• Latest
Περιφέρεια συνεδρίαση

Απολογισμός πεπραγμένων της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας για το έτος 2020

8 Φεβρουαρίου 2021
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο

3 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες

3 Ιουνίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.

3 Ιουνίου 2025
εργατικο κεντρο

Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

3 Ιουνίου 2025
Τροχαία

Εφτά συλλήψεις σε Κοζάνη και Φλώρινα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

3 Ιουνίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Γαλατινής

3 Ιουνίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Έναρξη της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικού τιμολογίου από τους οικονομικούς φορείς

3 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

3 Ιουνίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Πέμπτη 5 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αργίλου & Ν. Κλείτου (08.00- 14.30).

3 Ιουνίου 2025
Προετοιμασμένοι για «πόλεμο»: Εντοπίστηκαν 49 βόμβες μολότοφ σε υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Υποτροφίες και ευκαιρίες επιμόρφωσης στο Συμπόσιο και Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης ‘AIDA AICET2025’, 14-18 Ιουλίου 2025, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη.

3 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Απολογισμός πεπραγμένων της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας για το έτος 2020

sierafm by sierafm
8 Φεβρουαρίου 2021
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια συνεδρίαση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη χρονιά που μας πέρασε κληθήκαμε ως Περιφερειακή αρχή, και εγώ ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, να αντιμετωπίσουμε τις εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, λάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την έγκαιρη θωράκιση των Μονάδων Υγείας της Περιφέρειάς μας. Κατόπιν επικοινωνίας με τους Διοικητές των νοσοκομείων και τους Διευθυντές των Κλινικών καταγράψαμε τις ανάγκες και τις ελλείψεις κάθε δομής και χρηματοδοτήσαμε τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας με 47.731.744 ευρώ και τα Κέντρα Υγείας με 2.750.532 ευρώ.

Παράλληλα, κινηθήκαμε άμεσα και φροντίσαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των δομών υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού:

  • προμήθεια και παραχώρηση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας 3.700 στολών και 10.000 μασκών προστασίας συνολικής αξίας 480 ευρώ,
  • προμήθεια και τοποθέτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ενός μηχανήματος μοριακής ανάλυσης (real time PCR), προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων ολόκληρης της Περιφέρειας με την παράλληλη προσφορά 000 αντιδραστηρίων και τη χρηματοδότηση της πρόσληψης τριών μοριακών βιολόγων με τρίμηνες συμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση του εργαστηρίου και η άμεση εκκίνηση της λειτουργίας αυτού,
  • Έκδοση Πρόσκλησης 117 με τίτλο: Δράσεις ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid 19, με την οποία χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-20, η αγορά απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης με 054.589 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας 1.760.212 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας 1.507.600 ευρώ, για το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς με 2.218.790 ευρώ και το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών με 1.551.940 ευρώ. Με την ίδια Πρόσκληση 117 βρίσκεται υπό αξιολόγηση η χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας με το ποσό των 885.583,20 ευρώ. Τέλος, στην ίδια πρόσκληση 117 συμπεριλήφθηκε και η δαπάνη για την αναβάθμιση του ψηφιακού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της ΠΔΜ συνολικού ύψους 382.282 ευρώ.
  • Χρηματοδότηση με το ποσό των 356.640 ευρώ της πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και τους φορείς παροχής υγείας (πχ. ΕΚΑΒ),
  • Παραχώρηση 700.000 ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην 3η ΥΠΕ, προκειμένου να διεξαχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας,
  • Διανομή σε όλα τα κέντρα υγείας της περιφέρειας ειδικών μασκών προστασίας με φίλτρα FFP2 (δωρεά της ΕΝΠΕ) για την προστασία των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Κάθε Κέντρο Υγείας έλαβε από 730 τεμάχια.
  • Μίσθωση και παραχώρηση στα ειδικά κλιμάκια των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, ειδικών χώρων – ιατρείων για τη διενέργεια δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR test, Rapid test) σε ύποπτα περιστατικά κορονοϊού,
  •  Έγκριση Δαπάνης για την Προμήθεια οικίσκων (Isobox) για τα Κ.Υ. Αμυνταίου, Σερβίων, Γρεβενών, Καστοριάς  και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαλογή των ασθενών και η ορθή τήρηση των Πρωτοκόλλων Ασφαλείας λόγω κορονοϊού

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Βοήθειας προς τους Απόρους  (ΤΕΒΑ)

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν συναφθεί 4 συμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 3.256.406,64 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 25 διανομές σε 14 σημεία διανομών σε όλη την Περιφέρεια, με τις περισσότερες από αυτές να πραγματοποιούνται με τη μέθοδο drive through για την αποφυγή συνωστισμού και την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών 2020-2022  

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου διενεργήθηκαν  8.012 έλεγχοι σε 2.508 εστίες και πραγματοποιήθηκαν 1.489 ψεκασμοί. Συνολικός Προϋπολογισμός έργου 1.178.000 ευρώ.

 Επιχορήγηση Προνοιακών Δομών και Ιδρυμάτων

 Έχουν ενταχθεί νέες δράσεις και συνεχίζεται απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των ήδη ενταγμένων έργων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΔΜ στους Άξονες 9 και 10 Προώθηση κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δράσεις Στήριξης ΑμΕΑ

 Έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους των συλλόγων ΑμΕΑ της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει μια καταγραφή του πλήθους των Ατόμων με Αναπηρία στην περιοχή καθώς επίσης και των κατηγοριών της αναπηρίας αυτών. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει και συγκεντρώσει προτάσεις για έργα που θα ήθελαν να υλοποιηθούν στην περιοχή.

Αθλητισμός

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της Περιφέρειας και καταγραφή των αιτημάτων ενίσχυσής τους. Προμήθεια και παραχώρηση χλοοκοπτικού μηχανήματος για τις ανάγκες της Ε.Π.Σ. Κοζάνης και πάγιου αθλητικού εξοπλισμού για το Αθλητικό σωματείο Τζούντο Αρίσταρχος Κοζάνης, τα δυο αυτά έργα χρηματοδοτήθηκαν από τον τοπικό πόρο.

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Δήμου Κοζάνης 600.000 ευρώ, την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού στίβου για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Κοζάνης 109.273,63 ευρώ και τον εξοπλισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Κοζάνης 542.638,97 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ανέρχεται στο ποσό του 1.251.914,6 ευρώ.

Εν κατακλείδι, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποίησα συναντήσεις και επαφές με πολίτες, εργαζομένους στο χώρο της υγείας, τοπικούς φορείς, εκπροσώπους συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και εργάστηκα σκληρά για να ικανοποιήσω τα αιτήματα αυτών και να επιλύσω άμεσα τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην περιοχή μας.

Παράλληλα, βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την 3η ΥΠΕ, τους Διοικητές των Νοσοκομείων και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας και έχω πραγματοποιήσει πληθώρα επισκέψεων και παρεμβάσεων στο Υπουργείο Υγείας.

Φρόντισα να βρίσκομαι στο πλευρό των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, διεκδικώντας δυναμικά την ενίσχυση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στην Περιφέρειά μας.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας

Ηλίας Τοπαλίδης

Δείτε αναλυτικά τον ετήσιο απολογισμό των Δράσεων του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, κ. Τοπαλίδη Ηλία, όπως παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου.

https://youtu.be/0cXVwHUj8BQ

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Ευχαριστήρια επιστολή Γ. Αμανατίδη μετά την περιπέτεια υγείας του

Next Post

Εμπαπέ Vs Χάαλαντ: Ποιος είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ;

Next Post

Εμπαπέ Vs Χάαλαντ: Ποιος είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο
  • Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες
  • Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα
  • Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.
  • Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr