• Latest
ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τα προστατευόμενα μέλη

21 Φεβρουαρίου 2021
Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο

Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο

15 Ιανουαρίου 2026
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας

15 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «H σύμβαση με τη Hellenic Train αφορά μια ακόμη -βολική- μετάθεση των υποχρεώσεών της στο απώτερο μέλλον» 

15 Ιανουαρίου 2026
Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Ενημερωτικές Συναντήσεις στη Δυτική Μακεδονία | 10–13 Νοεμβρίου 2025

Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Ταχεία υλοποίηση, ενισχυμένες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μετρήσιμα αποτελέσματα

15 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

15 Ιανουαρίου 2026
Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία

Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία

15 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και ποιμενικών σκύλων

15 Ιανουαρίου 2026
Η Π.Ε. Κοζάνης συνεχίζει το Πρόγραμμα Οδοποιίας Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας μέσω Δ΄ φάσης

Η Ερώτηση λογοδοσίας της Κατερίνας Δαδαμόγια σχετικά με την λειτουργία της περιφερειακής Δ/νσης ΕΦΕΤ στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιανουαρίου 2026

Τη βασιλόπιτά τους κόβουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 14:00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

15 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Κανονικά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό με κίνηση πάνω στη γέφυρα Σιάτιστας

15 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου δια περιφοράς την Πέμπτη 15/1

15 Ιανουαρίου 2026
Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

15 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

e-ΕΦΚΑ: νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τα προστατευόμενα μέλη

sierafm by sierafm
21 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΦΚΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «απογραφής και χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσων μελών» στο πλαίσιο των δράσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις κατά τόπου οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ, επιτυγχάνοντας το στόχο της καλύτερης και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησής τους. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνον κατά το 2020 χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα με αυτοπρόσωπη παρουσία στις δομές του e-ΕΦΚΑ σε 270.274 έμμεσα ασφαλισμένους.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απευθύνεται σε άμεσα ασφαλισμένους/συνταξιούχους με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα οι οποίοι επιθυμούν να απογράψουν-«συνδέσουν» έμμεσα μέλη, προκειμένου να τους αποδοθεί ασφαλιστική ικανότητα, με βάση αυτοματοποιημένους ελέγχους της μεταξύ τους σχέσης και της φοιτητικής/σπουδαστικής ιδιότητας για όσους φοιτούν στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η επέκταση της ασφαλιστικής ικανότητας του άμεσα ασφαλισμένου/συνταξιούχου στο προστατευόμενο (έμμεσο) μέλος. (Υπενθυμίζεται ότι ως έμμεσα ασφαλισμένοι θεωρούνται τα μέλη οικογένειας, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 22 του Νόμου 4529/2018).

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία, o χρήστης εισέρχεται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr ) και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρχική ->  Εργασία και ασφάλιση  -> Ασφάλιση  -> Απογραφή και ασφαλιστική ικανότητα μελών οικογένειας (e-ΕΦΚΑ) είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και ακολουθεί τη διαδρομή: > Επιλογή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τους Ασφαλισμένους > «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας έμμεσων ασφαλισμένων».

Ακολουθεί σύντομος οδηγός χρήσης της υπηρεσίας:

Σύντομος οδηγός χρήσης

Για την υλοποίηση της διαδικασίας αυτής, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο άμεσα ασφαλισμένος ακολουθεί τα εξής βήματα αναλυτικά:

  • Ο χρήστης (άμεσα ασφαλισμένος) εισέρχεται στη διαδικτυακή εφαρμογή είτε μέσω του της εθνικής ψηφιακής πύλης είτε μέσω του ιστότοπου του e- ΕΦΚΑ τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους.
  • Εν συνεχεία, επιλέγει «Σύνδεση Χρήστη μέσω TAXISNET», για να πραγματοποιήσει είσοδο με τα διαπιστευτήριά του στο TAXISNET. Εισάγει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του και επιλέγει Είσοδος.
  • Εμφανίζεται η σχετική οθόνη εργασίας.
  • Ο χρήστης πιέζει το πλήκτρο Απογραφή, προκειμένου να έχει πρόσβαση στην αντίστοιχη λειτουργικότητα της διαδικτυακής εφαρμογής.
  • Στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία του άμεσα ασφαλισμένου.
  • Ο χρήστης θα πρέπει να αποδεχθεί την Υπεύθυνη Δήλωση, που εμφανίζεται και προκύπτει από το ν. 1599/86, επιλέγοντας το αντίστοιχο πλαίσιο επιλογής.
  • Στη συνέχεια, ο χρήστης εισάγει τα στοιχεία του/της συζύγου και στην περίπτωση που θέλει να τον/την απογράψει ή/και να δώσει ασφαλιστική ικανότητα, αλλά και στην περίπτωση που δεν το επιθυμεί. Η ύπαρξη του/της συζύγου είναι προαιρετική. Η εφαρμογή μπορεί να προχωρήσει στα επόμενα βήματα χωρίς την ύπαρξη συζύγου, με την επιλογή του κουμπιού Επόμενο.
  • Στο αμέσως επόμενο βήμα, ο χρήστης επιλέγει, μέσω ενός πλαισίου επιλογής, εάν θέλει να απογράψει ή/και να ασφαλίσει το/τη σύζυγο.
  •  Εάν ο άμεσα ασφαλισμένος επιλέξει ότι θέλει να απογράψει και να αποδώσει ασφαλιστική ικανότητα στο/στη σύζυγο, τότε ελέγχεται εάν ο/η σύζυγος έχει ήδη απογραφεί και του/της έχει δοθεί ασφαλιστική ικανότητα.
  1.  Ο χρήστης επιλέγει το πλαίσιο επιλογής που δηλώνει ότι ο/η σύζυγος δεν έχει ατομικό εισόδημα.
  2.  Η χώρα συμπληρώνεται αυτόματα.
  3.  Αν πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, τότε θα πρέπει να συμπληρωθεί ο δήμος οικογενειακής μερίδας, ο οποίος δεν επιβεβαιώνεται.
  4. Αν πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, τότε θα πρέπει να συμπληρωθούν είτε τα στοιχεία της ταυτότητας είτε τα στοιχεία του διαβατηρίου. Για την ταυτότητα θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός ταυτότητας και η ημερομηνία έκδοσης, ενώ για το διαβατήριο θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός διαβατηρίου, η ημερομηνία έκδοσης και λήξης.
  5. Αν πρόκειται για υπήκοο της ΕΕ, τότε θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία του διαβατηρίου (αριθμός διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία λήξης).
  6. Εάν πρόκειται για υπήκοο τρίτης χώρας, τότε ο χρήστης θα πρέπει να καταχωρήσει τα παρακάτω στοιχεία του/της συζύγου:

Αριθμό διαβατηρίου

  • Ημ/νία έκδοσης διαβατηρίου
  • Ημ/νία λήξης διαβατηρίου
  • Αριθμό ‘Αδειας Παραμονής, (ο οποίος αναγνωρίζεται από την εφαρμογή είτε αρχίζει με GR είτε όχι)
  • Ημ/νία έκδοσης της άδειας παραμονής
  • Ημ/νία έναρξης ισχύος της άδειας παραμονής
  • Ημ/νία λήξης ισχύος της άδειας παραμονής (σε περίπτωση που είναι αορίστου χρόνου επιλέγει το αντίστοιχο πλαίσιο επιλογής)
  • Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων, ο χρήστης επιλέγει Επόμενο.
  • Στην περίπτωση που ο άμεσα ασφαλισμένος θέλει να απογράψει και να αποδώσει ασφαλιστική ικανότητα στα τέκνα του, τότε επιλέγει προσθήκη τέκνου.
  • Ο χρήστης καταχωρεί το ΑΜΚΑ τέκνου.
  • Επιλέγει Επόμενο και εμφανίζεται η αντίστοιχη οθόνη εργασίας.
  1. Η χώρα συμπληρώνεται αυτόματα.
  2. Εάν το τέκνο είναι Έλληνας υπήκοος, τότε θα πρέπει να συμπληρωθεί ο δήμος κατοικίας.
  3. Εάν το τέκνο έχει ηλικία άνω των 18, τότε θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου (αριθμός και ημ/νία έκδοσης ταυτότητας ή αριθμός, ημ/νία έκδοσης και λήξης του διαβατηρίου).
  4. Εάν το τέκνο έχει ηλικία κάτω των 18, τότε τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου δηλώνονται προαιρετικά.
  5. Εάν το τέκνο έχει ηλικία άνω των 18, τότε θα πρέπει να δηλωθεί ο ΑΦΜ και εάν είναι φοιτητής ή άνεργος.
  6. Εάν το τέκνο είναι Ευρωπαίος και φοιτητής, τότε πρέπει να δηλωθεί η χώρα φοίτησης. Εάν η χώρα φοίτησης δεν είναι Ελλάδα, τότε πρέπει η δηλωθεί χειρόγραφα η ονομασία του εκπαιδευτικού ιδρύματος και ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας.
  7. Εάν η χώρα φοίτησης είναι Ελλάδα, πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας.
  8. Εάν το τέκνο είναι υπήκοος τρίτης χώρας, τότε ο χρήστης θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία του διαβατηρίου και της άδειας παραμονής του τέκνου.
  • Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, ο χρήστης επιλέγει Αποθήκευση.
  • Ο χρήστης επιλέγει Υποβολή Αίτησης.
  • Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς όλοι οι έλεγχοι της διαδικτυακής Εφαρμογής, καταχωρείται η αίτηση.

Κατά την επεξεργασία της αίτησης, υπάρχουν τα παρακάτω τρία σενάρια:

  1.  Το έμμεσο μέλος δεν είναι απογεγραμμένο, αλλά διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, οπότε απογράφεται.
  2. Το έμμεσο μέλος είναι απογεγραμμένο, αλλά δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, οπότε του αποδίδεται ασφαλιστική ικανότητα.
  3. Το έμμεσο μέλος δεν είναι ούτε απογεγραμμένο ούτε διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, οπότε απογράφεται και του αποδίδεται ασφαλιστική ικανότητα.

Πηγή:Real.gr

Tags: ΕΦΚΑ
Previous Post

Οι θεσμικές αλλαγές που έρχονται για τη σεξουαλική κακοποίηση

Next Post

Δημήτρης Λιγνάδης: Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη – Αρνείται τις κατηγορίες

Next Post

Δημήτρης Λιγνάδης: Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη – Αρνείται τις κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας
  • Καλλιόπη Βέττα: «H σύμβαση με τη Hellenic Train αφορά μια ακόμη -βολική- μετάθεση των υποχρεώσεών της στο απώτερο μέλλον» 
  • Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Ταχεία υλοποίηση, ενισχυμένες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μετρήσιμα αποτελέσματα
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr