θεοχάρους

30 Ιουλίου 2025
36η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας: Χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Ηλία Θεοχάρους

36η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας: Χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Ηλία Θεοχάρους

30 Ιουλίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές σε Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα – Η εικόνα από τα μέτωπα

30 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Βρέθηκε μόσχευμα για τον 15χρονο με θερμοπληξία: Χειρουργείται στο Τορίνο

30 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Αυτοπυρπολήθηκε γυναίκα στο Ζάππειο

30 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πόσα τεστ γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα – Η αύξηση τους τελευταίους μήνες

sierafm by sierafm
30 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, εξεταση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, την ίδια ώρα όμως κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται και στα τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά. Εκτός από τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, ο αριθμός των ελέγχων που γίνονται για να εντοπιστεί ένα κρούσμα, αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη για να αποτυπωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε χώρα μια δεδομένη στιγμή και η διασπορά του ιού στην κοινότητα, αλλά και ένα αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης για την εξέλιξη της πανδημίας με το πέρασμα του χρόνου.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται καθημερινά τόσο στοχευμένα, όσο και από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Τετάρτη, οπότε και καταγράφηκαν 1547 κρούσματα, έγιναν περίπου 25.000 τεστ. Ακολουθούν τα στοιχεία από τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα. Αν αφαιρέσει κανείς από τον αριθμό των δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί συνολικά (από την αρχή της πανδημίας), τον αντίστοιχο αριθμό της προηγούμενης μέρας, διαπιστώνει πόσα τεστ γίνονται σε ημερήσια βάση.

-24/10 935 κρούσματα, είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.649.561 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag είχαν ελεγχθεί 50.846 δείγματα.

-25/10 790 κρούσματα, Μέχρι τότε είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.666.151 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag είχαν ελεγχθεί 52892 δείγματα.

-26/10 715 κρούσματα, Μέχρι τότε είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.678.129 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag είχαν ελεγχθεί 54.707 δείγματα.

27/10 1.259 κρούσματα. Μέχρι τότε είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.698.327 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag είχαν ελεγχθεί 57.656 δείγματα.

28/10 1.547 κρούσματα. Μέχρι τότε είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.718.450 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag είχαν ελεγχθεί 61.784 δείγματα.

29/10 1211 κρούσματα. Μέχρι χθες είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.730.529 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag είχαν ελεγχθεί 62.678 δείγματα.

Το enikos.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει επίσης τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις του Παρατηρητηρίου COVID-19 σχετικά με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται. Στις εκθέσεις επισημαίνεται ότι τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται ως ένα βαθμό και στον αυξημένο αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται. Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο, ανακοινώνονται και τα Rapid test που γίνονται στον πληθυσμό καθημερινά.

20η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (περίοδος 15-21 Οκτωβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα αυξήθηκε σε 17.051. Παράλληλα, την περίοδο αυτή διενεργήθηκαν συνολικά 13.346 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων (Rapid Ag).

19η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (περίοδος 8-14 Οκτωβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 12.903. Παράλληλα, διενεργήθηκαν συνολικά 9.836 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων (Rapid Ag).

18η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 1 – 7 Οκτωβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 10.212. Παράλληλα, διενεργήθηκαν συνολικά 15.252 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων (Rapid Ag).

17η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 24 – 30 Σεπτεμβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 10.617.

16η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 17 – 23 Σεπτεμβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 10.762.

15η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 11 – 16 Σεπτεμβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 13.085 .

14η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 3 – 10 Σεπτεμβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 12.834.

13η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου): Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τεστ ανά ημέρα διαμορφώθηκε σε 13.400. 12η 12η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 20 έως 26 Αυγούστου): Μεσοσταθμικά, μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της έκθεσης, τον Αύγουστο διενεργήθηκαν 18.740 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση (13.910). Το γεγονός αυτό σχετιζόταν με το αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όσο και με στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

11η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 5 έως 20 Αυγούστου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και έφτασε να είναι μεγαλύτερο έως 10 φορές σε σύγκριση με την άνοιξη του 2020. Μεσοσταθμικά, μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της έκθεσης, τον Αύγουστο διενεργήθηκαν 13.910 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κάτι που σχετιζόταν και με τον αυξημένο αριθμό δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

10η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Μεσοσταθμικά, διενεργήθηκαν τον Ιούλιο, μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της έκθεσης, κατά μέσο όρο 12.393 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 7.393 σε σχέση με την προηγούμενο μήνα και οδηγούμενος από την ανάγκη για αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

9η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 8 έως 15 Ιουλίου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 33 σε 37. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν τον Ιούλιο, μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της έκθεσης, κατά μέσο όρο 5.000 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με την προηγούμενο μήνα και οδηγούμενος από την ανάγκη για αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

8η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου: (Περίοδος 1 έως 8 Ιουλίου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 29,59 σε 33,49. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 4.850 τεστ ανά ημέρα, αριθμός εξαιρετικά αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση και οδηγούμενος από την ανάγκη για αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

7η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 25 έως 30 Ιουνίου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 27,44 σε 29,59. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 3900 τεστ ανά ημέρα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

6η έκθεση Προόδου Παρατηρητηρίου (Περίοδος 17 έως 25 Ιουνίου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 24,45 σε 27,44. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 4.500 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 τεστ σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

5η έκθεση κυβερνητικής επιτροπής (Περίοδος 11 έως 17 Ιουνίου): Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 22,23 σε 24,45. Για το μεσοδιάστημα μεταξύ τέταρτης και πέμπτης έκθεσης προόδου στην Ελλάδα διενεργήθηκαν 150 τεστ ανά θετικό κρούσμα και εκατομμύριο κατοίκους, όταν π.χ. στην Αυστρία, τη Τσεχία και το Βέλγιο τα αντίστοιχα νούμερα πλησίασαν το 193, 60 και 75. Η διασπορά στην Ελλάδα ήταν 2,32 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, στην Αυστρία 2,7, στη Τσεχία 5,28 και στο Βέλγιο 9,9.

4η έκθεση κυβερνητικής επιτροπής (Περίοδος 3 έως 11 Ιουνίου): Η αύξηση στο πλήθος των διενεργούμενων τεστ αποτυπωνόταν και στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών ο οποίος σε σχέση με την τρίτη έκθεση προόδου ήταν αυξημένος κατά 1000 τεστ και διαμορφώθηκα στα 4.000 ανά ημέρα. Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 17,51 σε 22,23. Για το μεσοδιάστημα μεταξύ τρίτης και τέταρτης έκθεσης προόδου στην Ελλάδα διενεργούνταν 350 τεστ ανά θετικό κρούσμα και εκατομμύριο κατοίκους, όταν π.χ. στην Αυστρία, τη Τσεχία και το Βέλγιο τα αντίστοιχα νούμερα πλησίασαν το 197, 75 και 62. Η διασπορά στην Ελλάδα είναι 1,81 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, στην Αυστρία 3,58, στη Τσεχία 5,27 και στο Βέλγιο 10,24.

3η έκθεση κυβερνητικής επιτροπής (Περίοδος 27 Μάϊου έως 3 Ιουνίου): Παγιώθηκε ο αριθμός ημερησίων τεστ περί τις 3.000 ως κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών. Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 14,87 σε 17,51. Για το μεσοδιάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης έκθεσης προόδου στην Ελλάδα διενεργούνταν 513,73 τεστ ανά θετικό κρούσμα, όταν π.χ. στην Αυστρία το αντίστοιχο νούμερο πλησίασε το 228,3,48, με τη διασπορά να ισοδυναμεί με 0,53 κρούσματα και 3,22 θετικά κρούσματα ανά ημέρα και ανά εκατομμύριο κατοίκους αντίστοιχα.

2η έκθεση κυβερνητικής επιτροπής (Περίοδος 20 έως 27 Μάϊου): O αριθμός ημερησίων τεστ ήταν περί τις 3,000 ως κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών. Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 13,04 σε 14,87. Στην Ελλάδα διενεργούνταν 530,73 τεστ ανά θετικό κρούσμα (στοιχεία 25.05), όταν π.χ. στην Αυστρία το αντίστοιχο νούμερο είναι 138,48, με τη διασπορά να ισοδυναμεί με 0,6 κρούσματα και 4,52 θετικά κρούσματα ανά ημέρα και ανά εκατομμύριο κατοίκους αντίστοιχα.

Πηγή:enikos.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Μητέρες ανηλίκων: Ποιες βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62

Next Post

Κορονοϊός: Μάχη για να αποφευχθεί το γενικό lockdown – Τα μέτρα που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός

Next Post
μασκα

Κορονοϊός: Μάχη για να αποφευχθεί το γενικό lockdown - Τα μέτρα που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις στην Αιανή
  • Στάθης Κωνσταντινίδης προς την Αντιπολίτευση «Δε γίνεται να ψηφίζετε τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίλυση του στεγαστικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και να μην ψηφίζετε τις διατάξεις που εξασφαλίζουν τους πόρους για τον σκοπό αυτό!»
  • Καστοριά: Συνέλαβαν απατεώνες
  • Γρεβενά: Κυκλοφορούσε με το πιστόλι στη θήκη μέσα στην πόλη!!!
  • Άνοιξαν οι αιτήσεις για το voucher διακοπών 200 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr