• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κορωνοϊος: Οι μέρες και τα νούμερα που θα κρίνουν το σκληρότερο lockdown – Αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ

2 Φεβρουαρίου 2021
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948: Το πρώτο βήμα προς τα play off

5 Αυγούστου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Νέος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου ο Κωνσταντίνος Δούβλος

5 Αυγούστου 2026
Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.  Η Πανήγυρις του Αγίου Νικάνορα

Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Η Πανήγυρις του Αγίου Νικάνορα

5 Αυγούστου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Πήγε περίπατο η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης – Τελευταία η Δυτική Μακεδονία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

5 Αυγούστου 2026
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

Δεν τρώτε λιπαρά ψάρια; 5 φυτικές τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 για την προστασία της καρδιάς

5 Αυγούστου 2026
ασθενοφορο

Νταλίκα παρέσυρε πεζό στα φανάρια – Εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες

5 Αυγούστου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Θύμα απάτης «μαϊμού» λογιστή άφησε σε… γλάστρα λεφτά και κοσμήματα

5 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Με εγκαύματα τουρίστας που έπεσε σε αφύλακτη γεώτρηση σε ιαματικά λουτρά

5 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κρατούσε τον νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη και εισέπρατε τη σύνταξη!

5 Αυγούστου 2026
Πρόγραμμα 55+ της ΔΥΠΑ: Όταν η αντικειμενικότητα ξεχνά την δικαιοσύνη

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 8.000 θέσεις στο πρόγραμμα «55+»

5 Αυγούστου 2026
Πόσες ώρες λειτουργεί το 1566

1566: Πώς θα βρείτε ποια νοσοκομεία εφημερεύουν με ένα μόλις τηλεφώνημα

5 Αυγούστου 2026
καιρος

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ζέστης από το Σαββατοκύριακο με 40άρια

5 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος: Οι μέρες και τα νούμερα που θα κρίνουν το σκληρότερο lockdown – Αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ

sierafm by sierafm
2 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα στοιχεία από σήμερα, που θα “καθαρίσει” η επιδημιολογική εικόνα, έως και την Παρασκευή θα είναι καθοριστικά για την εισήγηση ή όχι περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν αποτύπωνε την ακριβή επιδημιολογική εικόνα γιατί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αντιστοιχούσε σε διαγνωστικούς ελέγχους του Σαββατοκύριακου που είναι πάντα μειωμένοι.

Σήμερα, όμως, τα τεστ αναμένονται περισσότερα κατά συνέπεια και τα κρούσματα, με την επιστημονική κοινότητα να εκφράζει φόβους μην ανέβουν πάνω από τα 1000. Την περασμένη Παρασκευή, άλλωστε, τα περιστατικά κορωνοϊού έφτασαν μία ανάσα από τετραψήφιο αριθμό – 941.

Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 25 έως και τις 31 Ιανουαρίου καταγράφηκε μια αύξηση κατά 48% στο σύνολο των κρουσμάτων σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη. Ειδικότερα, από τις 25 έως τις 31/1 ανακοινώθηκαν 5702 θετικές διαγνώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ από τις 18 έως τις 24/1 τα κρούσματα έφτασαν σε 3435.

Για τη χθεσινή ημέρα τα κρούσματα ήταν αυξημένα κατά 25% συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (543 έναντι 436), με την Αττική σταθερά στο επίκεντρο καταγράφοντας 265 μολύνσεις κορωνοϊού. Η αγωνία ότι το Λεκανοπέδιο θα “οδηγήσει” την επιδημία σε μια εκθετική αύξηση είναι έκδηλη, για αυτό και οι επόμενες ημέρες ιδιαίτερα κρίσιμες σε σχέση με το εάν η χώρα μας θα καταφέρει να αποτρέψει το τρίτο κύμα.

Η επιβάρυνση συνεχίζει να είναι μεγάλη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, με το δυτικό τομέα Αθηνών να βρίσκεται πλέον στην κορυφή, μετά τους δήμους του κέντρου της Αθήνας όπου καταγράφηκαν χθες 64 νέες μολύνσεις. Στο δυτικό τομέα Αθηνών εντοπίστηκαν 46 περιστατικά, στο βόρειο τομέα Αθηνών 32, στην ανατολική Αττική 39, στη δυτική Αττική 14, στο νότιο τομέα Αθηνών 24, στον Πειραιά 41 και στα νησιά του Αργοσαρωνικού πέντε.

Οι προβλέψεις για την Παρασκευή – ημέρα ανακοινώσεων – είναι δυσοίωνες καθώς όπως όλα δείχνουν θα κλείσει και άλλο η “στρόφιγγα” της απελευθέρωσης των μέτρων. Δύο είναι οι βασικοί τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής που έχουν ανοίξει, το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Επομένως, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση είτε κάποιο μέρος των παραπάνω τομέων θα “τραβηχθεί” πίσω, ή θα βρεθούν έξυπνες λύσεις ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζουν την επιδημιολογική καμπύλη.

Παράλληλα με την προσπάθεια αποτροπής του τρίτου επιδημικού κύματος μέσα από μέτρα, τα βλέμματα όλων είναι στο ΕΣΥ ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη πίεση. Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των νοσοκομείων, και από χθες ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτρης Πύρρος, βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα για να επιθεωρήσουν την ετοιμότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το ίδιο θα κάνουν και στα νοσοκομεία της Ηπείρου, και σταδιακά στα νοσοκομεία των επιβαρυμένων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Λεκανοπεδίου. Από τα νοσοκομεία ζητείται, μεταξύ άλλων, να εντείνουν την εκπαίδευση χρήσης στα μέσα ατομικής προστασίας και αντιμετώπισης ασθενών με covid-19 σε ιατρικό προσωπικό που δεν είναι “πρώτης γραμμής”, δηλαδή ειδικότητες που δεν έχουν εμπλακεί στη διαχείριση ασθενών με κορωνοϊό.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Next Post

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 62χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικο και του είπε πως θα τον σκοτώσει!

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 62χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικο και του είπε πως θα τον σκοτώσει!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948: Το πρώτο βήμα προς τα play off
  • Νέος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου ο Κωνσταντίνος Δούβλος
  • Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Η Πανήγυρις του Αγίου Νικάνορα
  • Π. Κουκουλόπουλος: Πήγε περίπατο η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης – Τελευταία η Δυτική Μακεδονία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
  • Δεν τρώτε λιπαρά ψάρια; 5 φυτικές τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 για την προστασία της καρδιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr