• Latest
παχυσαρκια διαιτα

Απαλλαγείτε άμεσα από το φούσκωμα: Tips για επίπεδο στομάχι

31 Δεκεμβρίου 2020
Σοκαριστική περιγραφή της συζύγου του 35χρονου, που δέχθηκε την άγρια επίθεσης των δυο μεγάλων δεσποζόμενων σκύλων-“Πήγε να πάρει νερό από το ψυγείο της καντίνας και του επιτέθηκε από πίσω και μετά έγινε πόλεμος!!

Σοκαριστική περιγραφή της συζύγου του 35χρονου, που δέχθηκε την άγρια επίθεσης των δυο μεγάλων δεσποζόμενων σκύλων-“Πήγε να πάρει νερό από το ψυγείο της καντίνας και του επιτέθηκε από πίσω και μετά έγινε πόλεμος!!

28 Ιουνίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου: Να ενισχυθεί κατά προτεραιότητα το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας σε ανθρώπινο δυναμικό, βάσει της διυπουργικής Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης

28 Ιουνίου 2026
Δημοκράτες- Προοδευτικό κέντρο: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερβίων

Δημοκράτες- Προοδευτικό κέντρο: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερβίων

28 Ιουνίου 2026
Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ

Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ

28 Ιουνίου 2026
Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Ξεκίνησε η προπώληση!

Σήμερα Κυριακή: Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης – Όλες οι πληροφορίες!

28 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα 29-06-2026 από ώρα 08:00 έως 20:00

28 Ιουνίου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Κοζάνη: Aναστάτωση στην οδό Παπανδρέου κοντά σε καφέ-καντίνα από δυο πελώρια δεσποζόμενα σκυλιά – Επιτέθηκαν και δάγκωσαν άσχημα 35χρονο άντρα

27 Ιουνίου 2026
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Ανάρτηση για την απάντηση της ΔΕΗ της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ

27 Ιουνίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Φλώρινα: Σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά

27 Ιουνίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Οι απαντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη σε όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στα Γρεβενά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Βίντεο

27 Ιουνίου 2026
Ξεκίνησε το FORESTIVAL 2026 στο χώρο του Fiesta Voio.  Φωτογραφίες

Ξεκίνησε το FORESTIVAL 2026 στο χώρο του Fiesta Voio. Φωτογραφίες

27 Ιουνίου 2026
ΣΥΝΤΑΞΗ

Οδηγός για σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα

27 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απαλλαγείτε άμεσα από το φούσκωμα: Tips για επίπεδο στομάχι

sierafm by sierafm
31 Δεκεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παχυσαρκια διαιτα
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συχνά μπορεί να μην κουμπώνει εύκολα το παντελόνι σας, όχι επειδή έχετε πάρει κιλά, αλλά επειδή κάποιες τροφές σάς προκαλούν φούσκωμα. Ακριβώς επειδή τα 2-3 παραπάνω κιλά που δείχνει η ζυγαριά μπορεί να είναι πλασματικά, μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από αυτά με συγκεκριμένες κινήσεις που δεν απαιτούν δίαιτα.

*Περιορίστε το αλάτι

H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού, λόγω του νατρίου που περιέχει, προκαλεί κατακράτηση υγρών και επομένως πρήξιμο, κυρίως στην κοιλιά και στα πόδια. Μειώστε το αλάτι κατά το μαγείρεμα και αντικαταστήστε το με περισσότερο λεμόνι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά που χαρίζουν γεύση στα φαγητά. Aποφύγετε, επίσης, τη μεγάλη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νάτριο, όπως αλλαντικά, τυριά, παστά ή καπνιστά ψάρια, σάλτσες, κονσέρβες, αλμυρά μπισκότα κ.λπ.

*Μείνετε μακριά από τις τροφές που φουσκώνουν

Oρισμένες τροφές μπορούν να κάνουν την κοιλιά σας να φαίνεται διπλάσια από όση είναι στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγες ώρες αφότου καταναλωθούν. Ωστόσο, κάποιες από τις τροφές αυτές, όπως τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα, είναι άκρως θρεπτικές και απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Eμείς απλώς συστήνουμε να τις αποφεύγετε κάποιες μέρες που θα βάλετε ένα στενό ρούχο ή θέλετε επίπεδο στομάχι.

-Ποιες τροφές προκαλούν φούσκωμα

Φακές, φασόλια, ρεβίθια, αγκινάρες, σπαράγγια, λαχανάκια Bρυξελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγγούρια, πράσα, πιπεριές, κρεμμύδια, μπιζέλια, πατάτες, μπανάνες, πορτοκάλια, αχλάδια, δαμάσκηνα, ανθρακούχα ποτά, μπίρα, χυμοί φρούτων, καλαμπόκι, προϊόντα από σιτάρι ολικής άλεσης και πίτουρα, γάλα, μαλακό τυρί.

*Μικρά και συχνά γεύματα

Tο στομάχι δεν πρέπει να μένει πολλές ώρες άδειο. Η παράλειψη γευμάτων οδηγεί σε υπερβολική πείνα, άρα και σε μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής, με αποτέλεσμα απότομο φούσκωμα. Δεν χρειάζεται να τρώτε μεγάλες ποσότητες. Δύο φρυγανιές ή ένα φρούτο ανάμεσα στα βασικά γεύματα αρκούν.

*Μασήστε καλά την τροφή

Σταματήστε να τρώτε γρήγορα, γιατί έτσι εμποδίζεται η φυσιολογική λειτουργία των εντέρων. Όταν τρώτε πολύ γρήγορα, συχνά καταπίνετε και αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες στομαχικές διαταραχές, όπως καούρες, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε ήρεμα και μικρές μπουκιές.

*Πιείτε περισσότερο νερό

Πολλοί πιστεύουν ότι πίνοντας νερό φουσκώνουν περισσότερο. Aυτό όμως δεν ισχύει. Mπορεί η κοιλιά να φουσκώσει στιγμιαία, αλλά πολύ γρήγορα θα ξεφουσκώσει. O οργανισμός είναι ένας μεγάλος αποταμιευτής νερού. Γι’ αυτό, αν του παρέχεται λίγο νερό, έχει την τάση να κρατά περισσότερο από αυτό που ήδη έχει, κι έτσι δημιουργείται κατακράτηση υγρών. Έτσι λοιπόν, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η κατακράτηση υγρών καταπολεμάται με κατανάλωση νερού. Tο νερό αυξάνει τη διούρηση και βοηθά στην ισορροπία των υγρών του οργανισμού και στην αποβολή του επιπλέον νατρίου από τα νεφρά.

*Προτιμήστε τις πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην καταπολέμηση των οιδημάτων και των φουσκωμάτων. Tροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι το ψάρι, το κοτόπουλο, το αβγό, το κρέας κ.λπ.

*Αποφύγετε τους υδατάνθρακες

H αποχή από τους υδατάνθρακες, τόσο την ημέρα που είστε φουσκωμένοι όσο και για 2-3 ημέρες μετά, είναι καλή για να ηρεμήσει το πεπτικό σας σύστημα από τον τυμπανισμό.

Πηγή:in.gr

Previous Post

Πρεσβυωπία: Η εξελιγμένη και αποτελεσματική λύση

Next Post

Σε ποιους Δήμους εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Τετάρτης 30/12 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Σε ποιους Δήμους εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Τετάρτης 30/12 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σοκαριστική περιγραφή της συζύγου του 35χρονου, που δέχθηκε την άγρια επίθεσης των δυο μεγάλων δεσποζόμενων σκύλων-“Πήγε να πάρει νερό από το ψυγείο της καντίνας και του επιτέθηκε από πίσω και μετά έγινε πόλεμος!!
  • Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου: Να ενισχυθεί κατά προτεραιότητα το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας σε ανθρώπινο δυναμικό, βάσει της διυπουργικής Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης
  • Δημοκράτες- Προοδευτικό κέντρο: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερβίων
  • Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ
  • Σήμερα Κυριακή: Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης – Όλες οι πληροφορίες!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr