• Latest
μασκα

Κοροναϊός : Πότε και πώς θα μπουν τα θεμέλια για το «τείχος της ανοσίας» στην Ελλάδα – Όλα όσα λένε οι ειδικοί

28 Δεκεμβρίου 2020
Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

7 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

7 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα

7 Ιουνίου 2025
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

7 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοροναϊός : Πότε και πώς θα μπουν τα θεμέλια για το «τείχος της ανοσίας» στην Ελλάδα – Όλα όσα λένε οι ειδικοί

sierafm by sierafm
28 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

H πιο κρίσιμη καμπή της μάχης κατά του κοροναϊού έχει φτάσει με τους πρώτους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν χτες στη χώρα μας αλλά και στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πλέον «κλειδί» θεωρείται η στάση που θα κρατήσουν οι πολίτες, τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού για να υπάρξει ανοσία.

Άλλωστε είναι σαφές πως μόνο αν δημιουργήσουμε έναν τοίχο ανοσίας απέναντι στον ιό θα μπορέσουμε και πάλι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο. Με τον εμβολίασμό!

Βέβαια ο δρόμος προς τον εμβολιασμό είναι μακρύς, αν σκεφτεί κάποιος πως ο μαζικός εμβολιασμός (δεύτερη φάση) αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες καθώς πρώτοι στη σειρά είναι όλοι οι ηλικιωμένοι των 70 ετών και άνω ανεξαρτήτου ιστορικού νοσημάτων.

Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος προς την… ελευθερία

Υπολογίζεται πως ο στόχος των ειδικών και της κυβέρνησης, δηλαδή ο εμβολιασμός του 60 με 70% του πληθυσμού θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός 2 εκατομμύρια πολιτών τον μήνα.

Την ίδια ώρα όμως ο δρόμος προς την ελευθερία δεν θα είναι μόνο μακρύς, αλλά και δύσκολος.

Αφενός οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, καθώς όπως έχουν ήδη πει στελέχη της κυβέρνησης η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά, με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει ακριβώς πότε θα σταματήσουν να υφίστανται , αφετέρου το ΕΣΥ συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη με τον ιό.

Το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένουν οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι μειώνονται με αρκετά βραδείς ρυθμούς.

Ειδικότερα την  Κυριακή, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε σε 469, την ώρα που τα μοντέλα πρόβλεψης εξέλιξης της πανδημίας στις αρχές του Δεκέμβρη υπολόγιζαν πως οι βαριά ασθενείς σε ΜΕΘ θα έχουν μειωθεί στους 300 την ημέρα των Χριστουγέννων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε.

Οι ειδικοί πάντως είναι σαφείς και απόλυτοι: Ο εμβολιασμός και δημιουργία ανοσίας θα φέρει πίσω την καθημερινότητα μας.

Γώγος: Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού στη χώρα μας.

«Πιθανότατα θα κάνω το εμβόλιο αυτή τη βδομάδα, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής. Ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που έχει φέρει ο ιός αυτός είναι μόνο με το εμβόλιο. Αν φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμένων πάνω από 70% θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο κ. Γώγος.

«Τα μέτρα τηρήθηκαν αυτές τις ημέρες, δεν έγιναν έκτροπα. Το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε αρκετά σημαντική μείωση των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό, δυστυχώς όμως ακόμα υπάρχει πίεση στο σύστημα. Δεν έχει πέσει ο αριθμός από τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους. Αυτή τη βδομάδα θα συνεδριάσουμε και θα δούμε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε όλες τις περιοχές, όπως η δυτική Αττική, η περιοχή της Κοζάνης, κάποιες περιοχές της Βοιωτίας. Νομίζω πως και στις περιοχές αυτές θα δούμε καλύτερα νούμερα και θα πάμε σε μια καλύτερη φάση», συνέχισε ο ίδιος.

Βατόπουλος: Μετά από 6 μήνες θα έχουμε σαφή εικόνα

Μετά από ένα 6μηνο θα μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για τα αποτελέσματα από τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Από την πλευρά της η γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Κέντρων Υγείας Βαρβάρα Ανεμοδουρά επανέλαβε με τη σειρά της πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται πιστά από τους πολίτες τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας ότι για να δημιουργηθεί ανοσία χρειάζεται ένα μεγάλο διάστημα.

Η κα Ανεμοδουρά αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των πολιτών διευκρίνισε ότι υπάρχει προτεραιοποίηση και θα πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούς με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού τους.

Παγώνη: Θα υπάρχει ανοσία και θα είμαστε ασφαλείς στα τέλη Ιουνίου

Για την ανοσία μίλησε και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση».

Όπως επισήμανε «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο».

Μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι διαβεβαίωσε η κ. Παγώνη.

Σύψας: Αν δεν εμβολιαστούν οι πολίτες, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει

Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για να κάνουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί» τόνισε ο κ. Σύψας, μιλώντας στο  MEGA προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες: «ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021» συμπλήρωσε το μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό.

«Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown. «Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εμβολιαστούμε πιο γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, εκφράζοντας το φόβο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Αττική τον Ιανουάριο. «Αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» ξεκαθάρισε.

Πηγή:in.gr

Previous Post

Βασιλακόπουλος : Γιατί πρέπει να γίνουν δύο δόσεις του εμβολίου

Next Post

Στις 4 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός για Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο- Τα ποσοστά συμμετοχής

Next Post
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Στις 4 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός για Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο- Τα ποσοστά συμμετοχής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση
  • Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές
  • Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα
  • Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr