• Latest
ΟΑΕΔ

Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

8 Ιανουαρίου 2021
Κοζάνη: Ημέρα Καριέρας και Δικτύωσης με την τοπική αγορά εργασίας

Κοζάνη: Ημέρα Καριέρας και Δικτύωσης με την τοπική αγορά εργασίας

5 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Reunion της Τάξης του 1995 – Μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση

Σιάτιστα: Reunion της Τάξης του 1995 – Μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση

5 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Αυτοκίνητο κρεμάστηκε στον αέρα

Σιάτιστα: Αυτοκίνητο κρεμάστηκε στον αέρα

4 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Αφιέρωμα στα αραβανίσια άλογα στο, όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο

Σιάτιστα: Αφιέρωμα στα αραβανίσια άλογα στο, όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο

4 Νοεμβρίου 2025
Ν. Τουμπουλίδου: Το μέλλον των Τηλεθερμάνσεων δεν μπορεί να κτίζεται με αναποτελεσματικές συσκέψεις, άφαντες λύσεις και εξώδικα

Νούλα Τουμπουλίδου: Μοναδική εξαίρεση για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης

4 Νοεμβρίου 2025
Ιερα Πανήγυρις Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου

Ιερα Πανήγυρις Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου

4 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Μαζί για την Κοζάνη: «Αντί να ζητούν συγγνώμη, κουνάνε και το δάχτυλο!»

4 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

4 Νοεμβρίου 2025
Eθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ)

Eθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ)

4 Νοεμβρίου 2025
Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Σιάτιστα

Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Σιάτιστα

4 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου για τα Ελευθέρια της πόλης.  Βίντεο

Σιάτιστα: Η παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου για τα Ελευθέρια της πόλης. Βίντεο

4 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο της 4ης Νοεμβρίου

Σιάτιστα: Η κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο της 4ης Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
8 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην βαθμολόγηση των προσόντων του ανέργου για την συμμετοχή του σε προγράμματα του ΟΑΕΔ αναφέρεται η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα κατατεθεί στην Βουλή.

Η βαθμολόγηση αυτή είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις, περιλαμβάνει και κατά πόσον η συγκεκριμένη κενή θέση ταιριάζει με το δεδομένο βιογραφικό αλλά και κατά πόσο το δεδομένο βιογραφικό ταιριάζει με την συγκεκριμένη κενή θέση.

Για να μπορέσει ο ΟΑΕΔ να μεταβεί στη σύγχρονη τεχνολογία της σύζευξης, είναι αναγκαία η χρήση ειδικού λογισμικού για αυτή τη λειτουργία, το οποίο θα επικοινωνεί αμφίδρομα τόσο με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ όσο και με τον ιστότοπο του Οργανισμού.

Επίσης με εφαρμογή στο κινητό θα πληροφορείται κάθε πολίτης για κάθε πρόγραμμα του Υπουργείο Εργασίας, του ΟΑΕΔ καθώς και των περιφερειών που αφορά την εργασία και τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

Η δράση αφορά στην ενσωμάτωση του εν λόγω μηχανισμού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας, το πληροφοριακό σύστημα το οποίο παρακολουθεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο την αγορά εργασίας και διαθέτει επίσης όλα τα δεδομένα των πληγέντων επιχειρήσεων και εργαζομένων από την υγειονομική κρίση, με αξιοποίηση της διαλειτουργικότητας με όλους τους φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ, ο ΕΟΠΠΕΠ, η ΓΓΔΒΜ κ.α.

Η αναβάθμιση του εν λόγω μηχανισμού και η ενσωμάτωσή του στην κεντρική πληροφοριακή υποδομή του Υπουργείου Εργασίας θα βοηθήσει στον σχεδιασμό και υλοποίηση ενεργών πολιτικών, στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και εργαζόμενων και καλύτερη υποστήριξη των επιχειρήσεων στην αναζήτηση προσωπικού κατάλληλου για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσής τους.

Σύστημα Αυτόματης Διαδικασίας Εγγραφής Επιδόματος ΟΑΕΔ

Η παροχή της πλειονότητας των επιδομάτων του ΟΑΕΔ (επίδομα μακροχρόνια ανέργων, ειδικό εποχικό βοήθημα) απαιτεί επεξεργασία με συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων, που έχει ως αποτέλεσμα τόσο την αύξηση του χρόνου ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών, όσο και του κόστους αλλά και του ποσοστού σφαλμάτων επεξεργασίας. Η αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών από την άλλη μπορεί να επιλύσει αρκετά από τα ανωτέρω ζητήματα, αλλά απαιτεί προσαρμογή των νέων μεθόδων εργασίας, αλλαγές και εξοικείωση του προσωπικού.

Η αρχική πιλοτική εφαρμογή της πλήρους αυτοματοποίησης σε ένα επιλεγμένο επίδομα του ΟΑΕΔ (εποχικό επίδομα), θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών, των στόχων που μπορούν να επιτευχθούν και στη δημιουργία συναντίληψης για την προσαρμογή των νέων μεθόδων εργασίας για όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ώστε εν συνεχεία να ψηφιοποιηθεί το σύνολο των σχετικών διαδικασιών.

Αλλαγή πληροφοριακού υποβάθρου στην αναζήτηση ανέργων και κενών θέσεων

Μια από τις κύριες λειτουργίες που παρέχει ο ΟΑΕΔ, είναι η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας τόσο από τη μεριά του ανέργου, όσο και του εργοδότη. Τα κύρια δεδομένα από τα οποία συνάγεται η σύζευξη είναι το επάγγελμα που αναζητεί ο άνεργος ή ο εργοδότης καθώς και οι ικανότητες/ δεξιότητες που διαθέτει ο άνεργος ή αναζητά ο εργοδότης. Η κωδικοποίηση επαγγελμάτων που χρησιμοποιεί στο παρόν ο ΟΑΕΔ είναι η τροποποιημένη ΣΤΕΠ92, η οποία δημιουργήθηκε το 1992.

Το πρόβλημά της δεν είναι μόνο ότι έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και είναι ελλιπής ως προς τα επαγγέλματα που περιλαμβάνει αλλά και ότι τα επαγγέλματα αυτά περιγράφονται σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς δυνατότητα μεγάλης ανάλυσης. Οι ικανότητες και δεξιότητες που έχει κωδικοποιήσει ο Οργανισμός είναι ελάχιστες και δεν καλύπτουν το ευρύ φάσμα των ζητούμενων ικανοτήτων/ δεξιοτήτων από την αγορά εργασίας.

Η σύγχρονη τάση είναι να υπάρχει βαθμολόγηση του κάθε αποτελέσματος ανάλογα με τη συνάφειά του με το δεδομένο βιογραφικό του ανέργου ή της περιγραφή της κενής θέσης εργασίας, πρακτικής άσκησης ή επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Η βαθμολόγηση αυτή είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις, περιλαμβάνει και κατά πόσον η συγκεκριμένη κενή θέση ταιριάζει με το δεδομένο βιογραφικό αλλά και κατά πόσο το δεδομένο βιογραφικό ταιριάζει με την συγκεκριμένη κενή θέση.

Για να μπορέσει ο ΟΑΕΔ να μεταβεί στη σύγχρονη τεχνολογία της σύζευξης, είναι αναγκαία η χρήση ειδικού λογισμικού για αυτή τη λειτουργία, το οποίο θα επικοινωνεί αμφίδρομα τόσο με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ όσο και με τον ιστότοπο του Οργανισμού. Είναι επίσης επιθυμητό το σύστημα να παρέχει λειτουργίες Τεχνικής Νοημοσύνης για να συνάγει ικανότητες/δεξιότητες από ελεύθερο κείμενο βιογραφικών στοιχείων που μπορεί να παρέχει ο άνεργος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος είναι η υιοθέτηση της κωδικοποίησης ESCO στα σχετιζόμενα πληροφοριακά συστήματα.

Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τη Διαχείριση των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Training Management System-TMS)

Η νέα αρχιτεκτονική του ΟΑΕΔ, όσον αφορά στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Κατάρτισης απαιτεί ένα ευέλικτο, αρθρωτό πληροφοριακό σύστημα που να υποστηρίζει τις διαδικασίες, τη ροή εργασιών και γενικά όλο τον κύκλο ζωής των προγραμμάτων κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Το εν λόγω σύστημα θα διασυνδέεται και θα διαλειτουργεί με τα λοιπά πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού αλλά και με συστήματα τρίτων φορέων. Το σύστημα θα υποστηρίζει προγράμματα τύπου voucher για ανέργους, προγράμματα κατάρτισης για ανέργους που προκύπτουν μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες και προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους (ΛΑΕΚ).

Σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών της αγοράς εργασίας (M & E)

Βασικός στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Ενεργητικών Πολιτικών για την Αγορά Εργασίας είναι να διευκολύνει την έγκαιρη και συστηματική διαθεσιμότητα δεδομένων και την ανάλυση βασικών δεδομένων για τις Ενεργητικές Πολιτικές για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς εργασίας, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση σε υψηλό επίπεδο της αποτελεσματικότητας εφαρμογής των ΕΠΑ, καθώς και η χρήση αυτών των στοιχείων για τον αντικειμενικό σχεδιασμό και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τη χρηματοδότησή τους ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Ψηφιοποίηση διαδικασίας πρόσληψης ωρομισθίων καθηγητών για τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και βρεφονηπιοκόμων για τους ΒΝΣ ΟΑΕΔ και διαδικασίας υποβολής αιτήσεων μαθητών και γονέων βρεφών και νηπίων με τη χρήση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr)

Για πρώτη φορά ψηφιοποιείται πλήρως η διαδικασία πρόσληψης ωρομισθίων καθηγητών για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ και βρεφονηπιοκόμων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ με αυτόματη μοριοδότηση και δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής δικαιολογητικών. Παράλληλα, οι αιτήσεις για ένταξη μαθητών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και γονέων βρεφών και νηπίων στους ΒΝΣ ΟΑΕΔ ψηφιοποιείται εξ ολοκλήρου.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Πώς γίνεται η κατάταξη στο στρατό λόγω κορονοϊού

Next Post

Σε ποιους Δήμους εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Πέμπτης 7/1 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Σε ποιους Δήμους εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Πέμπτης 7/1 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Ημέρα Καριέρας και Δικτύωσης με την τοπική αγορά εργασίας
  • Σιάτιστα: Reunion της Τάξης του 1995 – Μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση
  • Σιάτιστα: Αυτοκίνητο κρεμάστηκε στον αέρα
  • Σιάτιστα: Αφιέρωμα στα αραβανίσια άλογα στο, όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο
  • Νούλα Τουμπουλίδου: Μοναδική εξαίρεση για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr