Αναφορικά με τον ελλιπή εξοπλισμό των μαθητών, καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν laptop ή tablet προκειμένου να συμμετάσχουν στα εξ αποστάσεων μαθήματα ή πολλές οικογένειες έχουν παραπάνω από ένα παιδί στο σπίτι, η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι ο απαραίτητος εξοπλισμός θα δοθεί όπου είναι απαραίτητος.
Η διανομή του εξοπλισμού θα γίνει στους μαθητές με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια μέσω των σχολικών μονάδων.
«Ήδη από το Μάρτιο, έχει ξεκινήσει η αποστολή tablets προς τις σχολικές μονάδες, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του σχολείου και θα διατεθούν σε μαθητές με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη και επεσήμανε ότι «το υπουργείο Παιδείας δίνει μάχη με τις νέες συνθήκες». «Ήδη έχουν δοθεί 40.000 tablets και θα μοιραστούν και άλλα μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 90.000 τους επόμενους μήνες, με επιταχυμένες διαδικασίες», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη συνύπαρξη τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης σε κάθε ελληνικό σπίτι, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το πρόγραμμα των μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείων ορίστηκαν σε διαφορετικές ώρες ώστε να υπάρχει ευελιξία στα ωράρια παιδιών και γονέων και για να μην «υπερφορτώνεται» το δίκτυο.
Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.
Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.
Πηγή:aftodioikisi.gr