• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Politico: Πιστοποιητικό εμβολιασμού πρότεινε στην ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

12 Ιανουαρίου 2021
Το Γυμνάσιο Εράτυρας ανοίγει πάλι τα φτερά του στην Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Εράτυρας για κοπή δέντρων

10 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Δευτέρα 10 Αυγούστου

10 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Voio Race 2026» στα Νάματα. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Voio Race 2026» στα Νάματα. Φωτογραφίες

10 Αυγούστου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας:Τα μέτρα της Κυβέρνησης για την ζωονόσο της ευλογιάς αλλά και της Περιφερειακής Αρχής είναι ημίμετρα, δεν αρκούν !

10 Αυγούστου 2026
Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας γουνα ΕΟΓ

Ομοσπονδία Γούνας: αποχαιρετούμε τον  Γεώργιο Κεχαγιά

10 Αυγούστου 2026
Στις  θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις εορτασμού της Μεγάλης Παναγίας στη Σαμαρίνα, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης

Εορτασμός της Μεγάλης Παναγιάς στη Σαμαρίνα

10 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φιλοζωικό Μπαζάρ στην Πλατεία Γεράνειας

Σιάτιστα: Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φιλοζωικό Μπαζάρ στην Πλατεία Γεράνειας

10 Αυγούστου 2026
Έκθεση Τέχνης στο Ροδοχώρι

Έκθεση Τέχνης στο Ροδοχώρι

10 Αυγούστου 2026
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Σιατίστης την Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

10 Αυγούστου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», 309 έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

10 Αυγούστου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου σήμερα Δευτέρα

10 Αυγούστου 2026
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων

Έπεισαν παιδί να τους δώσει χρήματα και κοσμήματα με ΑΙ φωνή της μητέρας του!

10 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Πιστοποιητικό εμβολιασμού πρότεινε στην ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

sierafm by sierafm
12 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Κομισιόν – Τι λέει για την ανάγκη επιστροφής στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών – Τι ισχύει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα

Την υλοποίηση του σχεδιασμού για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως αποκαλύπτει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politicο με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζει την αναγκαιότητα για την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού στην διαδικασία εμβολιασμού προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων εντός της Ένωσης.

Στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη», την ώρα μάλιστα που όπως τονίζει το Politico η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, όπως τονίζεται μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει ένα θετικό κίνητρο για τους πολίτες διασφαλίζοντας πως θα ενθαρρυνθούν να κάνουν το εμβόλιο.

«Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού Εντύπου Εισερχομένων Επιβατών (PLF) κατέστησε σαφές ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα», αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για αναγκαιότητα επιστροφής στην κινητικότητα σε παγκόσμια κλίμακα η οποία και θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο «για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα πριν από την κρίση».

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στο Σχέδιο Ελευθερία για τον εμβολιασμό την χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού, κάτι που έχει αποκαλύψει το ΘΕΜΑ από τις 8 Δεκεμβρίου.  Ο σχεδιασμός τον οποίο είχε πρώτο αποκαλύψει το ΘΕΜΑ, προχωρά με ταχείς ρυθμούς καθώς η Πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη και εν συνεχεία να προσαρμόσει την διαδικασία στις όποιες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία παραμένει εν μέρει «θολή».

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει πρόσφατα πως: «Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ)».

Προς το παρόν πάντως η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για την δημιουργία πλατφόρμας «Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού», η οποία και ετοιμάζεται, με το σχετικό έγγραφο να προγραμματίζεται να χορηγείται αρχικά για προσωπική χρήση.  Την ίδια ώρα, από την πρώτη στιγμή των εμβολιασμών χορηγείται έγγραφη πιστοποίηση στους υγειονομικούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ακόμη κι αν το σχετικό πιστοποιητικό θα χορηγείται για προσωπική χρήση, είναι δεδομένο πως η ελεύθερη αγορά θα επιβάλει περιορισμούς σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιχειρήσεις, αεροπορικές, εστιατόρια, κ.α. είναι μόνο λίγους από τους κλάδους της οικονομίας που μπορεί να απαιτείται το σχετικό έγγραφο προκειμένου να συμμετάσχει κανείς, κάτι που ουσιαστικά θίγει και ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Πειραματικό φάρμακο επιβραδύνει την επιδείνωση της νόσου Αλτσχάιμερ – Τι έδειξε κλινική μελέτη

Next Post

Λιανεμπόριο: Εξετάζεται άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο “click in shop”

Next Post
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Λιανεμπόριο: Εξετάζεται άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο "click in shop"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Εράτυρας για κοπή δέντρων
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Δευτέρα 10 Αυγούστου
  • Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Voio Race 2026» στα Νάματα. Φωτογραφίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας:Τα μέτρα της Κυβέρνησης για την ζωονόσο της ευλογιάς αλλά και της Περιφερειακής Αρχής είναι ημίμετρα, δεν αρκούν !
  • Ομοσπονδία Γούνας: αποχαιρετούμε τον  Γεώργιο Κεχαγιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr