• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς υπολογίζεται, ποιοι θα το πληρωθούν όλο και ποιοι σε δύο δόσεις

15 Δεκεμβρίου 2020
λίμνη Πολυφύτου

Αναβολή προγραμματισμένων διερευνητικών εργασιών επί της Γέφυρας Σερβίων

31 Μαρτίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Τροχαίο με νεκρό αρκουδάκι έξω από το Δροσερό

31 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»

31 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Δυτική Μακεδονία και η στήριξη των κτηνοτρόφων, πρέπει να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά

31 Μαρτίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Τα νέα στοιχεία για την ευλογιά αιγοπροβάτων. 15 νέα κρούσματα, 88 συλλήψεις

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

31 Μαρτίου 2026
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας

31 Μαρτίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Υπερήφανοι για Καραγιαννάκη και Χαλκιά

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Υπερήφανοι για Καραγιαννάκη και Χαλκιά

31 Μαρτίου 2026
Στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας και στο Τσοτύλι ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας  με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας και στο Τσοτύλι ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

31 Μαρτίου 2026
Θρησκευτική Συναυλία από τη Μπάντα του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς

Θρησκευτική Συναυλία από τη Μπάντα του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς

31 Μαρτίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συλλήψεις -5- ατόμων σε περιοχές των Γρεβενών, της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

31 Μαρτίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Π. Ματιάκης: Κάποιοι ενοχλούνται από την καλή πορεία της ΔΕΥΑΚ

31 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς υπολογίζεται, ποιοι θα το πληρωθούν όλο και ποιοι σε δύο δόσεις

sierafm by sierafm
15 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τρία διαφορετικά ποσά προβλέπονται για το Δώρο Χριστουγέννων πάνω από 800.000 μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που είχαν ή βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, με τις πληρωμές να έρχονται σε δύο δόσεις, η πρώτη ως τις 21 Δεκεμβρίου και η δεύτερη ως τις 31 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» το Δώρο υπολογίζεται για το διάστημα απασχόλησης από Μάιο ως και Δεκέμβριο κάθε έτους, που είναι 238 ημερολογιακές μέρες (8 μήνες).

Χωρίς αναστολή

Για απασχόληση χωρίς διακοπή καταβάλλεται ως Δώρο ο ονομαστικός μισθός +4,16% προσαύξηση από το επίδομα αδείας.

Κανονικό Δώρο θα πάρουν οι εργαζόμενοι που δεν είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης, ούτε σε καθεστώς μειωμένης απασχόλησης με επιδότηση από το μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Για τους εργαζομένους που τέθηκαν όμως από τον Μάιο και μετά σε αναστολή σύμβασης το Δώρο θα είναι μικρότερο φέτος, καθώς το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα που η σύμβασή τους ήταν στον «πάγο», θα υπολογιστεί με βάση την κρατική αποζημίωση των 534 ευρώ ή των 800 ευρώ και θα πληρωθεί από το υπουργείο Εργασίας με απευθείας πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Για το διάστημα που η σύμβασή τους ήταν σε ισχύ και εργάζονταν κανονικά, θα πληρωθούν το αντίστοιχο Δώρο από τον εργοδότη τους με βάση το μισθό της σύμβασής τους και το διάστημα που απασχολήθηκαν από Μάιο ως Δεκέμβριο του 2020. Προσοχή: Η πληρωμή του Δώρου από το κράτος θα γίνει εφόσον στις δηλώσεις αναστολής τους στην «Εργάνη» οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), ή αν άλλαξε, έχουν τροποποιήσει τη δήλωση αναστολής συμπληρώνοντας τον νέο λογαριασμό.

Τρία μέρη

Ανάλογα με το αν είχαν ή όχι αναστολή σύμβασης οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν Δώρο τριών ταχυτήτων ως εξής:

* Ένα ποσό Δώρου θα είναι από τους εργοδότες τους μέχρι 21/12/2020 με βάση τον ονομαστικό μισθό της σύμβασής τους για όσους μήνες εργάστηκαν.

* Ένα δεύτερο ποσό Δώρου θα υπολογιστεί για τα διαστήματα αναστολής σύμβασης με βάση τη μηνιαία αποζημίωση των 534 ευρώ ή με 17,80 ευρώ την ημέρα αν δεν συμπληρώνεται μήνας.

* Ένα τρίτο ποσό Δώρου θα υπολογιστεί για αναστολή σύμβασης τον Νοέμβριο με αποζημίωση 800 ευρώ το μήνα ή 26,7 ευρώ τη μέρα, και για αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο με την αποζημίωση των 534 ευρώ (17,80 ευρώ τη μέρα).

Υπολογισμός

Για παράδειγμα, ένας μισθωτός των 1.110 ευρώ παίρνει Δώρο Χριστουγέννων με τα εξής ποσά:

* Χωρίς αναστολή σύμβασης 1.156 ευρώ.

* Με αναστολή για 2,5 μήνες από Μάιο ως Οκτώβριο θα πάρει 967 ευρώ, εκ των οποίων τα 783 ευρώ από τον εργοδότη και 194 ευρώ από το κράτος.

* Με αναστολή σύμβασης για 3 μήνες, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, θα πάρει 956 ευρώ, εκ των οποίων τα 722 ευρώ από τον εργοδότη και τα 234 ευρώ το κράτος.

Σταδιακά

Το Δώρο για τους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης θα πληρωθεί σε δύο δόσεις.

Η πρώτη δόση είναι ως τις 21 Δεκεμβρίου με το μερίδιο από τους εργοδότες για το διάστημα απασχόλησης των εργαζομένων τους στο επτάμηνο Μαΐου – Νοεμβρίου και με το ποσό Δώρου που αναλογεί στο κράτος για αναστολές συμβάσεων ως τις 30 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη δόση του Δώρου θα πληρωθεί ως τις 31 Ιανουαρίου 2021 και θα αφορά την εργοδοτική συμμετοχή για απασχόληση Δεκεμβρίου και αντίστοιχα την κρατική συμμετοχή για αναστολές συμβάσεων που θα δηλωθούν τον Δεκέμβριο. Για παράδειγμα: Μισθωτός με 990 ευρώ μικτό μισθό που από τον Μάιο ως Δεκέμβριο του 2020 έχει αναστολή σύμβασης για 3 μήνες, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, δικαιούται Δώρο Χριστουγέννων 878 ευρώ σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση στις 21 του μήνα με ποσό 644 ευρώ από τον εργοδότη και με 167 ευρώ από το κράτος για αναστολές ως 30 Νοεμβρίου και η δεύτερη δόση θα πληρωθεί από το κράτος ως τις 31 Ιανουαρίου με άλλα 67 ευρώ για αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο.

Συνεργασία

Για εργαζομένους που εντάχθηκαν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία», το ποσό Δώρου θα πληρωθεί επίσης σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα είναι με το ποσό από τους εργοδότες και το υπουργείο Εργασίας έως τις 21 Δεκεμβρίου για όσους μπήκαν στο μηχανισμό «Συν-Εργασία» μέχρι 30 Νοεμβρίου και η δεύτερη δόση θα είναι ως τις 31 Ιανουαρίου 2021 για το διάστημα από 1η ως 31 Δεκεμβρίου.

Για τους εργαζομένους που υπέβαλαν μονομερείς δηλώσεις αναστολής (εποχικοί σε τουρισμό, ξεναγοί κ.ά.) το ποσό Δώρου που αναλογεί στο διάστημα αναστολής θα υπολογιστεί με τα 534 ευρώ.

Οι ασφαλιστικές εισφορές για το Δώρο (ασφαλισμένου και εργοδότη), που αντιστοιχεί σε αναστολή σύμβασης, υπολογίζονται επί της αποζημίωσης και όχι επί του μισθού.

Πηγή:cnn.gr
Previous Post

Ποιοι “κλειδώνουν” σύνταξη πριν από τα 62 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

Next Post

Άνοιξε η εφαρμογή για επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις

Next Post
ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Άνοιξε η εφαρμογή για επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αναβολή προγραμματισμένων διερευνητικών εργασιών επί της Γέφυρας Σερβίων
  • Τροχαίο με νεκρό αρκουδάκι έξω από το Δροσερό
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»
  • Καλλιόπη Βέττα: Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Δυτική Μακεδονία και η στήριξη των κτηνοτρόφων, πρέπει να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά
  • Τα νέα στοιχεία για την ευλογιά αιγοπροβάτων. 15 νέα κρούσματα, 88 συλλήψεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr