• Latest
ΘΥΡΙΔΑ ΘΥΡΙΔΕΣ

Μια ληστεία από το παρελθόν ίσως οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου με τις θυρίδες στο Ψυχικό

13 Δεκεμβρίου 2020
Μικρό Γραφείο, Μεγάλες Δυνατότητες: Πώς να Αξιοποιήσεις Κάθε Τετραγωνικό

Μικρό Γραφείο, Μεγάλες Δυνατότητες: Πώς να Αξιοποιήσεις Κάθε Τετραγωνικό

23 Οκτωβρίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε φωτοβολταϊκό πάρκο

23 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: 113 Χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας γιορτάζει η Κοζάνη (Φωτογραφίες)

Κοζάνη: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

23 Οκτωβρίου 2026
Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για τη στήριξη των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών δομών.

Η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Γρεβενών

23 Οκτωβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πτολεμαΐδα: Εξιχνίαση κλοπής χαλκού

23 Οκτωβρίου 2026
Ο Μακεδονικός Σιάτιστας βάζει λεωφορείο για το εκτός έδρας ματς με την Αναγέννηση Άρτας

Γ Εθνική: Στην Αρτα δοκιμάζεται ο Μακεδονικός Σιάτιστας

23 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Η 4η αγωνιστική σε Α’ και Β’ Κατηγορία

23 Οκτωβρίου 2026
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Κοζάνη: Απάτη για δηθεν πώληση κλαρκ

23 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης–παραλαβής για το Σωφρονιστικό Κατάστημα στη Νεάπολη

Δήμος Βοΐου: Υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης–παραλαβής για το Σωφρονιστικό Κατάστημα στη Νεάπολη

23 Οκτωβρίου 2026
Πατέρας παράτησε την 7χρονη κόρη του στο θέατρο για να πιει… μπύρες

Δήμος Κοζάνης: «Όταν ο Καμπανέλλης…συνάντησε τον Μίκη» – Μια κορυφαία μουσικοθεατρική συνάντηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Μίκη Θεοδωράκη

23 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Kατάταξη   ιδιώτη επιλαχόντα στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Γρεβενά: Kατάταξη ιδιώτη επιλαχόντα στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

23 Οκτωβρίου 2026
Περιοδεία κλιμακίου στο Δήμο Βοΐου – Ενημέρωση πολιτών για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία κλιμακίου στο Δήμο Βοΐου – Ενημέρωση πολιτών για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

23 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μια ληστεία από το παρελθόν ίσως οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου με τις θυρίδες στο Ψυχικό

sierafm by sierafm
13 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΘΥΡΙΔΑ ΘΥΡΙΔΕΣ
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τους φακέλους, από παλιές υποθέσεις με κλοπές θυρίδων, ανοίγουν πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να βρουν μια άκρη στη μεγάλη κλοπή των θυρίδων που σημειώθηκε πρόσφατα σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Ψυχικό.

Μάλιστα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, οι αστυνομικοί στέκονται σε μια περίπτωση που έρχεται από το παρελθόν και φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες με την μεγάλη κλοπή στο Ψυχικό. Μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως οι δράστες είχαν ακολουθήσει σχεδόν πανομοιότυπη μεθοδολογία με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο υποκατάστημα του Ψυχικού.

Το ημερολόγιο έδειχνε 2009, όταν σε υποκατάστημα μεγάλης Ελληνικής τράπεζας στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε από πελάτισσα, πως η θυρίδα της είχε παραβιαστεί και είχαν κλαπεί κοσμήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Μάλιστα η θυρίδα δεν έφερε ίχνη παραβίασης.

Ακολούθησαν και άλλοι πελάτες, ειδοποιημένοι από την τράπεζα να ελέγξουν τις θυρίδες τους, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως τουλάχιστον 6 θυρίδες είχαν παραβιαστεί με την ίδια μέθοδο.

Επακολούθησε πανικός, καθώς όπως είχε διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο το τραπεζικό υποκατάστημα δεν έφερε πουθενά ίχνη διάρρηξης, πόσο μάλλον στις θυρίδες που είχαν ανοιχτεί με αριστοτεχνικό και επαγγελματικό τρόπο.

Η πρώτη κίνηση που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών και Διαρρηκτών τις Ασφάλειας Αττικής ήταν να πάρουν στα χέρια τους το βιβλίο ιδιοκτητών θυρίδων, όπου φαίνονταν και οι επισκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί το επίμαχο διάστημα από τους ιδιοκτήτες στο υπόγειο με τις θυρίδες.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Διαρρηκτών στάθηκαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα του βιβλίου ιδιοκτητών σε ένα πρόσωπο και συγκεκριμένα έναν άνδρα από χώρα της βαλκανικής ενοικιαστή θυρίδας, ο οποίος είχε επισκεφτεί το υποκατάστημα συγκεκριμένη ημερομηνία και μάλιστα μαζί με έναν κύριο, οποίος εμφανίστηκε ως εκτιμητής, για κάποια κοσμήματα που είχε στην κατοχή του ο ενοικιαστής τις θυρίδας.

Αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησαν να εντοπίσουν τον αλλοδαπό, που είχε δώσει πραγματικά στοιχεία για την ενοικίαση τις θυρίδας, πλην όμως την είχε ξενοικιάσει, όπως και το σπίτι στο οποίο διέμενε, σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησαν τις έρευνες, καθώς είχαν επαρκή στοιχεία για την αναζήτηση του… «εκτιμητή» που είχε μαζί του ο αλλοδαπός την επίμαχη ημέρα που επισκέφτηκαν το τραπεζικό υποκατάστημα.

Τελικά έπειτα από έρευνες μηνών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον «εκτιμητή» και να τον προσαγάγουν στην υπηρεσία τους για κατάθεση.

Από την προανάκριση είχε προκύψει εκείνη την εποχή η ενοχή του «εκτιμητή» στην μεγάλη κλοπή που τελικά αποδείχθηκε πως είχε στήσει με ένα σατανικό κόλπο ο συνεργός του, ο οποίος όμως είχε γίνει «καπνός», καθώς μάλλον είχε διαφύγει στην χώρα του, έχοντας μαζί του ένα μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.

Ο συνεργός του «εκτιμητή» είχε νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία θυρίδα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, με αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή του κλειδί. Με αυτό το κλειδί ανά χείρας, κατάφερε να κατασκευάσει ένα πασπαρτού που τελικά αποδείχθηκε πως δούλευε ικανοποιητικά, καθώς με αυτό κατάφερε να ανοίξει τις θυρίδες, αφού πρώτα βέβαια είχε κατασκευάσει κι ένα δεύτερο πασπαρτού για να αντικαταστήσει το κλειδί του υπαλλήλου στο τμήμα με τις θυρίδες.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ο συνεργός του και ενοικιαστής της θυρίδας δε βρέθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ο αλλοδαπός «εκτιμητής» αφού εξέτισε μέρος τις ποινής του, εδώ κι ενάμιση χρόνο έχει αποφυλακιστεί και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

Αυτή λοιπόν η κλοπή φαίνεται πως οδηγεί τις έρευνες της Ασφάλειας, καθώς όπως έχει αποκαλυφθεί το πιο πιθανό είναι οι δράστες της μεγάλης κλοπής στην τράπεζα του Ψυχικού, να νοίκιασαν θυρίδες με τα πραγματικά τους στοιχεία ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στον χώρο και τελικά να σηκώσουν έναν μικρό θησαυρό από τέσσερις θυρίδες, που ανήκαν σε επώνυμες κυρίες των Αθηνών. Εν ολίγοις οι δράστες της κλοπής στο Ψυχικό χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία, με αυτή που ακολούθησαν οι δράστες στο υποκατάστημα τις Καισαριανής το 2009.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την κλοπή στο Ψυχικό, εκτός του ότι θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες είχαν καλή, ίσως και εσωτερική πληροφόρηση, ερευνούν με προσοχή ένα γεγονός. Το πως οι δράστες είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν κλειδιά πασπαρτού για να ανοίξουν τις θυρίδες, χωρίς η πράξη τους να γίνει άμεσα αντιληπτή.

Πηγή:newsit.gr

Tags: ΘΥΡΙΔΕΣ
Previous Post

Κορονοϊός – Lockdown: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για στήριξη των επιχειρήσεων

Next Post

The Voice: Συνεχίζει ο Χάρης Χαλαμούτης, δείτε πως… Βίντεο

Next Post

The Voice: Συνεχίζει ο Χάρης Χαλαμούτης, δείτε πως... Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μικρό Γραφείο, Μεγάλες Δυνατότητες: Πώς να Αξιοποιήσεις Κάθε Τετραγωνικό
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε φωτοβολταϊκό πάρκο
  • Κοζάνη: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
  • Η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Γρεβενών
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνίαση κλοπής χαλκού

Πρόσφατα σχόλια

  1. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  2. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  4. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  5. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr