• Latest
Γουνοφόρα ζώα μίγκ

Ματιές στη Βόρεια Ελλάδα από τους Δανούς εκτροφείς μινκ

5 Δεκεμβρίου 2020

Γεύσεις, ήχοι και εμπειρίες: το πρόσωπο της αυθεντικής Δυτικής Μακεδονίας

7 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

7 Οκτωβρίου 2025
Παράδοση Ψηφιακής Αναβάθμισης και Ενίσχυσης Υποδομών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς από την Π.Ε. Καστοριάς

Παράδοση Ψηφιακής Αναβάθμισης και Ενίσχυσης Υποδομών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς από την Π.Ε. Καστοριάς

7 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη, στο νομοσχέδιο για τον καθορισμό και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των Κρίσιμων Οντοτήτων της χώρας (βίντεο).

7 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025 η έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Καραπαναγιωτίδη

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025 η έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Καραπαναγιωτίδη

7 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή υδροδότησης στο Τσοτύλι

7 Οκτωβρίου 2025
Μια συνέργεια όπου η τουριστική προβολή συναντά τη σχολική εκπαίδευση και η μάθηση γίνεται εμπειρία.

Μια συνέργεια όπου η τουριστική προβολή συναντά τη σχολική εκπαίδευση και η μάθηση γίνεται εμπειρία.

7 Οκτωβρίου 2025
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ενίσχυση 442.000 στον Δήμο Βοΐου για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

7 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Προσποιούμενοι μέλη φιλοζωικής εταιρίας του κλέψανε 14.000 ευρώ – εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 70χρονου

7 Οκτωβρίου 2025
σχολειο

ΕΔΕ για μαθηματικό μετά από καταγγελίες καθηγητριών ότι αυνανιζόταν μπροστά τους

7 Οκτωβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Voucher 750 ευρώ -ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινάει

7 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με τους πρώην Προέδρους του Τμήματος

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με τους πρώην Προέδρους του Τμήματος

7 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ματιές στη Βόρεια Ελλάδα από τους Δανούς εκτροφείς μινκ

sierafm by sierafm
5 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γουνοφόρα ζώα μίγκ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Πόλος έλξης» καθίσταται η Ελλάδα για τους Δανούς εκτροφείς μινκ, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν εκφράσει την επιθυμία να μεταφέρουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να προβεί στη θανάτωση του συνολικού αριθμού βιζόν της χώρας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονταν σε 15 εκατομμύρια, λόγω του φόβου μιας πιθανής μετάλλαξης του κορονοϊού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τους ανθρώπους.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τριγμούς στην εκεί κυβέρνηση, με τον υπουργό Τροφίμων και Γεωργίας, Μόενς Γένσεν να οδηγείται σε παραίτηση και την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν να ζητά δημόσια συγγνώμη, καθώς αρκετοί εκτροφείς μινκ εξωθήθηκαν σε εγκατάλειψη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Αρκετά γενναιόδωρες αναμένεται να είναι ωστόσο οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι εκτροφείς, ενώ για αυτούς των οποίων τα ζώα ήταν υγιή και θανατώθηκαν, θα αποζημιωθούν στο 100% όπως έχει γίνει γνωστό. Η Δανία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα γούνας μινκ με 1.500 εκτροφείς, οι οποίοι παράγουν το 40% της γούνας μινκ στον κόσμο, με τις μεγαλύτερες εξαγωγές να κατευθύνονται στις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ.

Όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η ψύχραιμη αντιμετώπιση που επέδειξε η χώρα μας στη διαχείριση του ζητήματος από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε τρεις μονάδες εκτροφής μινκ στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και η τεχνογνωσία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, φαίνεται ότι δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Δανούς εκτροφείς, καθιστώντας την Ελλάδα πόλο έλξης για την επανέναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας».

Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού στις φάρμες μινκ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού σε βιζόν φάρμες και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς βρίσκεται το σύνολο τους το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε 90 με τα βιζόν που εκτρέφονται εκεί να φτάνουν μέχρι και το ένα εκατομμύριο.

Αρχικά θανατώθηκαν περί τα 2.500 βιζόν σε φάρμα στο Βόϊο Κοζάνης τα οποία και είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό. Επίσης, ελήφθησαν δείγματα και από άλλες φάρμες μινκ όπου εργαζόμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό ενώ μεταξύ ΥΠΑΑΤ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμφωνήθηκε η διενέργεια 600 rapid τεστ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων από τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, με απόφαση που έλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενεργοποιήθηκε μια δέσμη αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας.

Ως προς την προσβεβλημένη εκμετάλλευση – εκτροφή, τα μέτρα προβλέπουν:

– Δημιουργία ζώνης ελέγχου τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων γύρω από την εκτροφή, λαμβάνοντας υπόψη το γεωγραφικό ανάγλυφο, την πυκνότητα και τη χωροταξική κατανομή των λοιπών εκμεταλλεύσεων γουνοφόρων ζώων στην περιοχή.

– Άμεση απογραφή και επιτόπια θανάτωση όλων των γουνοφόρων ζώων της εκμετάλλευσης, υπό επίσημη κτηνιατρική εποπτεία και κατά τρόπο που να αποτρέπεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2.

– Καταστροφή με υγειονομική ταφή και υπό επίσημη κτηνιατρική εποπτεία των πτωμάτων των ζώων της εκμετάλλευσης.

-Διεξαγωγή επιζωοτιολογικής διερεύνησης.

– Απαγόρευση εισόδου και εξόδου κατοικίδιων θηλαστικών δίχως την άδεια της αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής, με εξαίρεση τα κατοικίδια θηλαστικά που έχουν πρόσβαση αποκλειστικά στους χώρους διαμονής των ανθρώπων.

«Τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα βιοασφάλειας όταν υπάρχει κάτι ύποπτο, και δεν υπάρχει η παραμικρή ολιγωρία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται» είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Βορίδης συμπληρώνοντας ότι «αμέσως μόλις υπάρξει ζήτημα ύποπτου κρούσματος ή θανάτου ξεκινά η προβλεπόμενη διαδικασία, γίνεται καταγραφή όλων των θηλαστικών και ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες Αρχές και αρχίζουν οι έλεγχοι».

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΓΟΥΝΟΦΟΡΑ ΖΩΑ
Previous Post

Έρχεται επιστρεπτέα προκαταβολή 6 χωρίς επιστροφή του 50%

Next Post

Βιταμίνη Α: Μάθετε τι κάνει και πώς λειτουργεί

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

Βιταμίνη Α: Μάθετε τι κάνει και πώς λειτουργεί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γεύσεις, ήχοι και εμπειρίες: το πρόσωπο της αυθεντικής Δυτικής Μακεδονίας
  • Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης
  • Παράδοση Ψηφιακής Αναβάθμισης και Ενίσχυσης Υποδομών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς από την Π.Ε. Καστοριάς
  • Η ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη, στο νομοσχέδιο για τον καθορισμό και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των Κρίσιμων Οντοτήτων της χώρας (βίντεο).
  • Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025 η έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Καραπαναγιωτίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr