• Latest
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Απάντηση Ιωαννίδη για το θέμα των δημοτικών τελών: O λαϊκισμός είναι εύκολος αλλά ας δούμε και την πραγματικότητα

28 Νοεμβρίου 2017
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Την υλοποίηση προγράμματος στήριξης των εργαζόμενων στη λιγνιτικές μονάδες και την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

30 Απριλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Τέλος η ανωνυμία στα social media – Νόμος για την ταυτοποίηση χρηστών στην Ελλάδα

30 Απριλίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Δήμος Καστοριάς: Αποψίλωση-καθαρισμός  οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς

30 Απριλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

ΔΥΠΑ Βέροιας – Ζευγάρι τα έκανε «λαμπόγυαλο» για μια πληρωμή

30 Απριλίου 2026
ΒΕΝΖΙΝΗ

Ψηφιακή παρακολούθηση των τιμών στα βενζινάδικα

30 Απριλίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τριπλή επιστροφή ενοικίου για 50.000 υπαλλήλους – Οι προϋποθέσεις και τα 3 SOS για να τα πάρετε

30 Απριλίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη στην πόλη της Φλώρινας 38χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

30 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για συνταξιούχους

30 Απριλίου 2026
ΤΡΑΠΕΖΑ

Ξέθαψε την αδερφή του και την πήγε στην τράπεζα για να αποδείξει ότι είναι νεκρή!

30 Απριλίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

30 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πώς να διορθώσετε την αίτηση – Η διαδικασία βήμα προς βήμα

30 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βιολογικού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βιολογικού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάντηση Ιωαννίδη για το θέμα των δημοτικών τελών: O λαϊκισμός είναι εύκολος αλλά ας δούμε και την πραγματικότητα

sierafm by sierafm
28 Νοεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το θέμα των δημοτικών τελών είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται επιπόλαια και  ως πεδίο μάχης επικοινωνιακών εντυπώσεων, όπως για πολλοστή φορά επιλέγει να κάνει ο κ. Μαλούτας, σε ένα κείμενο που βρίθει ανακριβειών και αντιφάσεων.

Αξίζει καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως τα δημοτικά τέλη ΔΕΝ αποτελούν έσοδο που καταλήγει στο ταμείο του Δήμου για οποιαδήποτε χρήση αλλά είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ και αφορούν ΜΟΝΟ την κάλυψη των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Η αύξηση των δημοτικών τελών για το 2018 οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση του κόστους της διαχείρισης απορριμμάτων καθώς από την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας επεξεργασίας το κόστος ανέβηκε από τα 37 ευρώ/τόνο απορριμμάτων στα 53 ευρώ/ τόνο.

Ο Δήμος Κοζάνης έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να το κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να συμπιέσει τα έξοδα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού χωρίς να μειώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η συμπίεση αυτή μας επιτρέπει να μην μετακυλούμε όλη την αύξηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα δημοτικά τέλη (απορρόφηση 40%).

Έχουμε επιλέξει απολύτως συνειδητά να μην κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ούτε να αφήνουμε χρέη για το μέλλον. Το ευκολότερο για μας θα ήταν να «κρύψουμε» την αύξηση για να γίνουμε «αρεστοί» και να φορτώναμε σε κάποιους επόμενους χρέη, όπως πολλές φορές η παράταξη του κ. Μαλούτα έκανε  στο παρελθόν με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Για μας αυτό δεν αποτελεί επιλογή.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως παρότι ο Δήμος παρέλαβε το 2014 χρέος στη ΔΙΑΔΥΜΑ περί τα 700.000 ευρώ σήμερα δεν χρωστάει ούτε μισό ευρώ πέρα από την τρέχουσα τιμολόγηση των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017. Μια ακόμη δική τους οφειλή, από τις δεκάδες οικονομικές εκκρεμότητες που τακτοποιήσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ώστε ο Δήμος να είναι επιτέλους αξιόπιστος.

Εντύπωση μας δημιουργεί επίσης πως ο κ. Μαλούτας πριν από ακριβώς ένα χρόνο δεν ψήφισε τα δημοτικά τέλη αλλά και τον προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντας τον  ανειλικρινή καθώς δεν προέβλεπε αυξήσεις για να καλυφθεί η αύξηση στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ φέτος μας εγκαλεί ακριβώς για τον αντίθετο λόγο.

Όσον αφορά την επιχειρηματολογία του κ. Μαλούτα σχετικά με τις λάμπες led, νομίζουμε πως τα αποτελέσματα της μελέτης που η δική του δημοτική αρχή έκανε, ήταν εμφανή σε όλους το προηγούμενο διάστημα, όταν η Κοζάνη έφερε το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο νωρίτερα, με τις λάμπες να αναβοσβήνουν σε όλη την πόλη. Έχουμε προχωρήσει στην αλλαγή της μελέτης σε φωτιστικά  κλειστού τύπου, που εγγυώνται καλή λειτουργιά και σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.

Εκεί που συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Μαλούτα είναι πως το τέλος ταφής θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα και για αυτό έχουμε κάνει αλλεπάλληλες δημόσιες  παρεμβάσεις καθώς θεωρούμε πως η μη επιβολή του αποτελεί προσβολή στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. Ένα θέμα που εμείς αναδείξαμε και πετύχαμε προς όφελος όλων των Δυτικομακεδόνων: Tην  απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ για την αναμόρφωση των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή του έργου της μονάδας.

Κε Μαλούτα, οι εργαζόμενοι στην  Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης δουλεύουν κάθε μέρα  σε δύσκολες συνθήκες για να κρατήσουν την πόλη και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας καθαρές, στο μέτρο του δυνατού. Το να φωτογραφίζεται μέσα στη νύχτα κάδους ανακύκλωσης στους οποίους συμπολίτες μας αφήνουν απέξω σακούλες για να δημιουργήσετε εντυπώσεις,  ούτε σας τιμά ούτε αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αν δεν σέβεστε την αλήθεια, τουλάχιστον σεβαστείτε αυτούς τους ανθρώπους.

Tags: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Previous Post

Λευκή νύχτα!!!«Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ» την Τρίτη 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Next Post

Επιλύεται μέχρι το Μάιο το πρόβλημα της μυρωδιάς στο νερό του Βοΐου, λέει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης

Next Post
διακοπή νερού

Επιλύεται μέχρι το Μάιο το πρόβλημα της μυρωδιάς στο νερό του Βοΐου, λέει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Την υλοποίηση προγράμματος στήριξης των εργαζόμενων στη λιγνιτικές μονάδες και την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.
  • Τέλος η ανωνυμία στα social media – Νόμος για την ταυτοποίηση χρηστών στην Ελλάδα
  • Δήμος Καστοριάς: Αποψίλωση-καθαρισμός  οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς
  • ΔΥΠΑ Βέροιας – Ζευγάρι τα έκανε «λαμπόγυαλο» για μια πληρωμή
  • Ψηφιακή παρακολούθηση των τιμών στα βενζινάδικα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr